2012-05-15 17:18:48
Φωτογραφία για Στο εδώλιο οι κατηγορούμενοι για τη κλοπή πίνακα του Ρούμπενς
Το εδώλιο του κατηγορουμένου... στη 40χρονη παρουσιάστρια ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού Αντωνία Μαυρομάτη και τον 65χρονο αντικέρ Ιωάννη Ζάχαρη δείχνει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας για την υπόθεση του πίνακα του διάσημου Φλαμανδού ζωγράφου Πέτερ Πωλ Ρούμπενς, με τίτλο «Το κυνήγι του καλυδώνιου κάπρου» που εκλάπη από το Μουσείο της Γάνδης τον Ιούνιο του 2011.

Το δικαστικό συμβούλιο με βούλευμά του παραπέμπει σε δίκη τη 40χρονη τηλεπαρουσιάστρια και τον 65χρονο αντικέρ για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Το έργο τέχνης που θεωρείται ανεκτίμητης αξίας βρέθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην κατοχή της τηλεπαρουσιάστριας η οποία μαζί με τον 65χρονο αντικέρ από την Πλάκα, σύμφωνα με την δικογραφία, προσπάθησαν να το πουλήσουν έναντι 6 εκατομμυρίων ευρώ. Ο πίνακας, που παραμένει άγνωστο το πώς έφθασε στα χέρια των δύο κατηγορουμένων, εκτέθηκε στην γκαλερί του κατηγορουμένου στην Πλάκα αλλά δεν πωλήθηκε γιατί ο αντικέρ τον απέσυρε λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε για την απόκτησή του. Στην απολογία της η παρουσιάστρια έχει ισχυριστεί ότι ένας Ιταλός φίλος της, το καλοκαίρι του 2003, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, της δώρισε το έργο χωρίς εκείνη να γνωρίζει ότι ήταν κλεμμένο αλλά ούτε και την αξία του.


Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών έκαναν παράλληλα δεκτό, με το βούλευμα τους, σχετικό αίτημα του Υπουργείου Πολιτισμού για άρση της κατάσχεσης του πίνακα, ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες προκειμένου το έργο να επιστρέψει και πάλι, ύστερα από 11 χρόνια στο Μουσείο της Γάνδης.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ