2012-05-16 11:36:34
Φωτογραφία για Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ!
ΠΗΓΗ: ΙΣΚΡΑ

ΠΡΟΕΞΟΦΛΟΥΝ ΕΞΟΔΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΕΥΡΩ!

ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ! 

H αποτυχία των κυρίαρχων κύκλων  της Ελλάδας να σχηματίσουν ''οικουμενική'' κυβέρνηση με τον εγκλωβισμό του ΣΥΡΙΖΑ  και η διαφαινόμενη δρομολόγηση εκλογών έδωσαν αφορμή στις αγορές να κλιμακώσουν τις άγριες εκβιαστικές επιθέσεις τους προς κάθε κατεύθυνση, στην Ελλάδα, την ευρωζώνη και γενικότερα! 

Οι βρωμικες επιθέσεις των αγορών δεν αποβλέπουν μόνο στην κερδοσκοπία αλλά διεξάγονται κυρίως για πολιτικούς λόγους προκειμένου να φοβίσουν τους πολίτες της χώρας μας και να πλήξουν τη ριζοσπαστική Αριστερά!

Δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες αυτές οι επιθέσεις να κλιμακωθούν και να προκαλέσουν έκτακτες απρόβλεπτες τρομοκρατικές καταστάσεις στη χώρα μας ίσως και στην Ευρωζώνη.

Αυτή την ώρα ανοίγεται μια μεγάλη πολιτική και ταξική σύγκρουση, ίσως η μεγαλύτερη μετά τον πόλεμο! 


* H iskra παραθέτει ακολούθως, χωρίς κρίσεις και σχόλια, σχετικά ρεπορτάζ από διαφορες ιστοσελίδες: 

Η ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΧΑΟΣ: ΒΟΥΤΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟ 1,27$

Η αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης στην Ελλάδα προκαλεί νευρικό κλονισμό στις αγορές καθώς αυξάνει τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ και το ενιαίο νόμισμα αντιδρά με κάθετη πτώση ενώ τα yields στον ευρωπαϊκό Νότο εκτινάσσονται στα ύψη. Την ίδια ώρα τα νέα ελληνικά ομόλογα υποχωρούν σε επίπεδο χαμηλότερο από αυτό των παλιών ομολόγων.

Μετά την ανακοίνωση της αποτυχίας των Αθηνών το ευρώ διέρρηξε το φράγμα του 1,288 δολαρίου για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο. Το ενιαίο νόμισμα διολίσθησε έως το 1,2769 δολ. που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 18 Ιανουαρίου και κινείται αυτή την ώρα στο 1,2786 δολ.

Οι φόβοι επιπτώσεις ντόμινο πλήττουν κι άλλα ευρωπαϊκά νομίσματα, με την σουηδική κορόνα να διολισθαίνει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο 2010 έναντι του δολαρίου.

Ακόμη και η στερλίνα, που λειτούργησε ως «καταφύγιο» στην Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες, υφίσταται μαζικές πωλήσεις και υποχωρεί σε χαμηλό μηνός έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Το yield στο μεγάλο «καταφύγιο» των ομολόγων της γερμανικής κυβέρνησης διολισθαίνει κάθετα, ενώ αντίθετα το κόστος 10ετούς δανεισμού της Ιταλίας εκτινάσσεται στο 6% και της Ισπανίας στο 6,36%.

Στα διεθνή χρηματιστήρια τα αρχικά κέρδη εξανεμίστηκαν και οι βασικοί δείκτες των ευρωαγορών κινήθηκαν με έντονες απώλειες, ενώ στο αμερικανικό χρηματιστήριο τα κέρδη περιορίστηκαν αισθητά.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,51% στις 5.438 μονάδες, ο DAX με απώλειες 0,79% στις 6.401 μονάδες, ενώ ο CAC χαμηλότερα 0,61% στις 3.039 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, τα νέα ελληνικά ομόλογα σημειώνουν σημαντική υποχώρηση και η αποτίμηση τους είναι χαμηλότερη και από εκείνη των παλιών ελληνικών ομολόγων.

Συγκεκριμένα, η τιμή των νέων ελληνικών ομολόγων λήξης 2023 υποχώρησε στο 13,97% της ονομαστικής τους αξίας.

Ο χρυσός άγγιξε τα χαμηλότερα επίπεδα 4,5 μηνών εξαιτίας της αδυναμίας του ευρώ. Το συμβόλαιο του μετάλλου άγγιξε το χαμηλό των 1.547 δολ. ανά ουγκιά και κινείται αυτή την ώρα κοντά στα 1.555 δολ. ανά ουγκιά. Το κίτρινο μέταλλο έχει χάσει 7% της αξίας του μέχρι στιγμής στον μήνα.

πηγή: www.euro2day.gr

ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ!

Το κόστος δανεισμού για την Ιταλία και την Ισπανία εκτοξεύτηκε στα υψηλότερα επίπεδα κατά το τρέχον έτος και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υπέστησαν χθες την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση τους σε τρεις εβδομάδες. Αυτή, ωστόσο, που παρουσίασε δραματική επιδείνωση είναι η περιφερειακή αγορά κρατικού χρέους στην Ευρωζώνη, με τα spreads του Νότου να καταγράφουν σημαντική άνοδο με νέα ρεκόρ στην Ελλάδα.

 "Είναι ανησυχητικό αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή", δήλωσε ο Lucas Spajic, ανώτερος διαχειριστής κεφαλαίων στην Pimco, έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές ομολόγων του κόσμου. Μιλώντας στους Financial Time s πρόσθεσε: "Η αγορά προσπαθεί να τιμολογήσει την άτακτη έξοδο της Ελλάδας."

Η πιθανότητα ελληνικής εξόδου από το ευρώ – που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν ως ένα κατακλυσμικό γεγονός που πολλοί Ευρωπαίοι πολιτικοί αρνούνταν καν να συζητήσουν – βρίσκεται πλέον στην ατζέντα μετά το πολιτικό αδιέξοδο στην Ελλάδα, σημειώνουν οι Financial Times.

Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, το τείχος προστασίας που δημιούργησε πρόσφατα η ευρωζώνη, ύψους € 500 δισ. δεν είναι αρκετά μεγάλος για να σώσει τις μεγαλύτερες οικονομίες που βρίσκονται σε κίνδυνο, όπως την Ισπανία και την Ιταλία.

"Θεωρητικά το τείχος προστασίας είναι αρκετά μεγάλο για να προστατέψει την Ισπανία", δήλωσε ο Justin Knight, στρατηγικός αναλυτής της UBS, που όμως πρόσθεσε ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα αντιμετωπίσει πρακτικές δυσκολίες στην άντληση κεφαλαίων για μεγάλα δάνεια.

Το ζοφερό κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη πυροδότησε και η ανακοίνωση του Οίκου αξιολόγησης Moody's για την υποβάθμιση 26 ιταλικών τραπέζών. Ο οίκος αξιολόγησης αναφέρεται στις όλο και πιο αντίξοες συνθήκες λειτουργίας στην Ιταλία, την εξασθένηση των κερδών καθώς και την περιορισμένη πρόσβαση σε χρηματοδότηση από την αγορά.

Παρά το γεγονός ότι η Ισπανία έχει ανακοινώσει μεγάλες περικοπές του προϋπολογισμού και παρουσίασε νέα σχέδια για την ενίσχυση των τραπεζών της, οι ανησυχίες για περεταίρω οικονομική συρρίκνωση και την αποπληρωμή των δανείων για τα ακίνητα εντείνονται. Το κόστος της ασφάλισης για πιθανή χρεοκοπία έκανε νέο ρεκόρ την Δευτέρα.

Ο ισπανός υπουργός Οικονομικών, Luis de Guindos, επέμεινε ότι η αναταραχή στην αγορά οφείλεται στην πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι η Μαδρίτη "κάνει ό, τι πρέπει να κάνει". "Η Ισπανία έχει λάβει μέτρα, εφάρμοσε πρόγραμμα βαθιάς τραπεζικής εξυγίανση για να βελτιωθεί η δημοσιονομική μας κατάστασης" είπε ο de Guindos και πρόσθεσε: "Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι η συνεργασία της ευρωζώνης."

Ωστόσο, ο Jean-Pierre Jouyet, σύμβουλος του νέου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, προειδοποίησε ότι "υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της ελληνικής κρίσης".

"Εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, το οποίο είναι ένα σενάριο που σήμερα δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, πρέπει να επανεξετάσουμε όλη την αλυσίδα των συνεπειών", είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Επενδυτές και αναλυτές λένε ότι η ευρωζώνη θα πρέπει να δράσει αποφασιστικά πριν το ενδεχόμενο μεγαλύτερες χώρες ακολουθήσουν την πορεία της Ελλάδας.

"Χρειαζόμαστε πιο δραστικές πολιτικές παρεμβάσεις για να ηρεμήσει η κατάσταση," είπε ο κ. Spajic. "Το πλαίσιο πολιτικής που είναι σε ισχύ σήμερα δεν είναι ικανό να δημιουργήσει αποτελεσματικό τείχος προστασίας για την Ισπανία και την Ιταλία", πρόσθεσε.

πηγή: www.tvxs.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ