2016-08-15 16:27:12
Φωτογραφία για Πώς να προσελκύσετε επενδυτές στην επιχείρησή σας
Είναι γεγονός πως παρά την πληθώρα των επιχειρήσεων και τον μεγάλο αριθμό των επιχειρηματιών, μόλις το 5% από αυτούς έχουν καταφέρει και έχουν εξασφαλίσει... χρηματοδότηση από κάποιον επενδυτή. Oι επενδυτές ζυγίζουν πολλά θέματα και ξοδεύουν χρόνο στην αξιολόγηση των επιχειρήσεων πριν αποφασίσουν σε ποια θα επενδύσουν.

Αλλά πως μπορεί κανείς να εξασφαλίσει κάποιον επενδυτή και ποιές ιδέες είναι αυτές που είναι καλές για να τον πείσουν κάποιον να επενδύσει στην επιχείρησή σας.

Σαφώς μεγάλη σημασία έχουν τα προϊόντα της επιχείρησης. Η επιχειρηματική σας πολιτική να ταιριάζει με την επενδυτική πολιτική είναι μία ακόμα σημαντική προϋπόθεση. Ωστόσο υπάρχουν και άλλες παράμετροι που μπορούν να επηρεάσουν τους επενδυτές, ώστε να επιλέξουν να επενδύσουν συγκεκριμένα στην εταιρεία σας.

1. Διαφάνεια. Να είστε όσο πιο διαφανής γίνεται με τους μελλοντικούς, πιθανούς επενδυτές σας. Θα πρέπει να έχετε ειλικρινή αντιμετώπιση σχετικά με τις περιστάσεις που αφορούν την εταιρεία σας. Εάν κατά την διάρκεια της διαδικασίας ή λίγο αργότερα οι επενδυτές ανακαλύψουν πως δεν τους τα έχετε αποκαλύψει όλα, το πιο σίγουρο είναι να αποσύρουν την χρηματοδότησή τους.


2. Να είστε ρεαλιστές. Οι επενδυτές βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο επιχειρηματικό σχέδιο που παρουσιάσατε σε αυτούς. Σε αυτό στηρίζουν τις αποδόσεις των επενδύσεων τους. Θα πρέπει, λοιπόν, να βεβαιωθείτε πως οι προβλέψεις του σχεδίου σας είναι ρεαλιστικές, συνάδουν με την πραγματικότητα και είναι απτές.

3. Να έχετε κάποιο σχέδιο εξόδου. Ήδη κατά τα πρώτα βήματα των διαπραγματεύσεων, αναμένεται από εσάς να παρουσιάσετε μία στρατηγική με την οποία οι επενδυτές θα είναι σε θέση να πραγματοποιούν τις επενδύσεις τους, μεγιστοποιώντας το κέρδος τους όλο το διάστημα που θα συμβαίνει αυτό. Άλλωστε αυτή είναι και η μεγαλύτερη τους προσδοκία και το κύριο ενδιαφέρον τους. Η επιτυχία των προϊόντων σας έρχονται σε δεύτερη μοίρα γι αυτούς. ‘’Περπατήστε στα παπούτσια’’ του επενδυτή σας για να καταλάβετε καλύτερα τη θέση τους κατά την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

4. Εργαζόμενοι. Αυτοί είναι το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο της επιχείρησης. Συνήθως, οι επενδυτές διερευνούν την ενδο-εταιρική δυναμική και το καθεστώς των εργαζομένων. Συμμορφωθείτε με τις νομικές και συμβατικές απαιτήσεις σας σχετικά με τους υπαλλήλους σας και να είστε έτοιμος/η να μοιραστείτε όλα τα δεδομένα, τα αρχεία, τις συμφωνίες και τα νομικά έγγραφα που αφορούν τους υπαλλήλους σας.

5. Συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων σχετικά με τις μελλοντικές μεθόδους διοίκησης να έχετε υπόψιν πως οι επενδυτές έχουν δικαίωμα να επηρεάσουν τις μελλοντικές δραστηριότητες της εταιρείας. Είναι κατανοητό να υπάρχει μία επιφυλακτικότητα από εσάς με αυτό, αλλά την ίδια στιγμή είναι πιθανό πως η εμπειρία των επενδυτών σας και οι επαφές που έχουν θα μπορούσε να ενισχύσει την ικανότητά σας να διαχειρίζεστε την εταιρεία και να την αναπτύξετε.

6. Το δικαίωμα της πληροφόρησης. Είναι βασικό δικαίωμα του επενδυτή να αποκτήσει τις τρέχουσες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία σας. Εσείς λοιπόν δεν θα πρέπει να αρνηθείτε καμία στιγμή της συνεργασία σας να του τις παρέχετε χωρίς κάποια αντίρρηση.

7. Αποφύγετε νομικές διαφορές. Οι επενδυτές προτιμούν να επενδύουν σε επιχειρήσεις με "καθαρό" νομικό ιστορικό. Γι αυτό πολλές φορές είναι προτιμότερο να υπάρξει μεσολάβηση ή διαιτησία στην επίλυση διαφορών σε πρώιμο στάδιο.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να σας βοηθήσουν να προσελκύσετε επενδυτές και την ανάλογη χρηματοδότηση για την εταιρεία σας. Μέσω αυτού θα αυξήσετε τα κέρδη σας και θα μπορέσετε να αναπτυχθείτε και να καταξιωθείτε στον επιχειρηματικό στίβο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ