2016-09-28 01:44:07
Φωτογραφία για Συνέντευξη ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα σε τηλεοπτικό σταθμό
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σήμερα Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016, συμμετέχοντας σε τηλεοπτική συζήτηση στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη, ανάμεσα στα άλλα ανέφερε:

Για τα ειδικά μισθολόγια:

H ιστορία με τα ειδικά μισθολόγια δεν έχει ολοκληρωθεί. Εμείς σαν Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουμε κάνει μια σειρά προτάσεις και γενικότερα το Υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκαθαρίσει το εξής πράγμα: όταν θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, αυτοί που είναι στο Στρατό, στα Σώματα Ασφαλείας, στο Λιμενικό κλπ αλλά και αυτοί που πληρώνονταν ως τώρα σε ειδικά μισθολόγια, δεν πρόκειται να πάρουν ούτε ένα ευρώ λιγότερο. Σε περίπτωση που υπάρχει, μέσω του ειδικού μισθολογίου, κάποια ελάχιστη μείωση αυτό θα καλύπτεται με την προσωπική διαφορά αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.

Εμείς μένουμε σε τρία ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει: το ένα είναι η σταθεροποίηση της οικονομίας, το άλλο είναι το ζήτημα της διαχείρισης του χρέους και το τρίτο είναι αυτό της ολοκλήρωσης της συμφωνίας, ώστε να δοθεί και η υποδόση
.  Έχουμε πει από το Σεπτέμβρη του 2015, ότι περιέχονται επώδυνα μέτρα στη συμφωνία. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά προσπαθούμε και παίρνουμε μέτρα προστασίας για τους πλέον αδύναμους.

Για το υπερταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας:

Ο στόχος όλης αυτής της διαδικασίας, ο οποίος συνιστά δέσμευση της συμφωνίας, έχει να κάνει με την αξιοποίηση της περιουσίας, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Να πω, κατά αρχήν, ότι όσον αφορά τις τράπεζες τα 25 δις ευρώ έχουν γίνει 5 δις ευρώ, γιατί τόσα χρειάστηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Άρα η δική μας η στόχευση και η προσπάθεια είναι να αξιοποιηθούν αυτές οι εταιρείες και οι δυνατότητές τους και όχι να ιδιωτικοποιηθούν. Το γεγονός ότι μέσα από τον νόμο δεν αποκλείεται είναι ένα πραγματικό στοιχείο αλλά ιδιαίτερα για το νερό μπορώ να είμαι πλήρως κάθετος.

Επειδή αναφέρονται ορισμένα πράγματα τα οποία δεν είναι ακριβή, θέλω να πω ότι κάθε εταιρεία από αυτές έχει πολλαπλές δραστηριότητες ή εκφράσεις δραστηριοτήτων, πάνω στις οποίες μπορούν να λειτουργήσουν, αυτό που έχουμε συνηθίσει να λέμε ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και να γίνει και εκμετάλλευση. Λέω ένα παράδειγμα, η λυμματολάσπη. Επίσης να σημειωθεί πως η ΕΛΒΟ είναι υπό ειδική εκκαθάριση από την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά, δεν είναι κάτι καινούργιο και να μην έμπαινε στο υπερταμείο είναι σε εκκαθάριση, το έχω ξεκαθαρίσει και στους εργαζόμενους αυτό.

Οσον αφορά τις «ιδιωτικοποιήσεις» τον τελικό λόγο τον έχει ο Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος έχει την ευθύνη του Εποπτικού Συμβουλίου και συνεπώς έχει τον τελικό λόγο. Όταν καθορίζεις το Εποπτικό Συμβούλιο έχεις ισχυρή και αποκλειστική δυνατότητα, μέσω της ομοφωνίας ιδιαίτερα για ζητήματα ιδιωτικοποιήσεων, να μπλοκάρεις, να βάλεις βέτο και να μην το κάνεις.  Όσον αφορά αυτό το ταμείο εμείς έχουμε συγκεκριμένη πολιτική βούληση και σε αυτή τη λογική προχωράμε, χρησιμοποιούμε συγκεκριμένα εργαλεία.

Για τηλεοπτικές άδειες:

Ουσία είναι το γεγονός ότι για να χτυπήσεις την πανθομολογούμενη διαπλοκή ανάμεσα στους καναλάρχες και στο πολιτικό σύστημα χρειάζεσαι μια νόμιμη βάση και ο νόμος ήρθε να δημιουργήσει το επίπεδο της νομιμότητας που επί 27 χρόνια τώρα και με αποδοχή της ΝΔ δεν υπήρχε. Πάνω σε αυτό το νόμο δημιουργήθηκε ένα διαγωνισμός, μια διαδικασία με προκήρυξη. Ο διαγωνισμός και οι όροι του διαγωνισμού εκτελούνται κανονικά, στη χώρα διαμορφώνεται ένα πλαίσιο νομιμότητας σε σχέση με τη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ