2012-05-18 07:43:44
Σε μια επιβλητική αλλά και σεμνή τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο, παραδόθηκε από την ΕΟΕ η Ιερή Φλόγα στην οργανωτική Επιτροπή «Λονδίνο 2012» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν αυτό το καλοκαίρι και για τρίτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης στη βρετανική πρωτεύουσα.
Ο βροχερός καιρός δεν βοήθησε ώστε το Καλλιμάρμαρο να γεμίσει από κόσμο ως είθισται σε ανάλογες τελετές, ωστόσο ο κόσμος που έδωσε το παρών παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εκδήλωση. Την Ολυμπιακή Φλόγα παρέδωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, κατά τη διάρκεια της τελετής, στην οποία παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στην οργανωτική επιτροπή του Λονδίνου, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Λόρδος Σεμπάστιαν Κόε και η Πριγκίπισσα Άννα, θυγατέρα της Βασίλισσας Ελισάβετ. Το παρών έδωσαν επίσης ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, ο υπουργός Αθλητισμού και Ολυμπιακών Αγώνων της Βρετανίας, Χιού Ρόμπερτσον, ο σούπερ σταρ του βρετανικού και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Ντέιβιντ Μπέκαμ, καθώς επίσης και πολλά αθλητικά στελέχη από τη χώρα μας, όπως και εκατοντάδες εθελοντές
. Η Φλόγα, την οποία παρέλαβε η Πριγκίπισσα Άννα και στη συνέχεια αποχώρησε με τα υπόλοιπα μέλη της βρετανικής αποστολής, θα διανυκτερεύσει απόψε στη βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα και αύριο θα «πετάξει» με ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος για τη στρατιωτική βάση Κούλντροουζ στην Κορνουάλη, απ' όπου θα ξεκινήσει και η Λαμπαδηδρομία επί βρετανικού εδάφους.
Η τελετή άρχισε με τη λαμπαδηδρομία εντός του σταδίου με δρομείς κατά σειρά την παγκόσμια πρωταθλήτρια της κωπηλασίας, Χριστίνα Γιαζιτζίδου, τον παγκόσμιο πρωταθλητή της ενόργανης γυμναστικής, Βασίλη Τσολακίδη, και την παγκόσμια πρωταθλήτρια της κωπηλασίας, Αλεξάνδρα Τσιάβου.
Η τελευταία παρέδωσε τη Φλόγα στους τελευταίους δύο λαμπαδηδρόμους, που ήταν οι «χρυσοί» Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας (άρση βαρών) και ο Κινέζος Λι Νινγκ (γυμναστική), ο άνθρωπος που άναψε τον βωμό στο Ολυμπιακό στάδιο του Πεκίνου στη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008, σε μια πράξη σύνδεσης της προηγούμενης με την επερχόμενη Ολυμπιακή διοργάνωση.
Μετά το άναμμα του βωμού από τους δύο Ολυμπιονίκες, που καταχειροκροτήθηκαν, είχαμε την καθιερωμένη τελετή με το χορό των Ιερειών σε χορογραφία της Αρτέμιδας Ιγνατίου, την ανάκρουση του Ολυμπιακού ύμνου και των εθνικών ύμνων Βρετανίας και Ελλάδας (τον ερμήνευσε ο Μάριος Φραγκούλης). Ακολούθησε μουσικό δρώμενο με τη συμμετοχή τυμπανιστών και παιδιών, που ευχήθηκαν με ξεχωριστό τρόπο καλή επιτυχία στην ελληνική ομάδα που θα μετάσχει στους αγώνες του Λονδίνου και με κύριο σύνθημα «Ελλάδα μπορείς».
«Με μεγάλη χαρά και έντονη συγκίνηση υποδεχόμαστε την Ολυμπιακή Φλόγα, εδώ, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στην ολοκλήρωση της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους. Eπί οκτώ ημέρες, η Ολυμπιακή Φλόγα στη μοναδική πορεία της, συγκίνησε, ξεσήκωσε, ενέπνευσε και απέδειξε ότι παραμένει το μοναδικό διαχρονικά σύμβολο που προκαλεί στο πέρασμά του δέος, υπερηφάνεια, πίστη στα ιδανικά και τις αξίες του Ολυμπισμού» είπε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος και συνέχισε λέγοντας:
«Η Φλόγα, που άναψε στις 10 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία, διήνυσε σχεδόν 3.000 χιλιόμετρα και πήγε από την δυτική Ελλάδα και την Ηγουμενίτσα, στο ανατολικότερο σημείο της χώρας, το ακριτικό Καστελόριζο. Και από τα νότια και την Κρήτη, ως τα βόρεια, την Δράμα, την Αλεξανδρούπολη και τους Κήπους του Έβρου.
Οι εικόνες ήταν μοναδικές και η εμπειρία δίχως προηγούμενο, όχι μόνο για όσους συμμετείχαν στην Λαμπαδηδρομία, αλλά και για αυτούς που σαν απλοί θεατές, παρακολούθησαν την πορεία της. Και σήμερα, έφτασε η μεγάλη στιγμή της παράδοσής της στους Βρετανούς φίλους μας!
Η Ελλάδα παραδίδει την Ολυμπιακή Φλόγα στο Ηνωμένο Βασίλειο με συναισθήματα ειλικρινούς εκτίμησης και αλληλεγγύης. Τις δύο χώρες, άλλωστε, συνδέει μια παραδοσιακή φιλία και το Ιερό Φως είναι μια ακόμη ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε τους δεσμούς που μας ενώνουν.
Είμαι βέβαιος ότι θα υποδεχθείτε τη Φλόγα με την τιμή και τον σεβασμό που της αρμόζει, καθώς αποτελεί για μας ένα κομμάτι της Ελλάδας μας. Το ταξίδι της ως τη χώρα σας, αλλά και η Λαμπαδηδρομία που θα ακολουθήσει, θα στείλει, για μια ακόμη φορά, σε κάθε γωνιά του πλανήτη το μήνυμα της ειρήνης, της συναδέλφωσης των λαών και του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής.
Mε μεγάλη συγκίνηση και ιδιαίτερη τιμή, σας παραδίδω την Ολυμπιακή Φλόγα και σας εύχομαι Καλή Επιτυχία στη διοργάνωση των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο. Οι ευχές όλων των Ελλήνων είναι μαζί σας!» ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος.
Εκ μέρους της επιτροπής «Λονδίνο 2012», μίλησε ο επικεφαλής της, Σεμπάστιαν Κόε, ο οποίος τόνισε: «Εκ μέρους του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους Έλληνες, στον Σπύρο Καπράλο και στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Σας ευχαριστώ για τη θερμή φιλοξενία και υποδοχή που επιφυλάξατε σε εμάς και σε όλους όσοι ασχολήθηκαν με την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012» από την στιγμή που άναψε η φλόγα, μία βδομάδα πριν, στην Αρχαία Ολυμπία.
Τις τελευταίες 8 ημέρες οι δύο χώρες μας έχουν συνδεθεί με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, μέσα στο πνεύμα της ειρήνης και της φιλίας που φέρει η Φλόγα και τις αξίες του σπουδαίου Ολυμπιακού Κινήματος. Η σημερινή τελετή παράδοσης είναι μία ευκαιρία διεθνούς σημασίας και σπουδαιότητας. Όπως οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες, η Φλόγα ανήκει στον κόσμο, και η άφιξη της Φλόγας στη χώρα που θα φιλοξενήσει τους Αγώνες αποτελεί κάλεσμα προς τους αθλητές και τους νέους σε περισσότερα από 200 έθνη που προετοιμάζονται να συγκεντρωθούν για τους Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζονται να κάνουν το καλύτερο που μπορούν για να σας καλωσορίσουν όλους.
Μικρές και μεγάλες πόλεις σε περιοχές σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζουν να υποδεχθούν τη Φλόγα εδώ και αρκετά χρόνια. Έτσι, η σημερινή τελετή παράδοσης είναι ένα γεγονός μεγάλης εθνικής σημασίας για αυτούς και εμάς.
Στο ταξίδι της από το σπουδαίο αυτό στάδιο προς το νέο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, η ιστορία της Φλόγας θα μιλά γι' αυτούς που τη μεταφέρουν. Οι ιστορίες τους θα εμπνεύσουν. Είναι ιστορίες καθημερινών ανθρώπων που πολύ συχνά κάνουν σπουδαία πράγματα, χωρίς όμως αυτά να γίνονται γνωστά. Το Σάββατο ο Μπεν Άϊνσλι, μεγάλος ιστιοπλόος μας, θα ξεκινήσει τη Λαμπαδηδρομία και θα δώσει τη Φλόγα στην Αναστασία Σουόλοου, μία δεκαοχτάχρονη από το Σεντ Άϊβς, η οποία έχει εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο τέσσερις φορές σε διεθνείς διοργανώσεις ως μέλος της βρετανικής ομάδας ιστιοσανίδας, και όνειρό της είναι να γίνει η πρώτη γυναίκα που εκπροσωπεί τη χώρα της στην ιστιοσανίδα και τη χιονοσανίδα. Από εκεί, 8000 λαμπαδηδρόμοι, οι περισσότεροι των οποίων θα είναι κάτω από την ηλικία των 25 ετών, θα πουν την ιστορία ενός σύγχρονου, ποικιλόμορφου και σίγουρου Ηνωμένου Βασιλείου. Ιστορίες από το Χέλστον και το Χάλιφαξ, σε όλη τη διαδρομή προς το Χάκνεϊ στο Ιστ Εντ του Λονδίνου, θα μας εμπνεύσουν, καθώς ενωμένοι θα συγκεντρωθούμε στους δρόμους για να καλωσορίσουμε τη Φλόγα.
Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει στη νοτιοδυτική Αγγλία, μέσα από την Ουαλία, τη Βόρεια Ιρλανδία και τη Σκωτία. Θα επισκεφθεί κάθε περιοχή της χώρας, φωτίζοντας τους ανθρώπους, τους τόπους και τους πολιτισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Φλόγα θα επισκεφθεί επίσης το Δουβλίνο, στην Ιρλανδία, όπου ξέρω ότι οι κάτοικοί του θα μας δείξουν πώς γιορτάζεται η Φλόγα και το μήνυμα της ειρήνης, της καλής θέλησης και της φιλίας. Ευχαριστώ τους χορηγούς μας, οι οποίοι κάνουν δυνατή την Λαμπαδηδρομία και οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να μεταφέρουμε την Ολυμπιακή Φλόγα.
Αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες αφορούν τον εορτασμό των καλύτερων αθλητών του κόσμου, το ολυμπιακό πνεύμα έχει να κάνει με το να γιορτάσουμε ό,τι καλύτερο υπάρχει μέσα μας και στις κοινότητές μας. Έχουμε επιλέξει τους καλύτερους λαμπαδηδρόμους, οι οποίοι ως ολυμπιακοί αθλητές θα εμπνεύσουν μία ολόκληρη γενιά.
Καθώς ετοιμαζόμαστε να φέρουμε τη Φλόγα στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουμε στο νου την ευθύνη - όπως και οι προκάτοχοί μας το 1908 και ειδικότερα το 1948 – να φιλοξενήσουμε Ολυμπιακούς Αγώνες που χρησιμοποιούν τη δύναμη του αθλητισμού για να ενώσουν τον κόσμο σε μία γιορτή επιτεύγματος και έμπνευσης σε δύσκολους καιρούς. Αγώνες που θα εμπνεύσουν την επόμενη γενιά να επιλέξει τον αθλητισμό.
Αυτό το καλοκαίρι υποδεχόμαστε όλον τον κόσμο στο Λονδίνο και περιμένουμε με αδημονία τις υπέροχες στιγμές που μας περιμένουν. Ελάτε μαζί μας σε μία αθλητική γιορτή που θα αιχμαλωτίσει τη φαντασία όλου του κόσμου».
Αξίζει να σημειωθεί ότι, επί 70 ημέρες, περίπου 8.000 Λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν τη Φλόγα σε ολόκληρη την επικράτεια της Μεγάλης Βρετανίας, πριν αυτή φτάσει στις 27 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου για την τελετή έναρξης των Αγώνων. Εκεί θα παραμείνει και θα καίει άσβεστη ως την τελετή λήξης, στις 12 Αυγούστου.
Ο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου, Ντέιβιντ Μπέκαμ, γεννημένος στο Ανατολικό Λονδίνο, όπου βρίσκονται και οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις της βρετανικής πρωτεύουσας, αποτέλεσε τον δέκτη του θαυμασμού για τους θεατές της τελετής παράδοσης της ιερής φλόγας στο Καλλιμάρμαρο, αφού κάθε φορά που ακουγόταν το όνομά του από τον παρουσιαστή της εκδήλωσης, ακούγονταν έντονα επιφωνήματα και χειροκροτήματα από όλες τις πλευρές του σταδίου, κλέβοντας τις εντυπώσεις.
ΠΕ/ΕΤ1/Δημήτρης Γιαχανατζής
notosspor
Ο βροχερός καιρός δεν βοήθησε ώστε το Καλλιμάρμαρο να γεμίσει από κόσμο ως είθισται σε ανάλογες τελετές, ωστόσο ο κόσμος που έδωσε το παρών παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εκδήλωση. Την Ολυμπιακή Φλόγα παρέδωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, κατά τη διάρκεια της τελετής, στην οποία παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στην οργανωτική επιτροπή του Λονδίνου, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Λόρδος Σεμπάστιαν Κόε και η Πριγκίπισσα Άννα, θυγατέρα της Βασίλισσας Ελισάβετ. Το παρών έδωσαν επίσης ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, ο υπουργός Αθλητισμού και Ολυμπιακών Αγώνων της Βρετανίας, Χιού Ρόμπερτσον, ο σούπερ σταρ του βρετανικού και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Ντέιβιντ Μπέκαμ, καθώς επίσης και πολλά αθλητικά στελέχη από τη χώρα μας, όπως και εκατοντάδες εθελοντές
Η τελετή άρχισε με τη λαμπαδηδρομία εντός του σταδίου με δρομείς κατά σειρά την παγκόσμια πρωταθλήτρια της κωπηλασίας, Χριστίνα Γιαζιτζίδου, τον παγκόσμιο πρωταθλητή της ενόργανης γυμναστικής, Βασίλη Τσολακίδη, και την παγκόσμια πρωταθλήτρια της κωπηλασίας, Αλεξάνδρα Τσιάβου.
Η τελευταία παρέδωσε τη Φλόγα στους τελευταίους δύο λαμπαδηδρόμους, που ήταν οι «χρυσοί» Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας (άρση βαρών) και ο Κινέζος Λι Νινγκ (γυμναστική), ο άνθρωπος που άναψε τον βωμό στο Ολυμπιακό στάδιο του Πεκίνου στη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008, σε μια πράξη σύνδεσης της προηγούμενης με την επερχόμενη Ολυμπιακή διοργάνωση.
Μετά το άναμμα του βωμού από τους δύο Ολυμπιονίκες, που καταχειροκροτήθηκαν, είχαμε την καθιερωμένη τελετή με το χορό των Ιερειών σε χορογραφία της Αρτέμιδας Ιγνατίου, την ανάκρουση του Ολυμπιακού ύμνου και των εθνικών ύμνων Βρετανίας και Ελλάδας (τον ερμήνευσε ο Μάριος Φραγκούλης). Ακολούθησε μουσικό δρώμενο με τη συμμετοχή τυμπανιστών και παιδιών, που ευχήθηκαν με ξεχωριστό τρόπο καλή επιτυχία στην ελληνική ομάδα που θα μετάσχει στους αγώνες του Λονδίνου και με κύριο σύνθημα «Ελλάδα μπορείς».
«Με μεγάλη χαρά και έντονη συγκίνηση υποδεχόμαστε την Ολυμπιακή Φλόγα, εδώ, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στην ολοκλήρωση της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους. Eπί οκτώ ημέρες, η Ολυμπιακή Φλόγα στη μοναδική πορεία της, συγκίνησε, ξεσήκωσε, ενέπνευσε και απέδειξε ότι παραμένει το μοναδικό διαχρονικά σύμβολο που προκαλεί στο πέρασμά του δέος, υπερηφάνεια, πίστη στα ιδανικά και τις αξίες του Ολυμπισμού» είπε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος και συνέχισε λέγοντας:
«Η Φλόγα, που άναψε στις 10 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία, διήνυσε σχεδόν 3.000 χιλιόμετρα και πήγε από την δυτική Ελλάδα και την Ηγουμενίτσα, στο ανατολικότερο σημείο της χώρας, το ακριτικό Καστελόριζο. Και από τα νότια και την Κρήτη, ως τα βόρεια, την Δράμα, την Αλεξανδρούπολη και τους Κήπους του Έβρου.
Οι εικόνες ήταν μοναδικές και η εμπειρία δίχως προηγούμενο, όχι μόνο για όσους συμμετείχαν στην Λαμπαδηδρομία, αλλά και για αυτούς που σαν απλοί θεατές, παρακολούθησαν την πορεία της. Και σήμερα, έφτασε η μεγάλη στιγμή της παράδοσής της στους Βρετανούς φίλους μας!
Η Ελλάδα παραδίδει την Ολυμπιακή Φλόγα στο Ηνωμένο Βασίλειο με συναισθήματα ειλικρινούς εκτίμησης και αλληλεγγύης. Τις δύο χώρες, άλλωστε, συνδέει μια παραδοσιακή φιλία και το Ιερό Φως είναι μια ακόμη ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε τους δεσμούς που μας ενώνουν.
Είμαι βέβαιος ότι θα υποδεχθείτε τη Φλόγα με την τιμή και τον σεβασμό που της αρμόζει, καθώς αποτελεί για μας ένα κομμάτι της Ελλάδας μας. Το ταξίδι της ως τη χώρα σας, αλλά και η Λαμπαδηδρομία που θα ακολουθήσει, θα στείλει, για μια ακόμη φορά, σε κάθε γωνιά του πλανήτη το μήνυμα της ειρήνης, της συναδέλφωσης των λαών και του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής.
Mε μεγάλη συγκίνηση και ιδιαίτερη τιμή, σας παραδίδω την Ολυμπιακή Φλόγα και σας εύχομαι Καλή Επιτυχία στη διοργάνωση των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο. Οι ευχές όλων των Ελλήνων είναι μαζί σας!» ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος.
Εκ μέρους της επιτροπής «Λονδίνο 2012», μίλησε ο επικεφαλής της, Σεμπάστιαν Κόε, ο οποίος τόνισε: «Εκ μέρους του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους Έλληνες, στον Σπύρο Καπράλο και στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Σας ευχαριστώ για τη θερμή φιλοξενία και υποδοχή που επιφυλάξατε σε εμάς και σε όλους όσοι ασχολήθηκαν με την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012» από την στιγμή που άναψε η φλόγα, μία βδομάδα πριν, στην Αρχαία Ολυμπία.
Τις τελευταίες 8 ημέρες οι δύο χώρες μας έχουν συνδεθεί με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, μέσα στο πνεύμα της ειρήνης και της φιλίας που φέρει η Φλόγα και τις αξίες του σπουδαίου Ολυμπιακού Κινήματος. Η σημερινή τελετή παράδοσης είναι μία ευκαιρία διεθνούς σημασίας και σπουδαιότητας. Όπως οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες, η Φλόγα ανήκει στον κόσμο, και η άφιξη της Φλόγας στη χώρα που θα φιλοξενήσει τους Αγώνες αποτελεί κάλεσμα προς τους αθλητές και τους νέους σε περισσότερα από 200 έθνη που προετοιμάζονται να συγκεντρωθούν για τους Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζονται να κάνουν το καλύτερο που μπορούν για να σας καλωσορίσουν όλους.
Μικρές και μεγάλες πόλεις σε περιοχές σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζουν να υποδεχθούν τη Φλόγα εδώ και αρκετά χρόνια. Έτσι, η σημερινή τελετή παράδοσης είναι ένα γεγονός μεγάλης εθνικής σημασίας για αυτούς και εμάς.
Στο ταξίδι της από το σπουδαίο αυτό στάδιο προς το νέο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, η ιστορία της Φλόγας θα μιλά γι' αυτούς που τη μεταφέρουν. Οι ιστορίες τους θα εμπνεύσουν. Είναι ιστορίες καθημερινών ανθρώπων που πολύ συχνά κάνουν σπουδαία πράγματα, χωρίς όμως αυτά να γίνονται γνωστά. Το Σάββατο ο Μπεν Άϊνσλι, μεγάλος ιστιοπλόος μας, θα ξεκινήσει τη Λαμπαδηδρομία και θα δώσει τη Φλόγα στην Αναστασία Σουόλοου, μία δεκαοχτάχρονη από το Σεντ Άϊβς, η οποία έχει εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο τέσσερις φορές σε διεθνείς διοργανώσεις ως μέλος της βρετανικής ομάδας ιστιοσανίδας, και όνειρό της είναι να γίνει η πρώτη γυναίκα που εκπροσωπεί τη χώρα της στην ιστιοσανίδα και τη χιονοσανίδα. Από εκεί, 8000 λαμπαδηδρόμοι, οι περισσότεροι των οποίων θα είναι κάτω από την ηλικία των 25 ετών, θα πουν την ιστορία ενός σύγχρονου, ποικιλόμορφου και σίγουρου Ηνωμένου Βασιλείου. Ιστορίες από το Χέλστον και το Χάλιφαξ, σε όλη τη διαδρομή προς το Χάκνεϊ στο Ιστ Εντ του Λονδίνου, θα μας εμπνεύσουν, καθώς ενωμένοι θα συγκεντρωθούμε στους δρόμους για να καλωσορίσουμε τη Φλόγα.
Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει στη νοτιοδυτική Αγγλία, μέσα από την Ουαλία, τη Βόρεια Ιρλανδία και τη Σκωτία. Θα επισκεφθεί κάθε περιοχή της χώρας, φωτίζοντας τους ανθρώπους, τους τόπους και τους πολιτισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Φλόγα θα επισκεφθεί επίσης το Δουβλίνο, στην Ιρλανδία, όπου ξέρω ότι οι κάτοικοί του θα μας δείξουν πώς γιορτάζεται η Φλόγα και το μήνυμα της ειρήνης, της καλής θέλησης και της φιλίας. Ευχαριστώ τους χορηγούς μας, οι οποίοι κάνουν δυνατή την Λαμπαδηδρομία και οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να μεταφέρουμε την Ολυμπιακή Φλόγα.
Αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες αφορούν τον εορτασμό των καλύτερων αθλητών του κόσμου, το ολυμπιακό πνεύμα έχει να κάνει με το να γιορτάσουμε ό,τι καλύτερο υπάρχει μέσα μας και στις κοινότητές μας. Έχουμε επιλέξει τους καλύτερους λαμπαδηδρόμους, οι οποίοι ως ολυμπιακοί αθλητές θα εμπνεύσουν μία ολόκληρη γενιά.
Καθώς ετοιμαζόμαστε να φέρουμε τη Φλόγα στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουμε στο νου την ευθύνη - όπως και οι προκάτοχοί μας το 1908 και ειδικότερα το 1948 – να φιλοξενήσουμε Ολυμπιακούς Αγώνες που χρησιμοποιούν τη δύναμη του αθλητισμού για να ενώσουν τον κόσμο σε μία γιορτή επιτεύγματος και έμπνευσης σε δύσκολους καιρούς. Αγώνες που θα εμπνεύσουν την επόμενη γενιά να επιλέξει τον αθλητισμό.
Αυτό το καλοκαίρι υποδεχόμαστε όλον τον κόσμο στο Λονδίνο και περιμένουμε με αδημονία τις υπέροχες στιγμές που μας περιμένουν. Ελάτε μαζί μας σε μία αθλητική γιορτή που θα αιχμαλωτίσει τη φαντασία όλου του κόσμου».
Αξίζει να σημειωθεί ότι, επί 70 ημέρες, περίπου 8.000 Λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν τη Φλόγα σε ολόκληρη την επικράτεια της Μεγάλης Βρετανίας, πριν αυτή φτάσει στις 27 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου για την τελετή έναρξης των Αγώνων. Εκεί θα παραμείνει και θα καίει άσβεστη ως την τελετή λήξης, στις 12 Αυγούστου.
Ο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου, Ντέιβιντ Μπέκαμ, γεννημένος στο Ανατολικό Λονδίνο, όπου βρίσκονται και οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις της βρετανικής πρωτεύουσας, αποτέλεσε τον δέκτη του θαυμασμού για τους θεατές της τελετής παράδοσης της ιερής φλόγας στο Καλλιμάρμαρο, αφού κάθε φορά που ακουγόταν το όνομά του από τον παρουσιαστή της εκδήλωσης, ακούγονταν έντονα επιφωνήματα και χειροκροτήματα από όλες τις πλευρές του σταδίου, κλέβοντας τις εντυπώσεις.
ΠΕ/ΕΤ1/Δημήτρης Γιαχανατζής
notosspor
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εκατομμύρια ζώα σκοτώνονται σε θρησκευτικές τελετές στην Ταϊβάν
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σε ποιούς ανήκει το facebook;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ