2016-11-25 08:24:20
Φωτογραφία για Η Intel αποκάλυψε λίστα με τα πιο hackable δώρα
Πλησιάζει η περίοδος αγορών δώρων και πολλά από αυτά θα είναι συσκευές οι οποίες θα διαθέτουν και δυνατότητα σύνδεσης στο internet. Πολλοί όμως που θα λάβουν τα δώρα αυτά, δεν διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις για να τα ασφαλίσουν απέναντι σε κακόβουλες επιθέσεις. Η Intel Security προχώρησε για άλλη μια φορά, στην σύνταξη μιας λίστας με τις πέντε πιο... hackable κατηγορίες συσκευών, δίνοντας παράλληλα και απλές, αλλά βασικές συμβουλές. Στα πλαίσια της δεύτερης McAfee Most Hackable Holiday Gift List η Intel Security γνωστοποίησε ότι σε μια έρευνά που διεξήγαγε, λιγότεροι από τους μισούς που αποκτούν μια συσκευή με δυνατότητες σύνδεσης λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εξασφαλίσουν ότι η συσκευή αυτή δεν θα γίνει εύκολος στόχος hacking. Και αν και το 96% των ερωτηθέντων ξέρουν ότι πρόκειται για σημαντικό θέμα, το 47% εξ αυτών δεν γνωρίζουν αν λαμβάνουν τα σωστά μέτρα ασφαλείας.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η πλειοψηφία γνωρίζει για τα τρωτά σημεία ασφαλείας παραδοσιακών συσκευών, όπως οι φορητοί υπολογιστές και τα smartphones, αλλά σημαντικό ποσοστό αγνοεί τους κινδύνους που υπάρχουν με άλλες συσκευές οι οποίες διαθέτουν δυνατότητες σύνδεσης
. Έτσι ένα 20% δεν γνωρίζει για τα τρωτά σημεία των drones, ένα 15% αγνοεί τους κινδύνους σε σύγχρονα παιδικά παιχνίδια και συσκευές εικονικής πραγματικότητας, ενώ στο 11% ανέρχεται το ποσοστό που αγνοεί τα μέτρα ασφαλείας, που θα πρέπει να παρθούν, σε δώρα για κατοικίδια ζώα. Όσον αφορά την λίστα των πιο hackable συσκευών, στην πρώτη θέση βρίσκεται, μάλλον αναμενόμενα, η κατηγορία των φορητών και σταθερών υπολογιστών, ενώ στην δεύτερη θέση ακολουθούν τα tablets και τα smartphones. Από εκεί και πέρα, στην τρίτη θέση βρίσκουμε τους media players και τα streaming sticks, ενώ στην τέταρτη θέση ακολουθούν οι IoT έξυπνες οικιακές συσκευές που δεν διαθέτουν κάποια ασφάλεια.

Στην πέμπτη θέση, βρίσκουμε τα drones, το GPS σήμα των οποίων θα μπορούν να παραβιαστεί ή hackers να αποκτήσουν τον έλεγχό τους. Τέλος, η Intel αναφέρει κάποιες απλές όσο και βασικές συμβουλές, που οι περισσότεροι εδώ μέσα πιθανόν γνωρίζουμε, αλλά για πολλούς είναι κάτι το εντελώς άγνωστο. Έτσι συμβουλεύει την χρήση καλού και αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας , την αποφυγή ελεύθερων WiFi, την συνεχή ενημέρωση των εφαρμογών με τις τελευταίες εκδόσεις τους, την χρήση ισχυρών συνθηματικών και το να μην επισκεπτόμαστε ποτέ ύποπτα links.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ