2016-11-28 19:47:29
Φωτογραφία για ΠΟΕΔΗΝ: Συνθήκες πολέμου στα τμήματα επειγόντων περιστατικών στα δημόσια νοσοκομεία
Εικόνα χάους σε 61 νοσηλευτικά ιδρύματα σε ολόκληρη τη χώρα.

ΙΑΤRONET.GR

Συνθήκες πολέμου επικρατούν στα τμήματα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) στα δημόσια νοσοκομεία.

Η διαλογή περιστατικών γίνεται από διοικητικούς υπαλλήλους αντί γιατρών. Σημειώνονται καθυστερήσεις στην παράδοση των ασθενών από τους διασώστες του ΕΚΑΒ.

Καθυστερήσεις υπάρχουν και στις εξετάσεις των επειγόντων περιστατικών που προσέρχονται με συνοδούς, με μεγάλο κίνδυνο για τους ασθενείς.

Τα παραπάνω καταγγέλλει τη Δευτέρα η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), κάνοντας λόγο για αύξηση κατά 40% στην προσέλευση ασθενών και μείωση του προσωπικού.

Καταγγέλλει, επίσης, μεγάλες ελλείψεις υπάρχουν σε αναλώσιμα υλικά και υγειονομικό υλικό.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας παραθέτει τις εξής περιπτώσεις:

ΑΧΕΠΑ: 700 - 800 ασθενείς κατά μέσο όρο προσέρχονται σε κάθε εφημερία (8 μηνιαίως). Αναμονή 4 - 5 ώρες στα ΤΕΠ. Ιδιαίτερα στο Παθολογικό, ΩΡΛ και Οφθαλμολογικό ιατρείο. Έλλειψη ειδικευόμενων ιατρών. Οι νοσηλευτές καλύπτουν δύο ιατρεία συγχρόνως, ή καλύπτουν χειρουργεία και ιατρεία ΤΕΠ σ’ ένα ωράριο. 


“Παπανικολάου”: Οκτώ εφημερίες μηνιαίως, 40% έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και τραυματιοφορέων.

“Ιπποκράτειο” Θεσσαλονίκης: Προσέρχονται κατά μέσο όρο 1.500 ασθενείς σε κάθε εφημερία στα ΤΕΠ, ειδικά όταν είναι το μόνο νοσοκομείο που εφημερεύει στην πόλη. Η αναμονή ασθενών φτάνει τις 6 ώρες και υπάρχει 60% - 70% έλλειψη τραυματιοφορέων.

“Άγιος Δημήτριος: Αναμονή 3 - 4 ώρες στο παθολογικό και χειρουργικό ιατρείο των ΤΕΠ. Η διαλογή ασθενών γίνεται στα ΤΕΠ από νοσηλεύτρια και όχι γιατρό όπως ορίζει η Υπουργική Απόφαση.

“Γ. Γεννηματάς” Θεσσαλονίκης: Περίπου 800 ασθενείς προσέρχονται σε κάθε εφημερία. Στα ΤΕΠ η διαλογή ασθενών γίνεται από διοικητικό υπάλληλο, που στεγάζεται στον αύλειο χώρο εκτός ΤΕΠ.

“Παπαγεωργίου”: Προσέρχονται 1.200 άτομα ανά εφημερία. Κατά μέσο όρο μόνο το 18% εισάγεται σε βραχεία νοσηλεία ή τμήματα και μονάδες. Το 60% των προσερχόμενων ασθενών θα μπορούσαν να απευθύνονται στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, εάν δεν είχε διαλυθεί.

Κρατικό Νίκαιας: Μη οργανωμένο ΤΕΠ. Ανεπαρκείς χώροι υποδοχής όπως και στη Βραχεία Νοσηλεία. Μεγάλος συνωστισμός Ασθενών και συνοδών. Μεγάλη αναμονή που υπερβαίνει τις 7 ώρες. Συχνά δημιουργούνται επεισόδια εξαιτίας των καθυστερήσεων.

“Θριάσιο”: Η χωροταξική υποδομή του ΤΕΠ κρίνεται ανεπαρκής λόγω του μεγάλου αριθμού των ασθενών που προσέρχονται σε κάθε γενική εφημερία. Από 600 – 850 ασθενείς ανά εφημερία, ενώ η ιατρική στελέχωση του ΤΕΠ είναι μηδαμινή.

“Αττικόν”: Μία 24ωρη εφημερία ανά 4 ημέρες. Ο χώρος των ΤΕΠ ανάπαυσης είναι πολύ μικρός. Μεγάλος συνωστισμός συνοδών και αρρώστων. Σε χειμερινούς μήνες δεν φτάνουν ούτε τα καθίσματα και είναι εύκολη η μετάδοση μεταδιδόμενων ασθενειών. Κακή χωροταξία των ιατρείων που διεκπεραιώνουν την εφημερία. Το μεγάλο όγκο της εφημερίας την έχουν τα παθολογικά ιατρεία.

ΚΑΤ: Μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Εφημερεύει καθημερινά. Εφέτος εισήχθηκαν 22.540 Ασθενείς. Πέρυσι (2015) εισήχθησαν 25.000 Ασθενείς. Στα ΤΕΠ προσέρχονται κατ’ έτος 100.000 Ασθενείς. Λόγω έλλειψης προσωπικού δεν λειτουργεί η Βραχεία Νοσηλεία 17 κλινών.

“Ευαγγελισμός”: Το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας τελεί υπό συνθήκες πολέμου όπως χαρακτηριστικά λένε οι εργαζόμενοι των ΤΕΠ, λόγω της υπερβολικά μεγάλης κίνησης και της τεράστιας έλλειψης προσωπικού. Οι αναμονές των ασθενών ξεπερνούν τις τέσσερις και πέντε ώρες με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ένταση που μπορεί να καταλήξει και σε συμπλοκές! Τα ράντζα αναμονής ξεκινούν από τα εξωτερικά ιατρεία και παραμένουν σε ράντζα και στις κλινικές.

“Ιπποκράτειο” Αθήνας: Μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και τραυματιοφορέων. Ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση λόγω της μεγάλης προσέλευσης των ασθενών.

“Αγία Όλγα”: Εφημερεύει ανά τέσσερις μέρες. Προσέρχονται στα ΤΕΠ 650 ασθενείς σε κάθε εφημερία. Μεγάλος μέσος όρος αναμονής (5 ώρες στο Παθολογικό και 2 ώρες στα υπόλοιπα Ιατρεία).

Γ. Γεννηματάς” Αθήνας: Εφημερεύει ανά τέσσερις μέρες. Προσέρχονται στα ΤΕΠ 900 ασθενείς. Εισαγωγές σε κάθε εφημερία 150 έως 200 Ασθενείς. Πολλές ώρες αναμονής που ξεπερνάει τις 8 ώρες. Διαπληκτισμοί και επεισόδια μεταξύ των ασθενών προς τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Ογκολογικό Κηφισιάς: Εφημερία έως 14.30. Προσέρχονται 100 άτομα ανά εφημερία. Λόγω βαρύτητας των περιπτώσεων οι ώρες αναμονής είναι από 2 έως 8 ώρες. Μεγάλες ελλείψεις νοσηλευτών και τραυματιοφορέων. Στη Βραχεία Νοσηλεία παραμένουν οι ασθενείς και πέντε ώρες μετά το τέλος της εφημερίας.

“Αμαλία Φλέμιγκ”: Εφημερία έως τις 14.30 μεσημέρι. Προσέρχονται 150 έως 200 ασθενείς σε κάθε εφημερία. Οι ώρες αναμονής είναι 3 έως 5 ώρες.

“Ερυθρός Σταυρός”: Εφημερία ανά τέσσερις μέρες. Προσέρχονται ανά εφημερία 1.000 έως 1.200 άτομα. Μεγάλος χρόνος αναμονής από 4 έως 8 ώρες. Εισάγονται σε κάθε εφημερία 120 έως 150 ασθενείς.

“Σισμανόγλειο”: Προσέρχονται 350 άτομα σε κάθε εφημερία. Σε κάθε εφημερία εισάγονται 70 ασθενείς κατά μέσο όρο. Η αναμονή είναι από 2 έως 5 ώρες. Διαπληκτισμοί μεταξύ των ασθενών και προς το προσωπικό. Μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό και τραυματιοφορείς.

Νοσοκομείο Κιλκίς: Σοβαρά προβλήματα με την πλήρη έλλειψη προσωπικού ασφάλειας, λαμβάνοντας υπόψη το θέμα των προσφύγων στην περιοχή. Ελλείψεις Ιατρών Ειδικευμένων και Νοσηλευτικού προσωπικού. Έλλειψη υλικών.

Νοσοκομείο Κω: Σοβαρότατες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Δεν υπάρχουν καθόλου γιατροί πολλών ειδικοτήτων. Δεν υπάρχει παιδίατρος. Αποτέλεσμα είναι οι ασθενείς να απευθύνονται αναγκαστικά σε ιδιωτικά ιατρεία ή να διακομίζονται με κίνδυνο της ζωής τους. 

Νοσοκομείο Σάμου: Μεγάλη η έλλειψη σε ειδικευόμενους γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και τραυματιοφορείς, για την κάλυψη των ιατρείων των ΤΕΠ. Αυξημένη ζήτηση λόγω κάλυψης των προσφύγων.

Νοσοκομείο Χαλκίδας: Ο χώρος είναι ακατάλληλος για την λειτουργία των ΤΕΠ. Στα ορθοπεδικά περιστατικά η αναμονή ξεπερνά τις τρεις ώρες. Διακομιδές αιμορραγικών περιστατικών και άλλων εκτάκτων σοβαρών περιστατικών προς εφημερεύοντα Νοσοκομεία των Αθηνών, επειδή δεν λειτουργεί ο αξονικός όλο το εικοσιτετράωρο.

Πανεπιστημιακό Λάρισας: Υπάρχουν προβλήματα στην διαρρύθμιση χώρου. Λείπουν βασικές ειδικότητες. Μεγάλη έλλειψη Ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Μεγάλες ελλείψεις σε εξοπλισμό όπως μόνιτορ, οξύμετρα, πιεσόμετρα.

Νοσοκομείο Άμφισσας: Δεν υπάρχουν χωριστά ΤΕΠ. Τα ΤΕΠ στελεχώνονται με Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό των Κλινικών. Μεγάλες καθυστερήσεις στην εξέταση και διάγνωση.

Νοσοκομείο Βόλου: Δεν υπάρχει οργανωμένο ΤΕΠ παρότι επιβάλλεται με την υφιστάμενη Νομοθεσία. Υπάρχει έλλειψη Νοσηλευτικού Προσωπικού. Το ΤΕΠ στελεχώνεται από το ιατρικό Προσωπικό των κλινικών του Νοσοκομείου. Ο χρόνος αναμονής κυμαίνεται από 1 έως 3 ώρες.

Νοσοκομείο Καρπενησίου: Δεν υπάρχει οργανωμένο ΤΕΠ. Ελλιπής χωροταξική υποδομή. Η Ιατρική στελέχωση γίνεται με ενεργές πρόσθετες και εθελοντικές εφημερίες. Ένας Νοσηλευτής σε κάθε βάρδια. Γίνεται διακομιδή περιστατικών λόγω αδυναμίας κάλυψης ή για διάγνωση επειδή δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος.

Νοσοκομείο Καβάλας: Το ΤΕΠ, ως αυτόνομο τμήμα λειτουργεί από το 2008 και από το 2010 σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις. Δεν υπάρχει ούτε ένας μόνιμος γιατρός.

Νοσοκομείο Ξάνθης: Κανένας μόνιμος γιατρός στο ΤΕΠ. Μεγάλη έλλειψη Νοσηλευτικού Προσωπικού. Το Νοσοκομείο εφημερεύει καθημερινά. Μεγάλος συνωστισμός και ουρές Ασθενών. Πολλές ώρες αναμονής (ξεπερνούν τις 5 ώρες). Συχνά γίνονται επεισόδια μεταξύ Ασθενών και συνοδών.

Νοσοκομείο Κομοτηνής: Ένας γιατρός στο ΤΕΠ. Τραγική έλλειψη Νοσηλευτικού Προσωπικού. Καθημερινή εφημερία, αύξηση των προσερχομένων ασθενών λόγω απουσίας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ένταση, εκνευρισμός και ταλαιπωρία των ασθενών.

Πανεπιστημιακό Αλεξανδρούπολης: Ένας μόνιμος γιατρός στο ΤΕΠ. Καθημερινή εφημερία. Υποδέχεται ασθενείς από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Διακομίζονται έκτακτα περιστατικά από όλα τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας, λόγω απουσίας ιατρικών ειδικοτήτων στα υπόλοιπα Νοσοκομεία. Έλλειψη Νοσηλευτικού Προσωπικού.

Νοσοκομείο Δράμας: Κανένας μόνιμος γιατρός στο ΤΕΠ. Έλλειψη Νοσηλευτικού Προσωπικού. Καθημερινή εφημερία. Αδυναμία κάλυψης της εφημερίας του Νοσοκομείου λόγω έλλειψης Ειδικευμένων Ιατρών. Εξαιτίας αυτού οι προσερχόμενοι ασθενείς στο ΤΕΠ διακομίζονται σε όμορα Νοσοκομεία με κίνδυνο της ζωής τους λόγω της καθυστέρησης αντιμετώπισης της νόσου.

Νοσοκομείο Διδυμότειχου: Δεν λειτουργεί ΤΕΠ αλλά Σταθμός Πρώτων Βοηθειών που υποδέχεται και αντιμετωπίζει το σύνολο των επειγόντων περιστατικών αλλά και της πρωτοβάθμιας φροντίδας. Υπηρεσίες παρέχουν αποκλειστικά Αγροτικοί Ιατροί.

Νοσοκομείο Χανίων:Εφημερία κάθε μέρα με μεγάλη επισκεψιμότητα. Μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Παρότι εφημερεύει κάθε μέρα, δεν υφίσταται ως αυτόνομο τμήμα. Τεράστια έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού. Τις περισσότερες εφημερίες νύχτας υπάρχει κάλυψη μόνο από ένα άτομο. Επίσης, αντιμετωπίζει σοβαρά κτιριακά προβλήματα. Συχνές διακομιδές λόγω έλλειψης Ιατρών Ειδικοτήτων. Κίνδυνος για τους Ασθενείς.

Νοσοκομείο Ιεράπετρας: Εφημερία κάθε μέρα. Τεράστια έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Κάλυψη με 2 άτομα το απόγευμα και 1 τη νύχτα. Προβλήματα λόγω παλιού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και κακής κτιριακής υποδομής. Συχνές διακομιδές λόγω έλλειψης Ιατρών Ειδικοτήτων. Κίνδυνος για τους Ασθενείς.

Νοσοκομείο Σητείας: Εφημερία κάθε μέρα. Έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και μεγάλη έλλειψη ιατρικού προσωπικού. Η κάλυψη σε απογευματινή βάρδια είναι 2 άτομα και νυχτερινή βάρδια 1.

“Βενιζέλειο”: Παρότι εφημερεύει κάθε δεύτερη μέρα, με επισκεψιμότητα από 600 έως 800 άτομα, δεν υφίσταται ως αυτόνομο τμήμα με αποτέλεσμα οι γιατροί των ειδικοτήτων να εφημερεύουν στις κλινικές τους και στο ΤΕΠ. Τεράστια έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού (1 νοσηλεύτρια καλύπτει 2-3 ιατρεία).

Πανεπιστημιακό Ηρακλείου: Εφημερία μέρα παραμέρα, με επισκεψιμότητα από 600 έως και 800 άτομα. Κάλυψη τριτοβάθμιων περιστατικών για τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Το κυριότερο πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού με αποτέλεσμα σε ορισμένες εφημερίες να ζητείται κάλυψη προσωπικού από κλινικές. Ανά διαστήματα παρουσιάζεται έλλειψη αναλωσίμων καθημερινής χρήσης.

“Χατζηκώστα” Ιωαννίνων: Εφημερεύει τις ζυγές μέρες του μήνα. Ο χώρος των ΤΕΠ βρίσκεται δίπλα στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα στο χώρο προαυλίου και εισόδου να περνάνε όλα τα επείγοντα περιστατικά. Άναρχη η χωροταξική υποδομή του τμήματος. Στον χώρο των ΤΕΠ λειτουργούν ιατρεία όπως, παθολογικό, χειρουργικό και καρδιολογικό και σε απόσταση δεκάδων μέτρων λειτουργούν ιατρεία, όπως, Ορθοπεδική, Οφθαλμολογικό, Γυναικολογικό, Παιδιατρικό και Ω.Ρ.Λ., εξαιτίας αυτού οι ασθενείς περιπλανώνται άσκοπα ψάχνοντας τα ιατρεία.

Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων: Εφημερεύει τις μονές μέρες του μήνα. Αν και Πανεπιστημιακό Τριτοβάθμιο νοσοκομείο, λειτουργεί ως πρωτοβάθμιο. Δεν είναι αυτόνομο το ΤΕΠ, υποστηρίζεται από γιατρούς των κλινικών και επικουρικούς. Λόγω έλλειψης χειριστών και ιατρών το ακτινολογικό τμήμα λειτουργεί στον χώρο των ΤΕΠ έως τις 8 το βράδυ, με αποτέλεσμα οι ασθενείς και οι συνοδοί να περιπλανώνται στο νοσοκομείο ψάχνοντας το ακτινολογικό.

“Μποδοσάκειο” Πτολεμαϊδας: Στο νοσοκομείο λειτουργεί αυτόνομο ΤΕΠ. Λειτουργεί μόνο με Ιατρούς Γενικής Ιατρικής και αγροτικούς, Υπάρχουν μέρες ακάλυπτες με μεγάλα προβλήματα λειτουργίας. Δεν υπάρχουν Ιατροί ειδικευόμενοι για την αντιμετώπιση των περιστατικών.

Νοσοκομείο Φιλιατών: Δεν λειτουργεί οργανωμένο ΤΕΠ, παρότι προβλέπεται ο σχετικός χώρος για την λειτουργία του, συμπεριλαμβανομένων της μονάδας βραχείας νοσηλείας καθώς και σηπτικού χειρουργείου. Για την λειτουργία του δεν επαρκεί το ιατρικό και πολύ περισσότερο το νοσηλευτικό προσωπικό. Συχνές είναι οι διακομιδές εκτάκτων περιστατικών με κίνδυνο της ζωής τους. 

Νοσοκομείο Κέρκυρας: Από κτιριακής άποψης είναι καινούργια - μετεγκατάσταση στο νέο νοσοκομείο από το 2010, χωρίς όμως καμία συντήρηση ούτε καν ένα βάψιμο. Η εφημερίες του νοσοκομείου είναι καθημερινές, διότι είναι το μοναδικό στην Κέρκυρα. Υπηρετούν σε κυκλικό ωράριο (12) νοσηλεύτριες και (1) η υπεύθυνη.

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Τα ΤΕΠ λειτουργούν με γενικούς και ειδικευόμενους Ιατρούς με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται οι εξωτερικοί ασθενείς όπως επίσης οι νοσηλευόμενοι Ασθενείς. Οι λιγοστοί κλινικοί γιατροί αναγκάζονται να τρέχουν εξουθενωμένοι.

Νοσοκομείο Κορίνθου: Η κάλυψη των ΤΕΠ γίνεται με γενικούς γιατρούς και όποτε επιτρέπει ο φόρτος εργασίας με κλινικούς γιατρούς. Συχνές είναι οι διακομιδές λόγω ελλείψεων Ιατρών βασικών

Νοσοκομείο Ζακύνθου: Τα ΤΕΠ καλύπτουν οι γενικοί και αγροτικοί γιατροί. Στο Καρδιολογικό Ιατρείο, ειδικότητα πρώτης γραμμής και κομβικής σημασίας η άμεση αντιμετώπιση για τη ζωή του ασθενούς, καλύπτεται με δύο ειδικευμένους Ιατρούς, οι οποίοι καλούνται να εφημερεύουν 15 μέρες ο καθένας, έχοντας την ευθύνη της κλινικής συν την κάλυψη του ΤΕΠ.

Νοσοκομείο Πύργου: Η κάλυψη του ΤΕΠ γίνεται επί το πλείστον με γενικούς γιατρούς που μετακινούνται από τα Κέντρα Υγείας του νομού. Η παρουσία ειδικευμένου γιατρού στα ΤΕΠ είναι πολυτέλεια! Η αποψίλωση προσωπικού από τα Κέντρα Υγείας συνεχίζεται και η ταλαιπωρία και οι κίνδυνοι για τον κοσμάκη μεγαλώνουν. Συχνές είναι οι διακομιδές λόγω ελλείψεων Ιατρών βασικών Ειδικοτήτων σε άλλα Νοσοκομεία (Πάτρα).

Νοσοκομείο Αμαλιάδας:Το νοσοκομείο – υπόδειγμα (πρώτο στη χώρα σε ποιοτικές υπηρεσίες πριν λίγα χρόνια σύμφωνα με επίσημη στατιστική μελέτη) πλέον παραπαίει. Τα ΤΕΠ λειτουργούν με εξουθενωμένους πια γενικούς ή αγροτικούς γιατρούς. Σε πολλές ειδικότητες η παρουσία ειδικευμένου γιατρού είναι λαχείο για τον ασθενή.

Νοσοκομείο Αιγίου: Αν και νοσοκομείο κορμός, αδυνατεί να καλύψει έστω και τυπικά στα ΤΕΠ τις ανάγκες των πολιτών. Πώς όμως να γίνει όταν η χειρουργική κλινική βασική για την εφημερία του νοσοκομείου και την λειτουργία των ΤΕΠ, φτάνει στο σημείο να αναστείλει τη λειτουργία της.

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας:Δεν υπάρχει κάλυψη με ειδικευμένους γιατρούς στα ΤΕΠ. Κινδυνεύουν άμεσα οι ασθενείς όταν η βασική ειδικότητα της Χειρουργικής ακόμα και για τους νοσηλευόμενους(εφημερίες) γίνεται με συνεχείς μετακινήσεις χειρουργών από το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Συχνές είναι οι διακομιδές λόγω ελλείψεων Ιατρών βασικών Ειδικοτήτων σε όλα τα Νοσοκομεία. Με τις καθυστερήσεις κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Νοσοκομεία Καλαβρύτων – Κρεστένων – Μολάων:Και τα τρία αυτά νοσοκομεία λειτουργούν με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας λόγω έλλειψης βασικών ειδικοτήτων Ιατρών, Νοσηλευτικού προσωπικού και ανυπαρξία Ιατρικοτεχνολογικού Εξοπλισμού. Γ

Νοσοκομείο Σύρου: Σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του αντιμετωπίζει το νοσοκομείο στα ΤΕΠ, λόγω μεγάλης έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού. Παράλληλα γίνονται πολλές διακομιδές από άλλα νοσοκομεία όπως από το Νοσοκομείο Σαντορίνης, το Νοσοκομείο Νάξου και γενικότερα από όλα τα νησιά των Κυκλάδων.

Νοσοκομείο Ρόδου: Μόνο δέκα άτομα νοσηλευτικό προσωπικό εργάζονται στα ΤΕΠ σε 24ωρη λειτουργία για εφημερία που ουσιαστικά καλύπτει τα Δωδεκάνησα. Το αποτέλεσμα αυτής της έλλειψης προσωπικού είναι να χρωστάει το νοσοκομείο στους εργαζόμενους εκατοντάδες ρεπό και άδειες.

Νοσοκομείο Χίου: Το νοσοκομείο υπολειτουργεί στον χώρο των ΤΕΠ λόγω της αυξημένης έλλειψης Νοσηλευτικού και Ιατρικού Προσωπικού. Η προσέλευση των ασθενών αυξήθηκε κατά 50% λόγω των μεταναστών που υπάρχουν στο νησί.

“Άγιος Ανδρέας” Πάτρας: Δεν λειτουργούν ακόμη οργανωμένα ως ΤΕΠ. Πέρα από τις συνήθεις πλέον ελλείψεις υλικών, έχουμε μεγάλες ελλείψεις Ιατρών - Νοσηλευτικού και λοιπού Προσωπικού, με συνέπεια μεγάλες καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των Ασθενών.

Πανεπιστημιακό Ρίου: Μεγάλες ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού όπου στα 21 υπηρετούντα άτομα οφείλονται 2.500 ρεπό. Μεγάλες ελλείψεις σε Τραυματιοφορείς, όπου στα 15 υπηρετούνται άτομα οφείλονται 2.250 ρεπό με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στη διακίνηση των ασθενών.

Νοσοκομείο Ικαρίας: Μεγάλη η έλλειψη σε ειδικευόμενους ιατρούς και σε ειδικούς για κάλυψη των ιατρείων ΤΕΠ. Μεγάλες ελλείψεις σε υλικά και αναλώσιμα. Στο Νοσοκομείο ενώ υπάρχει Αναισθησιολόγος δεν υπάρχει αναπνευστήρας.

Νοσοκομείο Κοζάνης: Εφημερεύει κάθε ημέρα. Μεγάλες ελλείψεις σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό. Ασυντήρητος Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός. Λείπει ένας καρδιογράφος.

Νοσοκομείο Γρεβενών: Εφημερεύει κάθε ημέρα. Ελλείψεις Ιατρικού Προσωπικού. Συχνές διακομιδές σε άλλα Νοσοκομεία λόγω ελλείψεων Ειδικευμένων Ιατρών. Η καθυστερήσεις στοιχίζουν ζωές. Δεν υπάρχει φύλαξη στο ΤΕΠ. Καταγράφονται επεισόδια.
Δημ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ