2016-12-09 13:10:31
Φωτογραφία για Καταγγελίες του Γ.Γ Αθλητισμού για τα κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης
Ένα από τα μεγάλα προβλήματα του αθλητισμού αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν δηλώσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης που έκαναν λόγο για τραγική κατάσταση στα κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης (Διαβάστε  εδώ)

 Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός τοποθετείται και για τα τρία κολυμβητήρια της πόλης και αναφέρεται στους λόγους που αυτά αντιμετωπίζουν προβλήματα.Ό ίδιος επιρρίπτει ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις  για την κατάσταση που επικρατεί στα τρία μεγάλα κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε αναλυτικά:

Με δημόσιες παρεμβάσεις διάφορων πολιτικών και αθλητικών παραγόντων σε ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης γίνεται προσπάθεια να «στηθεί» κλίμα καταλογισμού ευθυνών προς την αθλητική ηγεσία, αναφορικά με την προβληματική κατάσταση των κολυμβητηρίων της Θεσσαλονίκης, Εθνικό κολυμβητήριο, Νεάπολης και Ποσειδώνιο.


Θα ανησυχούσα μόνο εάν η δήθεν κριτική δεν προέρχονταν ακριβώς από εκείνους που αποκλειστικά ευθύνονται για την σημερινή εικόνα του αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη.

Η πραγματικότητα έχει ως εξής:

ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ  -  Κατασκευασμένο ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ, σε οικόπεδο που ανήκει στο ΑΠΘ. Ουδέποτε επί Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία παραχώρησής του στη ΓΓΑ, ούτε κατά χρήση ούτε κατά κυριότητα. Λειτουργεί με προσωρινές άδειες που εκδίδει η ΓΓΑ για να προσπεράσει το νομικό χάος που κληρονομήθηκε από την Νέα Δημοκρατία. Έως ότου τελεσιδικήσει η παραχώρησή του, η ΓΓΑ δεν έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε διαδικασίες υπαγωγής στα αυθαίρετα και νομιμοποίησής του.

Παρόλα αυτά η ΓΓΑ έχει επωμισθεί τις δαπάνες λειτουργίας, συντήρησης και αποκατάστασης.

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ – Κατασκευάστηκε το 1995, το μεν κολυμβητήριο με οικοδομική άδεια, το δε παρακείμενο κλειστό γυμναστήριο  ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ. Παράλληλα στον ίδιο χώρο κατασκευάστηκαν ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΓΑ, σχολικές και δημοτικές μονάδες, για τις οποίες η ΓΓΑ δεν έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε διαδικασίες υπαγωγής στο νόμο περί αυθαιρέτων και αναζητείται λύση στο νομικό χάος που κληρονομήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία.

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ – Κατασκευάστηκε πριν τριάντα χρόνια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και αυτό δημιουργεί μια σειρά ζητημάτων, τα οποία θα λυθούν κατόπιν υποδείξεων των τεχνικών υπηρεσιών και τα οποία δεν είναι αντικείμενο πολιτικής κριτικής.

Από την σημερινή κυβέρνηση διενεργήθηκε δημοπρασία για την αποκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού  273.000,00 ευρώ, ανακηρύχθηκε ο ανάδοχος, και το έργο θα υλοποιηθεί χωρίς καμιά παρέκκλιση από τις νόμιμες διαδικασίες.

Όπως είναι φυσικό η αποκατάσταση των τριών κολυμβητηρίων θα γίνει σταδιακά, με σχέδιο και όχι ταυτόχρονα. Το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών για  ελεύθερη πρόσβαση στον αθλητισμό και στις αθλητικές υποδομές δεν εξαρτάται από κανενός είδους ιδιωτικό συμφέρον ή κίνητρο.

Παράλληλα, μόνο για το 2016 έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΓΓΑ, τέσσερα έργα μελέτης πυροπροστασίας σε εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Θεσσαλονίκης προκειμένου να αδειοδοτηθούν οριστικά, προϋπολογισμού 193.831,00 ευρώ, ενώ αποπληρώνεται το γυμναστήριο των ΣΕΦΑΑ στη Θέρμη (280.000 ευρώ).

Τέλος θεωρώ ότιόσοι είχαν μάθει από το παρελθόν να ασκούν μικροπολιτική, να εκβιάζουν με δημοσιεύματα, να επιβάλλουν «λύσεις» σε τεχνικά έργα βάσει συμφερόντων και πελατειακών σχέσεων, πρέπει να αναθεωρήσουν γρήγορα. Διότι με τη σημερινή κυβέρνηση και τη σημερινή αθλητική ηγεσία δεν έχουν καμία τύχη.

Όσο δε αφορά και στις υπόλοιπες ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ, ΚΑΚΟΣΥΝΤΗΡΗΜΕΝΕΣ και ΑΤΑΚΤΑ ΕΙΡΗΜΕΝΕΣ δημόσιες αθλητικές υποδομές της Θεσσαλονίκης έχουμε όλο τον απαραίτητο χρόνο να τα πούμε αναλυτικότατα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ