2017-01-06 15:17:15
Φωτογραφία για Η Κίνα βρυχάται και δε θέλει… μισθοφόρους!
Ο Αρσέν Βενγκέρ χαρακτήρισε «διεστραμμένη» τη μεταγραφή, των 70 εκατ. ευρώ του Οσκαρ, ο Αντόνιο Κόντε χαρακτήρισε την κινεζική αγορά ως απειλή για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και ο Κλοπ... φώναξε «Αδυνατώ να κατανοήσω κάποιες αποφάσεις, όταν είσαι 25 ετών δεν μπορείς να πας σε ένα μέρος όπου δεν παίζεται ποδόσφαιρο επειδή σου προσφέρουν πολλά χρήματα. Επαναλαμβάνω, για μένα δεν είναι επιλογή. Αυτή τη στιγμή το κινεζικό δεν είναι ένα πρωτάθλημα στο οποίο θέλει να παίξει κάποιος.

Ο μοναδικός τρόπος για να πάρουν παίκτες στο πρωτάθλημά τους είναι μόνο τα χρήματα». Πάμε όμως να δούμε και μια άλλη οπτική, αφού κάποιοι θέλουν να γίνουν σταρ σε μια ήπειρο τεσσάρων δισεκατομμυρίων ανθρώπων.  Ναι, ο κόσμος μετά και τη... σοκαριστική συμφωνία του Τέβες άρχισε να παίρνει στα σοβαρά την κινεζική Σούπερ Λιγκ. Τα τρελά deal δεν έμειναν στο 2015, συνεχίστηκαν και το 2016, ενώ μέχρι το Μάρτη αναμένεται να υπάρξουν κι άλλες συμφωνίες.


Όπως προαναφέραμε, αρκετοί άνθρωποι ισχυρίζονταν πως η κινεζική Λίγκα αποτελεί κίνδυνο για τις ομάδες και έχει προκαλέσει προβλήματα και ζητήματα στην αγορά. Παράλληλα στέκονται στον κανονισμό που αναφέρει ότι πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των διεθνών στις ομάδες της Κίνας. Πως κυμαίνονται όμως οι τιμές στην εσωτερική αγορά; Εχει ανέβει πολύ η τιμή των γηγενών παικτών. Ο Ζανγκ Λου, 29χρονος κίπερ με δύο συμμετοχές στην Εθνική, πέρσι έκανε μεταγραφή 10 εκατ. ευρώ. Αυτό από μόνο του δείχνει και τα υπέρογκα ποσά που δαπανώνται για ξένους όπως τους Όσκαρ και Τέβεζ. Ίσως έτσι να θεωρούν πως τα λεφτά για τον Βραζιλιάνο ήταν κοντά στην πραγματική του αξία.

Δείχνοντας να έχει σαφέστατη έλλειψη προοπτικής και φιλοδοξιών ο Όσκαρ άφησε το σύλλογο της Τσέλσι για να γίνει ο πιο μεγάλος σταρ μίας ολόκληρης ηπείρου. Θα μπορούσε να μείνει και να διεκδικήσει μία θέση. Οι κριτικοί είχαν να πουν ότι το να φύγει από την Ευρώπη του έκανε ζημιά. Ζημιά στην εικόνα του, στην καριέρα του και το μέλλον της. Η ποιότητα του ποδοσφαίρου στην Κίνα δεν έχει καμία σχέση με τις μεγάλες ευρωπαϊκές Λίγκες.

Κάποιοι υποστηρίζουν πάντως ότι η Κίνα έχει να προσφέρει πράγματα και σε ποδοσφαιρικό επίπεδο σε όσους πηγαίνουν να αγωνιστούν εκεί. Πρώτον για αρκετούς παίκτες δεν αποτέλεσε Λίγκα... απόσυρσης. Πήγαν εκεί και μετά γύρισαν στην Ευρώπη, έχοντας λαμπρή καριέρα ξανά. Αρκετοί άνθρωποι υπέθεσαν πως ο Ζερμέν Ντεφόε θα τελείωνε την καριέρα του στο ΜLS όταν πήγε στην Toronto FC το 2014. Θεωρούσαν πως το πιο χαμηλό ποδοσφαιρικό επίπεδο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού δεν θα του επέτρεπε να γυρίσει στην Πρέμιερ. Ακόμα και οι Νικολάς Ανελκά και Ντιντιέ Ντρογκμπά που είχαν περάσματα από Κίνα γύρισαν στην Πρέμιερ. Ο Ντρογκμπά επέστρεψε στην Τσέλσι και ο Ανελκά στην Γουέστ Μπρομ.

Με τα συστήματα scouting, τα media και τους τρόπους παρακολούθησης υπάρχει ο τρόπος να τσεκάρεις τον οποιονδήποτε παίκτη και οπουδήποτε. Ακόμα και στην Κίνα. Ειδικά με τους μεγαλοατζέντηδες που κάνουν δουλειές. Επίσης στην Ασία πολλοί παίκτες ξαναγεννιούνται. Ο συμπαίκτης του Όσκαρ στην Εθνική, Χουλκ, έπαιξε μαζί του στην Σανγκάη SIPG έκανε μεγάλη αίσθηση στην Ιαπωνία. Εκεί έπαιξε με Καβασάκι Φροντάλε, Τόκυο Βέρντι και Κονσαντόλε Σαπόρο. Έβαλε 70 γκολ σε 104 συμμετοχές στην Ιαπωνία!

Το ασιατικό ποδόσφαιρο έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει πριν μπει σε σύγκριση με τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, αλλά η ποιότητά βελτιώνεται κάθε χρόνο. Τα πρωταθλήματα της Ασίας σιγά-σιγά γίνονται ολοένα και πιο ελκυστικά για τους χορηγούς, η τηλεθέαση σιγά-σιγά αυξάνεται και τα... 4 δις. πληθυσμού αρχίζουν να μαγεύονται. Ναι, η Κίνα δεν μπορεί να γίνει η υπερδύναμη του ποδοσφαίρου που ποθεί η Κυβέρνησή, αλλά οι ασιατικές χώρες δεν είναι και νεκροταφείο για τις σταδιοδρομίες των παικτών.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ