2017-01-23 17:49:08
Φωτογραφία για Λάρισα: Τίμησαν την γιαγιά που έφερε η ίδια στον κόσμο το εγγόνι της
H γιαγιά που έφερε στον κόσμο το εγγόνι της ως παρένθετη μητέρα, τιμήθηκε από τους συμπατριώτες της, τους κατοίκους του Αμπελώνα Λάρισας.

Στα 67 της χρόνια έγινε παρένθετη μητέρα με την είδηση να συγκινεί το πανελλήνιο, ενώ η ίδια επιμένει και θεωρεί... αυτονόητο το τι συνέβη: «Και σήμερα ακόμα λέω, τι έκανα και κάνουν έτσι; Δεν το φτάνει ο νους μου, να φανταστώ τι έκανα», λέει η ίδια, την ώρα που το βρέφος συνεχίζει να μεγαλώνει και παραμένει σε θερμοκοιτίδα στην Αθήνα με τους γονείς του.

Η κοινωνία της Λάρισας το δέχτηκε χωρίς φόβο από δεισιδαιμονίες, που πριν κάποια χρόνια ίσως και να μην το επέτρεπε. Οι φορείς του χωριού Αμπελώνας στη Λάρισα όπου ζει, τίμησαν την Αναστασία Οντου σε ειδική εκδήλωση για την απόφασή της και η κοινωνία της απένειμε τα εύσημα. «Είναι η αγάπη της μάνας, ήθελα να προσφέρω στο παιδί μου», εξηγεί η ίδια που δεν κρύβει ότι φοβόταν αν θα τα κατάφερνε. Σήμερα η κυρία Αναστασία, η μεγαλύτερη σε ηλικία παρένθετη μητέρα, έχει επιστρέψει στο σπίτι της και συνεχίζει κανονικά τη ζωή της.


«Η επιστήμη μπορεί να φτάσει μέχρι εκεί που χρειάζεται για να αποκτήσουν, όσοι πραγματικά το θέλουν, το παιδάκι τους. Τα ηθικά διλήμματα ξεκινούν από τη στιγμή που ξεφεύγουμε από αυτό το σκοπό και ζητάμε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ή συζητάμε να βοηθήσουμε ζευγάρια που δεν είναι υπογόνιμα με μη ενδεικνυόμενες μεθόδους», αναφέρει o γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, Κωνσταντίνος Πάντος.

Προσθέτει ότι υπάρχουν διάφορες μέθοδοι, οι οποίες καλύπτουν σχεδόν όλα τα προβλήματα, ωστόσο «τα όρια τίθενται από το νόμο για το ποια ζευγάρια μπορούμε να βοηθήσουμε».

Όσον αφορά την περίπτωση της 67χρονης γιαγιάς από τη Λάρισα που έφερε στον κόσμο το εγγόνι της, o κ. Πάντος υπογραμμίζει: «Η ιατρική μου συνείδηση μου υπαγόρευσε να προσφέρω τη βοήθειά μου σε ένα ζευγάρι, το οποίο είχε λύσει το ηθικό ζήτημα εντός της οικογένειας, είχε δικαστική απόφαση και υπήρχε ενδελεχής έλεγχος από όλες τις ιατρικές ειδικότητες, γεγονός το οποίο του εξασφάλιζε και την αποδοχή από την κοινωνία. Το μόνο που έμενε ήταν να συμβάλλω με τις ιατρικές μου γνώσεις στην υλοποίηση της απόφασης».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η υπογονιμότητα πλήττει περίπου το 10% των ζευγαριών σε αναπαραγωγική ηλικία. Στη χώρα μας εκτιμάται, ότι περίπου 300.000 ζευγάρια αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Περίπου το 5% των γεννήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο προκύπτουν από κάποια μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Η Ελλάδα αποτελεί σταθμό στην εξωσωματική γονιμοποίηση, και ζευγάρια από όλο τον κόσμο επιλέγουν τη χώρα μας προκειμένου να βοηθηθούν για να αποκτήσουν παιδί.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ