2017-05-09 10:22:54
Φωτογραφία για Το Emotion UI της Huawei γουστάρει το αιγαιοπελαγίτικο τοπίο
Ο σχεδιασμός κάθε νέας έκδοσης του user interface (UI) ενός smartphone είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ένας κατασκευαστής.Πρόκειται για μια περίπλοκη διαδικασία που συνδυάζει τον σχεδιασμό γραφικών, τη λειτουργικότητα, τη χρηστικότητα και την βέλτιστη εμπειρία του χρήστη (UX). 

Παράλληλα πρέπει να ικανοποιεί τις απαιτήσεις και να είναι ελκυστικό για τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Συνθήκη που αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας, αν αναλογιστούμε ότι τα smartphones της Huawei πωλούνται σε 170 χώρες. Και βέβαια, θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές συσκευών που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά. Θεωρητικά, μια καλά σχεδιασμένη διεπαφή είναι εκείνη μέσω της οποίας μπορούμε εύκολα να εκτελέσουμε βασικές λειτουργίες από την πρώτη κιόλας επαφή με τη συσκευή. Και να πραγματοποιούμε γρήγορα πιο πολύπλοκες λειτουργίες, κάνοντας λιγοστές λανθασμένες κινήσεις -οπότε να αισθανόμαστε ικανοποίηση από τη χρήση της- όταν πλέον γνωρίζουμε τη συσκευή καλά. Η ιστορία του Emotion UI της Huawei (EMUI) ξεκίνησε το 2012. 


Η σχεδιαστική φιλοσοφία της νεότερης έκδοσης του EMUI (5.1), η οποία παρουσιάστηκε μαζί με τα P10 και P10 Plus, περιγράφεται με τρεις λέξεις: Καθαρή, ζωντανή, απλοποιημένη. Γραφικά, το περιβάλλον χρήσης αντλεί έμπνευση από τα χρώματα των νησιών του Αιγαίου, όπως το μοναδικό μπλε χρώμα που μπορεί να δει κανείς περιδιαβαίνοντας τα στενά μονοπάτια ανάμεσα στα σπίτια των οικισμών στην καλδέρα της Σαντορίνης. To αιγαιοπελαγίτικο τοπίο και τα μπλε και άσπρα χρώματα προσδίδουν ακριβώς την ίδια απλότητα και φινέτσα που πρεσβεύει το νέο EMUI της Huawei.Τα δυναμικά εφέ βασίζονται στη φύση, τα κύματα και το φως. Το EMUI στην πέμπτη του έκδοση διαθέτει έναν εντελώς νέο σχεδιασμό γραφικών, βελτιωμένη απόδοση, έχει την ασφάλεια των δεδομένων του χρήστη ως προτεραιότητα και παρέχει λύσεις που κάνουν την καθημερινή επαφή με το smartphone ευκολότερη. 

Στο EMUI 5, το 90% των εργασιών μπορεί να γίνει μόνο σε τρία βήματα και ορισμένες βασικές λειτουργίες είναι προσβάσιμες μόλις με ένα άγγιγμα, απαντώντας στους χρήστες που συχνά διαμαρτύρονταν για τις χαμηλές επιδόσεις των συσκευών τους, την πολυπλοκότητα τους και τις πάρα πολλές γνωστοποιήσεις. Στο νέο σύστημα, όταν για παράδειγμα λάβουμε μια ειδοποίηση για ένα νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορούμε να απαντήσουμε απευθείας στο περιεχόμενό του και να διαγράψουμε πιο γρήγορα τα μη απαραίτητα μηνύματα. Κάθε τύπος ειδοποίησης μπορεί γρήγορα να αποκλειστεί μόνιμα, με ένα άγγιγμα και την κατάλληλη επιλογή. Όταν το σύστημα ζητά τη λήψη μιας απόφασης από την πλευρά του χρήστη, οι επιλογές εμφανίζονται με τον πιο βολικό τρόπο στο κάτω μέρος της οθόνης. Λύσεις όπως αυτές καθιστούν τη χρήση του τηλεφώνου πιο γρήγορη και πιο εύκολη. Ταυτόχρονα αυξάνουν την ικανοποίηση των χρηστών. Έχοντας αναλύσει εκατοντάδες σενάρια συμπεριφοράς, η Huawei βελτίωσε σχεδόν όλα τα στοιχεία της πλατφόρμας της. Το σύστημα επιταχύνθηκε, ο χειρισμός των λειτουργιών απλοποιήθηκε και ο σχεδιασμός των γραφικών είναι πιο λιτός και καθαρός. Η έμπνευση από τη φύση και την Ελλάδα οδήγησε σε ένα πολύ καλό, ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. 

Κατά το σχεδιασμό του συστήματος, η Huawei συνεργάστηκε επίσης με άλλες εταιρείες, όπως το Pantone Color Institute και τη GoPro. Ακόμα, το EMUI 5 έχει εξοπλιστεί με προηγμένες λύσεις βασισμένες στη μηχανική μάθηση. Σε συνδυασμό με το νεότερο Android Nougat, η Huawei προχωρά με το σύνθημα «γεννήθηκε γρήγορο, μένει γρήγορο». Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και 18 μήνες μετά την πρώτη εκκίνηση, το smartphone δεν χάνει σε τίποτα την απόδοσή του. Διαχειρίζεται άριστα τους πόρους του βασικού επεξεργαστή, του επεξεργαστή γραφικών και της μνήμης, προκειμένου να διασφαλίζεται συνεχώς η μέγιστη ταχύτητα διασύνδεσης και εκτέλεσης των εφαρμογών, αφού εκείνες που χρησιμοποιούνται πιο συχνά ξεκινούν ταχύτερα από αυτές που χρησιμοποιούμε λιγότερο συχνά.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ