2012-05-22 08:45:03
Φωτογραφία για Ερώτηση αναγνώστη: Είμαι ο ευατός μου;
Αναμφίβολλα έχεις κληθεί να ζήσεις, είτε το θες είτε όχι, σε ένα κόσμο – κοινωνικό σύστημα – γεμάτο περιορισμούς, πιέσεις και προσταγές είτε αυτές προέρχονται... από τις εκάτοστε κυβερνήσεις που με την ψήφο σου ή την αποχή σου τους το επιτρέπεις, είτε μέσω των ΜΜΕ που σήμερα κατέχουν τεράστια δύναμη επιρροής και τον ανεπάγγελτο ή την μετριότητα την προβάλλουν με την εικόνα του ειδήμονα, είτε μέσω του καταναλωτικού μοντέλου και του lifestyle πο! υ νομίζεις πως εσύ δεν έχεις πέσει θύμα, λόγω του αντισυμβατικού ή ‘’ψευτοκουλτουριάκου’’ τρόπου σκέψης , όπως τον ονομάζω εγώ, είτε μέσω των εξωτερικών περιορισμών που προκύπτουν από τον πολιτισμό, τις θρησκείες, τις παγιωμένες πεποιθήσεις , τα ήθη και τα έθιμα και τους άτυπους κοινωνικούς κανόνες που ορίζουν την ζωή σου.

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω τα οποία θα μπορούσα να τα αναλύσω με περίσσεια υπομονή αλλά δεν θα καταχραστώ του πολύτιμου χρόνου σου, κατορθώνεις να πείθεις τον εαυτό σου ότι εσύ κάνεις τις επιλογές σου, ενώ ουσιαστικά προσαρμόζεσαι στις απαιτήσεις των άλλων, λόγω του φόβου της απόρριψης, της απομόνωσης και της απώλειας των απολαύσεων και των ανέσεών σου
. Ζώντας στην ψευδαίσθηση σου , νομίζεις πως ξέρεις το τι θέλεις, ενώ ουσιαστικά θέλεις αυτό που οι άλλοι προσδοκούν να θέλεις. Το αποτέλεσμα για όλους μας ; Να φτάνουμε σταδιακά και υπο! χθόνια στην αντικατάσταση του γνήσιου και αυθεντικού εαυτού μας με έναν ψεύτικο. Για να υπερνικήσουμε τον πανικό που μας προκαλεί αυτή η έντονη κατάσταση αβεβαιότητας και αμφιβολίας του ποιου είμαστε πραγματικά, οδηγούμαστε στην εύκολη και ήδη προδιαγεγραμμένη λύση του κομφορμισμού, υποχρεώνοντάς μας να καταντάμε ζητιάνοι της αποδοχής και της αναγνώρισης μας από τους άλλους.

Έτσι λοιπόν καταλήγουμε στο να έχουμε δύο επιλογές : είτε ακολουθούμε το σύστημα , που δρα ισωπεδωτικά στις συνειδήσεις των ανθρώπων και της αίσθησης του πραγματικού εαυτού και των συναισθημάτων του, είτε συνειδητοποιούμε την ελευθερια των επιλογών μας, την δύναμη και τις δυνατότητες που μας παρέχει ο αληθινός, πραγματικός εαυτός μας και καθορίζουμε τη ζωή μας.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ