2017-07-14 11:30:09
Μέγα θέμα έγινε στην Άνδρο η “ενόχληση” κάποιων ντόπιων για τη παρουσία φρεγάτας του Στόλου, μας ανοιχτά από το Μπατσί. Το militaraire ανέδειξε το θέμα και σήμερα η τοπική ιστοσελίδα Εν Ανδρω, δημοσιεύει κείμενο “ένστολου αναγνώστη”, όπως λέει.
Όλα αυτά προκάλεσαν την αντίδραση του Επαρχου Άνδρου, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι ήδη έχει στείλει αίτημα στον Α/ΓΕΝ για να παραμείνει η φρεγάτα στο νησί!
Το κείμενο του enandro.gr:
(Από ένστολο αναγνώστη – τα στοιχεία του γνωστά, αλλά μη δημοσιεύσιμα – λάβαμε την παρακάτω επιστολή που αναφέρεται στην μεταστάθμευση της φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού από το Μπατσί στην Κάρυστο. Την δημοσιεύουμε με την ελπίδα κάποιος αρμόδιος να ενδιαφερθεί για ένα θέμα που αφορά όλη την Άνδρο. Λίγες ώες μετά την ανάρτηση της επιστολής του ένστολου αναγνώστη ο έπαρχος Άνδρου απάντησε με επίσημη επιστολή και εξηγεί τι ενέργειες ήδη κάνει για το θέμα – Εν Άνδρω).
Αγαπητό «Εν Άνδρω»,
Αυτά που συμβαίνουν στην Άνδρο είναι εξωφρενικά και εξοργιστικά. Μια μερίδα ανθρώπων με συντηρητικές, ακραίες, φοβικές και επικίνδυνες αντιλήψεις προκαλεί, αλλά το αποτέλεσμα των πράξεων τους, πλήττει ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο.
Εξηγούμεθα, με λέξεις σκληρές, απέναντι σ αυτούς που έχουν δημιουργήσει την απαράδεκτη κατάσταση και κυρίως απέναντι στους έχοντες την ευθύνη (δήμαρχο και έπαρχο), που ή δεν έχουν πάρει είδηση τι γίνεται, ή ξέρουν και από φόβο κι αδιαφορία δεν επεμβαίνουν να σώσουν όχι μόνο τα προσχήματα, αλλά το κύρος του νησιού.
Εδώ και αρκετά χρόνια για λόγους καθαρά επιχειρησιακούς, επελέγη από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, ο όρμος του Μπατσίου ως αγκυροβόλιο της φρεγάτας «σκοπούν» του Στόλου, που είναι πάντα έτοιμη να επέμβει στο Αιγαίο.
Το πολεμικό κινητοποιείται άμεσα είτε για να προσφέρει βοήθεια σε άλλα πλοία, είτε να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Είναι δηλαδή η «Άμεση Δράση» της θάλασσας.
Το πλήρωμα της φρεγάτας αποτελείται από περίπου 220 επαγγελματίες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς από τους οποίους ένα ποσοστό έως 30% είναι γυναίκες. Ουσιαστικά η Άνδρος διαθέτει ένα στρατόπεδο, που εκτός των άλλων προσφέρει στην τοπική οικονομία.
Με πάγια διαταγή που εχει υπογράψει στο παρελθόν ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δ. Γούσης, ο γιατρός της φρεγάτας, αν υπάρξει έκτακτο σοβαρό περιστατικό στο αγροτικό ιατρείο Μπατσίου, σπεύδει με όλο τον ιατρικό εξοπλισμό του πλοίου να προσφέρει βοήθεια.
Το πλήρωμα, όταν επικρατεί ηρεμία κατεβαίνει στην Άνδρο για ολιγόωρη ανάπαυση, ψωνίζει, τρώει, πίνει καφέ, κολυμπάει στις οργανωμένες παραλίες, πάντα με σεβασμό, προσοχή και αξιοπρέπεια.
Το πλοίο εφοδιάζεται κατά την παραμονή του ανοικτό της Άνδρου με φρέσκα λαχανικά και φρούτα, ψωνίζοντας από τους ντόπιους παραγωγούς.
Και το κυριότερο! Το ελικόπτερο είναι πάντα standbyγια οτιδήποτε χρειαστεί! Ποιο άλλο νησί στο Αιγαίο (χωρίς αεροδρόμιο) έχει όλα αυτά;
Αυτά τα ευεργετήματα ωστόσο, τον τελευταίο καιρό «τορπιλίζονται» από κάποιους που έχουν βάλει ως στόχο να φύγει η φρεγάτα από την Άνδρο.
Τον λόγο τον γνωρίζουν μόνο οι ίδιοι.
Τι ισχυρίζονται;
Το πλοίο μολύνει τη θάλασσα
Το ελικόπτερο όταν απονηωνεται κάνει θόρυβο
Η παρουσία του στο Μπατσι, τρομοκρατεί τους τουρίστες
Η θέα του πολεμικού διώχνει τους υποψηφίους αγοραστές των οικοπέδων τους
Το πλήρωμα όταν βγαίνει εξόδου, μπορεί να ενοχλήσει… τις κοπέλες!
Είναι να γελάς και να κλαις με τα παραπάνω.
Κι όμως όλα αυτά τα αστεία επιχειρήματα, έσπειραν ένα ζιζάνιο που μεγαλώνει. Τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, αντιμετωπίζονται από κάποιους με καχυποψία, ακούγονται υπονοούμενα και το περήφανο νησί των ναυτικών η Άνδρος, αντί να αγκαλιάσει αυτά τα παιδιά και να τα κάνει να νοιώσουν τον τόπο σαν το σπίτι τους, τα αναγκάζει να γράφουν στα διάφορα site στρατιωτικού περιεχομένου γράμματα σαν και αυτό.
«Σχετικά με τους ντόπιους:
1. Τον χειμώνα που το μέρος ήταν νεκρό, παρακαλάγανε πως και πως να βγάλει το πλοίο “εξόδου” μπας και έχουν τα μαγαζιά τους λίγο κόσμο. Πολλοί συνάδελφοι γύρισαν στο πλοίο με τροφική δηλητηρίαση από τα “ληγμένα” που ήθελαν να ξεφορτωθούν και τα έδιναν σε εμάς. Δεν λέω ότι το έκαναν όλοι, αλλά είναι ένα γεγονός που δεν περνά απαρατήρητο.
2. Το καλοκαίρι, είχαν εκφράσει πολλάκις παράπονα πως η θέα της φρεγάτας ήταν δυσάρεστη και ζημιογόνα για τον τουρισμό του μέρους. Όταν δε τύχαινε να πετάξει και το ελικόπτερο… εκεί να δείτε.
Σχετικά με το πλοίο (όποιο και αν είναι αυτό:
1. Όταν είναι αγκυροβολημένο, μεσολαβεί η θάλασσα και δεν είναι πάντα τέτοιες οι καιρικές συνθήκες που να επιτρέπουν την ασφαλή έξοδο του προσωπικού.
2. Οι φρεγάτες τύπου S, διαθέτουν ένα RHIB χωρητικότητας 8 ατόμων και μία ΠΑΚ ημίκλειστου τύπου. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως δεν είναι και τα προσφορότερα μέσα να μεταφέρουν κόσμο (όταν η “εξόδου” αποτελείται από 50 άτομα τουλάχιστον) ειδικά όταν στην περιοχή πνέουν άνεμοι από 4 μποφόρ και πάνω (πράγμα σύνηθες).
Στο παρελθόν η “εξόδου” πραγματοποιείτο με τη συνδρομή μίας ιδιωτικής “λάντζας” την οποία πλήρωνε η επιμελητεία του πλοίου με χρέωση ανά δρομολόγιο (εκεί να δείτε παζάρια και ομηρικές μάχες μεταξύ λαντζέρη και Υπάρχου/Επιμελητή). Όταν λοιπόν τα διατιθέμενα κονδύλια έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, και με δεδομένη την ανικανότητα των πλωτών μέσων της φρεγάτας να εκτελέσουν δρομολόγια (είτε λόγω καιρικών συνθηκών είτε λόγω βλαβών), πως να βγει ο κόσμος εξόδου;
Δε λέω, το να πατήσεις στη στεριά έστω και για μία ώρα είναι σοβαρό θέμα, αλλά πιστέψτε με, το κάθε πλήρωμα έχει μάθει να “καθαρίζει το μυαλό του”. Το ξέρω καλά… μετά από 15μισι χρόνια στόλο και πάμπολλες αποστολές…..
Επισημαίνουμε ακόμα στo militaire ολόκληρο επικριτικό για τον τόπο άρθρο, μόλις προχθές. Να τι λέει:
«Στην Άνδρο και πιο συγκεκριμένα στο Μπατσί θα πρέπει να αποφασίσουν αν επιθυμούν να έχουν φρεγάτα στ΄ ανοιχτά να εκτελεί υπηρεσία σκοπούν ή όχι! Γιατί το να απαιτούν να βρίσκεται εκεί πλοίο του Στόλου μόνο κατά τη διάρκεια του δύσκολου χειμώνα και μόλις καλοκαιριάζει να φέρνουν τα πάνω κάτω για το διώξουν, είναι τουλάχιστον προσβλητικό!
Τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων δεν μπορεί κανένας να τα αντιμετωπίζει ως “πελάτες για τις δύσκολες μέρες” και όταν το νησί και το Μπατσί γεμίζει τουρίστες να θεωρούνται “ανεπιθύμητοι”.
Αν θεωρούν ότι είναι πρόβλημα η παρουσία της φρεγάτας, θα πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι και το χειμώνα θα κάνει την υπηρεσία της στην Κάρυστο…
Το πρόβλημα δεν είναι φετινό. Κάθε χρόνο έχουμε τα ίδια.»
Αρέσουν αυτά τα σχόλια; Σίγουρα όχι!
Το θέμα όμως έχει και συνέχεια. Στο ΓΕΝ έχουν φθάσει «καταγγελίες» από συγκεκριμένα πρόσωπα που ζητούν την απομάκρυνση της φρεγάτας από το νησί. Αυτό όλοι το γνωρίζουν, όπως επίσης και τις επιπτώσεις μια τέτοιας απόφασης.
Τι κάνουν οι κ. δήμαρχος και έπαρχος; Πήγαν στο Μπατσί να ταρακουνήσουν εκείνους που ζητούν το αδιανόητο; Μίλησαν στον κόσμο για τα οφέλη της παρουσίας του πλοίου στο νησί και τις συνέπειες της απουσίας του; Δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα!
Όλα πλέον είναι θέμα χρόνου. Οι ναύαρχοι μέχρι ότου πάρουν την τελική τους απόφαση, αφού το Ναυτικό δεν είναι ευπρόσδεκτο στην Άνδρο, έστειλαν την φρεγάτα στην Κάρυστο, όπου όλοι την αγκάλιασαν με αγάπη. Η παρουσία της στο Μπατσί θα είναι πλέον σπάνια μέχρι την στιγμή που θα εκδοθεί η διαταγή οριστικής μεταστάθμευσης,
Ένας ένστολος αναγνώστης
Η απάντηση από τον Έπαρχο:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΔΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΑΡΧΟΥ
Άνδρος,12.7.2017
Προς: Δημοσιογραφικό site«Εν Άνδρω» κ. Διαμαντή Μπασαντή
Θέμα: Απάντηση σε Δημοσίευμα στο «Εν Άνδρω»:
“Κάποιοι διώχνουν την φρεγάτα από την Άνδρο.mΤι κάνουν δήμαρχος και έπαρχος”;
Σε συνέχεια του δημοσιεύματος στο δημοσιογραφικό site«Εν Άνδρω» με τίτλο “Κάποιοι διώχνουν την φρεγάτα από την Άνδρο. Τι κάνουν δήμαρχος και έπαρχος”; Σας αναφέρω τα ακόλουθα:
Ως Έπαρχος ουδέποτε έγινα αποδέκτης παραπόνων για την φρεγάτα και δη με τις συγκεκριμένες καταγγελίες που αναφέρονται στο δημοσίευμα. Αντιθέτως θεωρώ ότι η παρουσία της φρεγάτας στο Μπατσί προσδίδει υπερηφάνεια και αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής, αλλά και του νησιού μιας και μπορεί ανά πάσα στιγμή να συνδράμει σε θέματα διάσωσης ανθρώπων από προβλήματα υγείας και ατυχημάτων.
Επίσης εκτός από ασφάλεια, τα οφέλη για την Άνδρο είναι και οικονομικά, καθώς το πλήρωμα της φρεγάτα συμβάλει στην τοπική οικονομία του νησιού καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου, γεγονός υψίστης σημασίας για ένα τόπο με πολύ μικρή τουριστική περίοδο.
Τέλος όσον αφορά σε ζητήματα που αντιμετωπίζει η φρεγάτα στον κόλπο του Μπατσίου, και απαιτούνται πιθανές διευκολύνσεις στο Πολεμικό Ναυτικό, είμαστε διατεθειμένοι τόσο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που εκπροσωπώ στην Άνδρο όσο και ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ψωμάς με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Μπατσίου κ. Κωνσταντίνο Πετρίση να συνδράμουμε από κοινού, ώστε να εξασφαλιστεί η παραμονή της φρεγάτας στην Άνδρο. Ήδη έχει αποσταλεί επιστολή στον Αρχηγό Γ.Ε.Ν. όπου και αιτούμαστε την παραμονή της φρεγάτας στο νησί.
Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ
Πηγή: militaire
το είδαμε ΕΔΩ
koukfamily
Όλα αυτά προκάλεσαν την αντίδραση του Επαρχου Άνδρου, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι ήδη έχει στείλει αίτημα στον Α/ΓΕΝ για να παραμείνει η φρεγάτα στο νησί!
Το κείμενο του enandro.gr:
(Από ένστολο αναγνώστη – τα στοιχεία του γνωστά, αλλά μη δημοσιεύσιμα – λάβαμε την παρακάτω επιστολή που αναφέρεται στην μεταστάθμευση της φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού από το Μπατσί στην Κάρυστο. Την δημοσιεύουμε με την ελπίδα κάποιος αρμόδιος να ενδιαφερθεί για ένα θέμα που αφορά όλη την Άνδρο. Λίγες ώες μετά την ανάρτηση της επιστολής του ένστολου αναγνώστη ο έπαρχος Άνδρου απάντησε με επίσημη επιστολή και εξηγεί τι ενέργειες ήδη κάνει για το θέμα – Εν Άνδρω).
Αγαπητό «Εν Άνδρω»,
Αυτά που συμβαίνουν στην Άνδρο είναι εξωφρενικά και εξοργιστικά. Μια μερίδα ανθρώπων με συντηρητικές, ακραίες, φοβικές και επικίνδυνες αντιλήψεις προκαλεί, αλλά το αποτέλεσμα των πράξεων τους, πλήττει ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο.
Εξηγούμεθα, με λέξεις σκληρές, απέναντι σ αυτούς που έχουν δημιουργήσει την απαράδεκτη κατάσταση και κυρίως απέναντι στους έχοντες την ευθύνη (δήμαρχο και έπαρχο), που ή δεν έχουν πάρει είδηση τι γίνεται, ή ξέρουν και από φόβο κι αδιαφορία δεν επεμβαίνουν να σώσουν όχι μόνο τα προσχήματα, αλλά το κύρος του νησιού.
Εδώ και αρκετά χρόνια για λόγους καθαρά επιχειρησιακούς, επελέγη από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, ο όρμος του Μπατσίου ως αγκυροβόλιο της φρεγάτας «σκοπούν» του Στόλου, που είναι πάντα έτοιμη να επέμβει στο Αιγαίο.
Το πολεμικό κινητοποιείται άμεσα είτε για να προσφέρει βοήθεια σε άλλα πλοία, είτε να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Είναι δηλαδή η «Άμεση Δράση» της θάλασσας.
Το πλήρωμα της φρεγάτας αποτελείται από περίπου 220 επαγγελματίες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς από τους οποίους ένα ποσοστό έως 30% είναι γυναίκες. Ουσιαστικά η Άνδρος διαθέτει ένα στρατόπεδο, που εκτός των άλλων προσφέρει στην τοπική οικονομία.
Με πάγια διαταγή που εχει υπογράψει στο παρελθόν ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δ. Γούσης, ο γιατρός της φρεγάτας, αν υπάρξει έκτακτο σοβαρό περιστατικό στο αγροτικό ιατρείο Μπατσίου, σπεύδει με όλο τον ιατρικό εξοπλισμό του πλοίου να προσφέρει βοήθεια.
Το πλήρωμα, όταν επικρατεί ηρεμία κατεβαίνει στην Άνδρο για ολιγόωρη ανάπαυση, ψωνίζει, τρώει, πίνει καφέ, κολυμπάει στις οργανωμένες παραλίες, πάντα με σεβασμό, προσοχή και αξιοπρέπεια.
Το πλοίο εφοδιάζεται κατά την παραμονή του ανοικτό της Άνδρου με φρέσκα λαχανικά και φρούτα, ψωνίζοντας από τους ντόπιους παραγωγούς.
Και το κυριότερο! Το ελικόπτερο είναι πάντα standbyγια οτιδήποτε χρειαστεί! Ποιο άλλο νησί στο Αιγαίο (χωρίς αεροδρόμιο) έχει όλα αυτά;
Αυτά τα ευεργετήματα ωστόσο, τον τελευταίο καιρό «τορπιλίζονται» από κάποιους που έχουν βάλει ως στόχο να φύγει η φρεγάτα από την Άνδρο.
Τον λόγο τον γνωρίζουν μόνο οι ίδιοι.
Τι ισχυρίζονται;
Το πλοίο μολύνει τη θάλασσα
Το ελικόπτερο όταν απονηωνεται κάνει θόρυβο
Η παρουσία του στο Μπατσι, τρομοκρατεί τους τουρίστες
Η θέα του πολεμικού διώχνει τους υποψηφίους αγοραστές των οικοπέδων τους
Το πλήρωμα όταν βγαίνει εξόδου, μπορεί να ενοχλήσει… τις κοπέλες!
Είναι να γελάς και να κλαις με τα παραπάνω.
Κι όμως όλα αυτά τα αστεία επιχειρήματα, έσπειραν ένα ζιζάνιο που μεγαλώνει. Τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, αντιμετωπίζονται από κάποιους με καχυποψία, ακούγονται υπονοούμενα και το περήφανο νησί των ναυτικών η Άνδρος, αντί να αγκαλιάσει αυτά τα παιδιά και να τα κάνει να νοιώσουν τον τόπο σαν το σπίτι τους, τα αναγκάζει να γράφουν στα διάφορα site στρατιωτικού περιεχομένου γράμματα σαν και αυτό.
«Σχετικά με τους ντόπιους:
1. Τον χειμώνα που το μέρος ήταν νεκρό, παρακαλάγανε πως και πως να βγάλει το πλοίο “εξόδου” μπας και έχουν τα μαγαζιά τους λίγο κόσμο. Πολλοί συνάδελφοι γύρισαν στο πλοίο με τροφική δηλητηρίαση από τα “ληγμένα” που ήθελαν να ξεφορτωθούν και τα έδιναν σε εμάς. Δεν λέω ότι το έκαναν όλοι, αλλά είναι ένα γεγονός που δεν περνά απαρατήρητο.
2. Το καλοκαίρι, είχαν εκφράσει πολλάκις παράπονα πως η θέα της φρεγάτας ήταν δυσάρεστη και ζημιογόνα για τον τουρισμό του μέρους. Όταν δε τύχαινε να πετάξει και το ελικόπτερο… εκεί να δείτε.
Σχετικά με το πλοίο (όποιο και αν είναι αυτό:
1. Όταν είναι αγκυροβολημένο, μεσολαβεί η θάλασσα και δεν είναι πάντα τέτοιες οι καιρικές συνθήκες που να επιτρέπουν την ασφαλή έξοδο του προσωπικού.
2. Οι φρεγάτες τύπου S, διαθέτουν ένα RHIB χωρητικότητας 8 ατόμων και μία ΠΑΚ ημίκλειστου τύπου. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως δεν είναι και τα προσφορότερα μέσα να μεταφέρουν κόσμο (όταν η “εξόδου” αποτελείται από 50 άτομα τουλάχιστον) ειδικά όταν στην περιοχή πνέουν άνεμοι από 4 μποφόρ και πάνω (πράγμα σύνηθες).
Στο παρελθόν η “εξόδου” πραγματοποιείτο με τη συνδρομή μίας ιδιωτικής “λάντζας” την οποία πλήρωνε η επιμελητεία του πλοίου με χρέωση ανά δρομολόγιο (εκεί να δείτε παζάρια και ομηρικές μάχες μεταξύ λαντζέρη και Υπάρχου/Επιμελητή). Όταν λοιπόν τα διατιθέμενα κονδύλια έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, και με δεδομένη την ανικανότητα των πλωτών μέσων της φρεγάτας να εκτελέσουν δρομολόγια (είτε λόγω καιρικών συνθηκών είτε λόγω βλαβών), πως να βγει ο κόσμος εξόδου;
Δε λέω, το να πατήσεις στη στεριά έστω και για μία ώρα είναι σοβαρό θέμα, αλλά πιστέψτε με, το κάθε πλήρωμα έχει μάθει να “καθαρίζει το μυαλό του”. Το ξέρω καλά… μετά από 15μισι χρόνια στόλο και πάμπολλες αποστολές…..
Επισημαίνουμε ακόμα στo militaire ολόκληρο επικριτικό για τον τόπο άρθρο, μόλις προχθές. Να τι λέει:
«Στην Άνδρο και πιο συγκεκριμένα στο Μπατσί θα πρέπει να αποφασίσουν αν επιθυμούν να έχουν φρεγάτα στ΄ ανοιχτά να εκτελεί υπηρεσία σκοπούν ή όχι! Γιατί το να απαιτούν να βρίσκεται εκεί πλοίο του Στόλου μόνο κατά τη διάρκεια του δύσκολου χειμώνα και μόλις καλοκαιριάζει να φέρνουν τα πάνω κάτω για το διώξουν, είναι τουλάχιστον προσβλητικό!
Τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων δεν μπορεί κανένας να τα αντιμετωπίζει ως “πελάτες για τις δύσκολες μέρες” και όταν το νησί και το Μπατσί γεμίζει τουρίστες να θεωρούνται “ανεπιθύμητοι”.
Αν θεωρούν ότι είναι πρόβλημα η παρουσία της φρεγάτας, θα πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι και το χειμώνα θα κάνει την υπηρεσία της στην Κάρυστο…
Το πρόβλημα δεν είναι φετινό. Κάθε χρόνο έχουμε τα ίδια.»
Αρέσουν αυτά τα σχόλια; Σίγουρα όχι!
Το θέμα όμως έχει και συνέχεια. Στο ΓΕΝ έχουν φθάσει «καταγγελίες» από συγκεκριμένα πρόσωπα που ζητούν την απομάκρυνση της φρεγάτας από το νησί. Αυτό όλοι το γνωρίζουν, όπως επίσης και τις επιπτώσεις μια τέτοιας απόφασης.
Τι κάνουν οι κ. δήμαρχος και έπαρχος; Πήγαν στο Μπατσί να ταρακουνήσουν εκείνους που ζητούν το αδιανόητο; Μίλησαν στον κόσμο για τα οφέλη της παρουσίας του πλοίου στο νησί και τις συνέπειες της απουσίας του; Δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα!
Όλα πλέον είναι θέμα χρόνου. Οι ναύαρχοι μέχρι ότου πάρουν την τελική τους απόφαση, αφού το Ναυτικό δεν είναι ευπρόσδεκτο στην Άνδρο, έστειλαν την φρεγάτα στην Κάρυστο, όπου όλοι την αγκάλιασαν με αγάπη. Η παρουσία της στο Μπατσί θα είναι πλέον σπάνια μέχρι την στιγμή που θα εκδοθεί η διαταγή οριστικής μεταστάθμευσης,
Ένας ένστολος αναγνώστης
Η απάντηση από τον Έπαρχο:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΔΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΑΡΧΟΥ
Άνδρος,12.7.2017
Προς: Δημοσιογραφικό site«Εν Άνδρω» κ. Διαμαντή Μπασαντή
Θέμα: Απάντηση σε Δημοσίευμα στο «Εν Άνδρω»:
“Κάποιοι διώχνουν την φρεγάτα από την Άνδρο.mΤι κάνουν δήμαρχος και έπαρχος”;
Σε συνέχεια του δημοσιεύματος στο δημοσιογραφικό site«Εν Άνδρω» με τίτλο “Κάποιοι διώχνουν την φρεγάτα από την Άνδρο. Τι κάνουν δήμαρχος και έπαρχος”; Σας αναφέρω τα ακόλουθα:
Ως Έπαρχος ουδέποτε έγινα αποδέκτης παραπόνων για την φρεγάτα και δη με τις συγκεκριμένες καταγγελίες που αναφέρονται στο δημοσίευμα. Αντιθέτως θεωρώ ότι η παρουσία της φρεγάτας στο Μπατσί προσδίδει υπερηφάνεια και αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής, αλλά και του νησιού μιας και μπορεί ανά πάσα στιγμή να συνδράμει σε θέματα διάσωσης ανθρώπων από προβλήματα υγείας και ατυχημάτων.
Επίσης εκτός από ασφάλεια, τα οφέλη για την Άνδρο είναι και οικονομικά, καθώς το πλήρωμα της φρεγάτα συμβάλει στην τοπική οικονομία του νησιού καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου, γεγονός υψίστης σημασίας για ένα τόπο με πολύ μικρή τουριστική περίοδο.
Τέλος όσον αφορά σε ζητήματα που αντιμετωπίζει η φρεγάτα στον κόλπο του Μπατσίου, και απαιτούνται πιθανές διευκολύνσεις στο Πολεμικό Ναυτικό, είμαστε διατεθειμένοι τόσο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που εκπροσωπώ στην Άνδρο όσο και ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ψωμάς με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Μπατσίου κ. Κωνσταντίνο Πετρίση να συνδράμουμε από κοινού, ώστε να εξασφαλιστεί η παραμονή της φρεγάτας στην Άνδρο. Ήδη έχει αποσταλεί επιστολή στον Αρχηγό Γ.Ε.Ν. όπου και αιτούμαστε την παραμονή της φρεγάτας στο νησί.
Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ
Πηγή: militaire
το είδαμε ΕΔΩ
koukfamily
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πενήντα τρία αρχαία ναυάγια στους Φούρνους Ικαρίας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ