2012-05-24 00:42:26
Φωτογραφία για Τώρα που φεύγει η μέρα ας τιμήσουμε έναν ήρωα.[ΒΙΝΤΕΟ]
Ήταν ένας από εμάς.Ένας Έλληνας που ξυπνούσε κάθε πρωί,φιλούσε τη γυναίκα του και τα παιδιά του και έφευγε για να πάει να φυλάξει και την πατρίδα και όλους εμάς,χωρίς να ξέρει ανα θα τους ξαναδεί το βράδυ.Και πράγματι,κάποιο βράδυ δεν τους ξαναείδε.Γι αυτό θα τον θυμόμαστε για ΠΑΝΤΑ[ΒΙΝΤΕΟ] Ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης ήταν Σμηναγός της Ελληνικής πολεμικής αεροπορίας που σκοτώθηκε στις 23 Μαΐου 2006. Η καταγωγή του ήταν από τον Κάστελλο Ρεθύμνου.

Στις 23 Μαΐου 2006 και έπειτα από θερμό επεισόδιο ελληνικών με τουρκικά μαχητικά, το αεροσκάφος του Κωνσταντίνου Ηλιάκη κατέπεσε κοντά στην Κάρπαθο, έπειτα από προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικού F-16. Τα συντρίμμια του αεροπλάνου βρέθηκαν λίγο αργότερα επιβεβαιώνοντας το τραγικό αυτό συμβάν.Από την στιγμή που μαθεύτηκε το γεγονός εκφράστηκαν υποψίες για την κατάρριψη του αεροσκάφους του Κωνσταντίνου Ηλιάκη από Τούρκο πιλότο.Στο γεγονός αυτό συνετέλεσαν πολλά γεγονότα,με αποτέλεσμα η άποψη αυτή να μοιάζει ως η πραγματική αιτία του χαμού του Σμηναγού.


Ο σμηναγός ήταν πατέρας δύο παιδιών 1,5 και 5 χρονών αντίστοιχα.

Στις 28 Δεκεμβρίου 2006, στην καθιερωμένη τελετή απονομής μεταλίων και βραβείων από την Ακαδημία Αθηνών, του απονεμήθηκε το αργυρό μετάλιο αρετής και αυτοθυσίας.

Στις 23 Μαΐου 2007 έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν του, στο χώρο όπου έχασε τη ζωή του.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΓΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΩΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΑΣΤ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ,ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ,ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ.
planet-greece
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ