2012-05-24 18:52:18
Φωτογραφία για Ποιος κυβερνά ( πραγματικά ) την πατρίδα μας…???
Του Γιάννη Σπ. Παργινού

Οικονομολόγου – Δημοσιογράφου

Στις λίγες ημέρες της δεύτερης προεκλογικής περιόδου είμαστε κοινωνοί και μάρτυρες πολλών πρωτόγνωρων και πρωτάκουστων γεγονότων. Στην συντριπτική πλειονότητά τους είναι παράξενα έως και απίθανα, οξύμωρα έως κι αντιφατικά, προσβλητικά έως και μειωτικά, αντιδημοκρατικά έως κι αντεθνικά.

Όλα τους παραπέμπουν σε κάποιο δαιδαλώδες βυζαντινό και βρομερό παρασκήνιο ή σε κάποια ρωμαϊκή αρένα με λέαινες και λιοντάρια στην οποία επιλύεται κάθε είδους διαφορά ή αντιπαράθεση. Από προσωπική έως και πολιτική. Πλοκή, σενάριο  κι εξέλιξη, παραπέμπουν τον νου και τη σκέψη σε κάποιο δολοπλόκο Ζεράρ Ντε Βιλιέ, σε κάποιον αινιγματικό Ζώρζ  Σιμενόν, σε κάποια σατανική, ίσως, Άγκαθα Κρίστι με πρωταγωνιστή πάντα κάποιον ριψοκίνδυνο Τζέιμς Μποντ.

Κι όμως, όλα αυτά, συμβαίνουν…!!!

Έκπληκτοι κι εμβρόντητοι οι έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από την όποια τους ιδεολογική απόχρωση ή συμπάθεια, ακούν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να δηλώνει ευθαρσώς και δημοσίως πως...,  κάποια επιχειρηματικά και εργοδοτικά συμφέροντα έπεισαν την τρόικα να επιβάλλει τους νόμους που σήμερα μειώνουν το εισόδημα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα από 25 έως 50%. Όλως τυχαίως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ήταν ο


αρμόδιος υπουργός οικονομικών κι ο επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της κυβέρνησης στην οποία επέβαλλε η τρόικα ό, τι κι όσα την έπεισαν κάποια επιχειρηματικά κι εργοδοτικά συμφέροντα…!!! 

      Με την ίδια ευχέρεια λόγου και θράσους, ο Γιώργος Κουτρουμάνης, επίσης ευθαρσώς και δημοσίως, παραδέχεται πως…, όντως τα μέτρα που επέβαλλε η τρόικα είναι άδικα και δυσβάστακτα. Όλως τυχαίως, επίσης, ο Γιώργος Κουτρουμάνης, ήταν αρμόδιος υπουργός εργασίας όταν η τρόικα αποφάσιζε να επιβάλλει τα προαναφερθέντα μέτρα…!!!

       Κι ωσάν τίποτε να μην συνέβαινε, κι όλα να ήταν ανώδυνα, ρόδινα και ρομαντικά, οι εν λόγω κύριοι προσπαθούν να αποσπάσουν, αν όχι και να υποκλέψουν την λαϊκή ψήφο για να διαπραγματευτούν…, ό, τι κι όσα δεν διαπραγματεύτηκαν όταν κατείχαν την εξουσία…!!!

      Πέραν αυτών, υπάρχουν και τα μυστήρια του Προεδρικού Μεγάρου της Ηρώδου Αττικού.

       Με επίσημη ανακοίνωση η Προεδρία της Δημοκρατίας, κοινοποιεί συζήτηση του Κάρολου Παπούλια με την Άγκελα Μέρκελ στην διάρκεια της οποίας η γερμανίδα καγκελάριος του κατέθεσε σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος με το ερώτημα…, εντός ή εκτός ευρώ, εντός ή εκτός ευρωπαϊκής ένωσης. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, η κ. Μέρκελ διαψεύδει κατηγορηματικά την επίσημη ανακοίνωση της ελληνικής προεδρίας με το λίαν ταπεινωτικό…, « δεν αναμειγνύομαι στην ελληνική πολιτική κουζίνα και δη προ των εκλογών…».

    Πριν από το εν λόγω συμβάν, είχε προηγηθεί η υπόθεση του σχεδίου Β΄, που υποτίθεται ότι ο Πάνος Καμμένος είχε καταθέσει εν κρυπτώ και παραβύστω στην γραμματεία της προεδρίας. Και πάλι, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, ωρυόμενος και βλοσυρός διαψεύσει κατηγορηματικά ο εμπλεκόμενος πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

     Είναι σαφές, πως ουδείς έλληνας θα ήθελε να συλλάβει τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό…, « κλέπτοντα οπώρας », όπως επίσης δεν θα ήθελε να υπαγορεύει, κάποιος εξωτερικός πολιτικός ή οικονομικός παράγοντας τις θελήσεις τους, στην εκάστοτε κυβέρνηση.

     Ίσως, πάντα τα ανωτέρω περιστατικά, ανεξάρτητα και μεμονωμένα το ένα από το άλλο να μην ήταν πονηρά και παρεξηγήσιμα. Σε διαδοχική, όμως, αλληλουχία χρόνου και πολιτικών συμπτώσεων θέτουν σε υποψίες ακόμη και τον πιο ανύποπτο και καλοπροαίρετο έλληνα πολίτη…!!!
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τον σώζει ο Αλαφούζος;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τον σώζει ο Αλαφούζος;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ