2024-10-08 06:35:04
Φωτογραφία για 8 Τρόποι για προσωποποιημένη διακόσμηση με όσα πραγματικά σας εκφράζουν
Το σπίτι είναι ο πιο προσωπικός μας χώρος και η διαβίωσή μας σε αυτό γίνεται πραγματικά άνετη και ευχάριστη όταν η διαμόρφωση και διακόσμησή του είναι εξίσου προσωποποιημένες, σύμφωνα με όσα πραγματικά μας εκφράζουν.  

Ενώ αρχικά κάτι τέτοιο μοιάζει αυτονόητο τελικώς δεν είναι και τόσο αφού πολύ συχνά οι επιλογές μας καθοδηγούνται και καθορίζονται από παράγοντες όπως οι τάσεις της μόδας, επιλογές επαγγελματιών διακοσμητών βασισμένες στις δικές τους προτιμήσεις ή η αντιγραφή από χώρους άλλων που επίσης έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με διαφορετικές από τις δικές μας ανάγκες. 

Αν λοιπόν θέλετε να δημιουργήσετε όχι ένα απλώς όμορφο και λειτουργικό σπίτι αλλά ένα περιβάλλον που η γενική του ατμόσφαιρα και αισθητική θα αντανακλά στοιχεία της δικής σας και μόνο προσωπικότητας, εστιάστε σε όσο πιο πολλά εντελώς προσωπικά στοιχεία στοχεύοντας σε έναν "μοναδικό" χώρο. 





1. Ζείστε παρέα με όσα αγαπάτε

Αγαπημένοι σας ζωγράφοι, εικαστικοί, συγγραφείς, μουσικοί.

Οι προτιμήσεις του καθενός μας σε ότι αφορά την τέχνη, κάθε μορφής, είναι ένα από τα πιο εξατομικευμένα στοιχεία ικανά να προσθέσουν στον χώρο έντονα στοιχεία της προσωπικότητάς μας.

Πίνακες ζωγραφικής, αφίσες, τα αγαπημένα σας βιβλία, περιοδικά, φωτογραφίες, δίσκοι βινυλίου, έργα φίλων σας που ασχολούνται με ζωγραφική-εικαστικά  κλπ είναι στοιχεία που θα σας κάνουν να νοιώσετε τον χώρο σαν πραγματικά δικό σας και μπορούν να βρουν πρωταγωνιστική θέση στην διαμόρφωση - διακόσμηση του σπιτιού με πολλούς τρόπους, ανεξάρτητα από το γενικό ύφος διακόσμησης που προτιμάτε. 

Tip: Μια γκαλερί τοίχου με καμβάδες, εκτυπώσεις-πόστερ ή και φωτογραφίες είναι η πιο πρακτική επιλογή για να συγκεντρώσετε έργα τέχνης που αγαπάτε και που σίγουρα η εικόνα τους θα σας προσφέρει καθημερινά πολύ μεγαλύτερη ευχαρίστηση σε σχέση με "απρόσωπα" διακοσμητικά τοίχου που απλώς ταιριάζουν με την διακόσμηση του χώρου.

 



2. Ένα ξεχωριστό έπιπλο

Η καθιέρωση των επίπλων μαζικής παραγωγής προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, σε σχέση με τα κατά παραγγελία έπιπλα που επικρατούσαν παλαιότερα, όπως η λειτουργικότητά τους ώστε εύκολα να προσαρμόζονται σε κάθε σύγχρονο σπίτι και ασφαλώς το κατά πολύ χαμηλότερο κόστος τους, αλλά και ένα εξίσου σημαντικό συγκριτικό μειονέκτημα. Το γεγονός ότι ακριβώς τα ίδια ή παρεμφερή κομμάτια υπάρχουν εκτός από το δικό μας σε ...εκατομμύρια άλλα σπίτια.



Έτσι η προσθήκη στον χώρο ενός ιδιαίτερου, παλιού ή χειροποίητου επίπλου που μπορεί και να βαφτεί - παλαιωθεί σε μια αγαπημένη σας απόχρωση θα προσθέσει στον χώρο ένα στοιχείο με απόλυτα προσωπικό χαρακτήρα. 

Tip: Τα second hand έπιπλα είναι η πιο πρόσφορη επιλογή για να αποκτήσετε ένα παλιό ιδιαίτερο έπιπλο και να το μετατρέψετε σε ένα μοναδικό κομμάτι χρησιμοποιώντας παλαίωση, ιδιαίτερα φινιρίσματα κλπ

 



3. Συλλογές προσωπικών αντικειμένων

Η διακόσμηση με προσωπικά αντικείμενα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσθέσετε την ιστορία και τις αναμνήσεις σας στην διαμόρφωση του σπιτιού. 

Αντικείμενα όπως αναμνηστικά από τα ταξίδια σας, οικογενειακά κειμήλια ή αντικείμενα που συνδέονται με τα χόμπι σας διηγούνται αυτόματα ...αυτό που είστε και θα διακοσμήσουν τον χώρο πολύ πιο προσωποποιημένα σε σχέση με διακοσμητικά αντικείμενα του εμπορίου.

Tip: Χρηστικά αντικείμενα και προσωπικά αξεσουάρ όπως για παράδειγμα αρώματα, καπέλα, τσάντες, κοσμήματα κλπ επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο και να λειτουργήσουν πολύ ιδιαίτερα διακοσμητικά σε σημεία όπως το υπνοδωμάτιο, ένα χωλ ή σε όποια άλλη θέση θεωρείτε την καταλληλότερη ανάλογα με το είδος τους. 

 



4. Τα αγαπημένα σας χρώματα

Το χρώμα έχει ισχυρό αντίκτυπο στην αισθητική αλλά και την διάθεσή μας και μπορεί να αποτελεί μια άμεση αντανάκλαση της προσωπικότητάς σας στον κάθε χώρο.

Επιλέξτε μια βασική παλέτα με τις αγαπημένες σας αποχρώσεις σε απαλούς ουδέτερους ή πιο ζωηρούς τόνους ανάλογα με το ποια χρώματα σας κάνουν να νοιώθετε πιο ευχάριστα, χωρίς να δεσμεύετε τις επιλογές σας από διακοσμητικά "πρέπει". 

Tip: Η προσθήκη χρώματος μέσα από μαξιλάρια, υφασμάτινα στοιχεία, διακοσμητικά τοίχου και μικρές λεπτομέρειες μπορεί να λειτουργήσει σε κάθε χώρο το ίδιο έντονα, χωρίς να είναι απαραίτητο οι αγαπημένες σας αποχρώσεις να χρησιμοποιηθούν και σε τοίχους ή μεγάλες επιφάνειες. 

 



5. Σχεδιάστε ένα σπίτι για εσάς και όχι για τους επισκέπτες

Το σπίτι σας πρέπει να λειτουργεί για εσάς και να ταιριάζει στην καθημερινότητά σας, επομένως είναι σημαντικό να σχεδιάζετε χώρους που υποστηρίζουν τον τρόπο ζωής σας.

Αν σας αρέσει να μαγειρεύετε εστιάστε στο να κάνετε την κουζίνα σας να αντανακλά αυτό το πάθος με εξατομικευμένες πινελιές όπως ανοιχτά ράφια για τα αγαπημένα σας βιβλία μαγειρικής ή προσαρμοσμένα στις ανάγκες σας ντουλάπια. 



Αν είστε μανιώδεις αναγνώστες, δημιουργήστε μια γωνιά ανάγνωσης με άνετα καθίσματα και χώρο αποθήκευσης για βιβλία,  αν σας αρέσει να τρώτε παρακολουθώντας αγαπημένες ταινίες και σειρές σκεφτείτε την επιλογή να συνδυάσετε καναπέ και τραπεζαρία στο ίδιο ακριβώς σημείο, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα μειωθεί ο διαθέσιμος χώρος του καθιστικού για τους επισκέπτες σας.  

Tip: Πριν αποφασίσετε για κάθε τι που θα θέλατε αλλά αρχικά πιστεύετε ότι "δεν γίνεται" στην διαμόρφωση του σπιτιού λόγω μικρού χώρου εξαντλείστε όλες τις πιθανές επιλογές σκεπτόμενοι αποκλειστικά τι αρέσει και βολεύει εσάς και όχι τους άλλους. 

 



6. Αντικείμενα με συναισθηματική αξία 

Ακόμη μια κατηγορία αντικειμένων με πολύ προσωπικό χαρακτήρα που βοηθά σημαντικά να νοιώθουμε το σπίτι σαν ...το σπίτι ΜΑΣ.

Χειροποίητα δώρα από φίλους, φωτογραφίες, αντικείμενα κάθε είδους που έφτασαν στα χέρια σας από αγαπημένα πρόσωπα που δεν υπάρχουν πια, vintage κομμάτια που κάποτε αγοράσατε και είναι ...κρυμμένα σε κάποιο σημείο κλπ είναι στοιχεία που προσθέτουν προσωπικότητα στον χώρο, θα σας κάνουν να νοιώθετε ευχάριστα και θα δημιουργήσουν μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα. 

Tip: Αν έχετε πολλά τέτοιου είδους αντικείμενα προτιμήστε να τα ομαδοποιήσετε κατά υλικό και είδος και να τα τοποθετήσετε συγκεντρωμένα σε κάποια σημεία, ώστε ο χώρος να παραμένει λειτουργικός.



7. DIY Κατασκευές

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για την δημιουργία ενός απόλυτα προσωπικού χώρου από το να δημιουργήσετε μέρος της διακόσμησης του με τα χέρια σας. Έργα DIY όπως κορνίζες βαμένες ή ζωγραφισμένες, διακοσμητικά από φυσικά υλικά, χειροποίητα κεριά, διακοσμητικά τοίχου, μικρά χειροποίητα έπιπλα από φυσικό ξύλο, χειροποίητα υφασμάτινα στοιχεία κλπ σας επιτρέπουν να διακοσμήσετε τον χώρο με την δημιουργικότητά σας και στοιχεία που πραγματικά αγαπάτε. 

Tip: Φροντίστε τα αντικείμενα αυτά σε αριθμό να ταιριάζουν αναλογικά με τις διαστάσεις και την γενική διαμόρφωση κάθε χώρου, έτσι ώστε αυτός να διατηρεί τον προσωπικό του χαρακτήρα χωρίς όμως η εικόνα του να παρεπέμπει τελικά σε ...εργαστήριο χειροτεχνίας. 

 



8. Τα αγαπημένα σας υφάσματα

Το ύφασμα είναι, γενικά, ένα υλικό με πολύ έντονη επίδραση στην αισθητική κάθε χώρου και πολλά τα στοιχεία στα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν αγαπημένα σας μοτίβα και αποχρώσεις αλλά και να αξιοποιηθούν υφάσματα που σας αρέσουν και που ήδη διαθέτετε ήδη, ακόμη και κομμάτια όπως παλιές δαντέλες, σεμέν, υφαντά υφάσματα κλπ με τρόπους απόλυτα ταιριαστούς σε ένα σύγχρονο σπίτι.  



Tip: Με την ανακύκλωση και  αλλαγή χρήσης παλιών και φθαρμένων υφασμάτινων στοιχείων μπορούν να δημιουργηθούν πραγματικά μοναδικά κομμάτια για το σπίτι. Φθαρμένα υφάσματα επίπλωσης, παλιά χειροποίητα χαλιά, κομμάτια από φθαρμένα λευκά είδη, πλεχτά ρούχα ή και απλώς ρετάλια που σας αρέσει πολύ το μοτίβο τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διακοσμητικά μαξιλάρια, διακοσμητικά τοίχου, φάσες για κουρτίνες, τραπεζομάντηλα - ράνερ τραπεζιών κλπ που σίγουρα θα προσθέσουν μια πολύ προσωπική πινελιά στην όλη αισθητική του χώρου σε σχέση με αντίστοιχα έτοιμα κομμάτια του εμπορίου που συχνά επιλέγουμε απλώς γιατί είναι οικονομικά.



soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ