2017-11-15 07:00:19
Φωτογραφία για Πώς να φροντίζετε σωστά την ευαίσθητη περιοχή
Η σωστή υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής (πρέπει να) είναι μέλημα κάθε γυναίκας. Ποιος είναι όμως ο σωστός τρόπος να καθαρίζουμε την περιοχή αυτή; Πρέπει ή όχι να κάνουμε κολπικές πλύσεις και κάθε πότε πρέπει να πλένεται η περιοχή του αιδοίου; Αυτά κι ακόμη περισσότερα ερωτήματα βρίσκουν απαντήσεις.

Ξέρατε ότι Ο γυναικείος κόλπος είναι… αυτό-καθαριζόμενος, έχει δηλαδή τη δική του φυσική διαδικασία καθαρισμού. Κανενός είδους απολύμανση δεν είναι απαραίτητη για το εσωτερικό του κόλπου -μεγάλη ποσότητα καλών βακτηρίων εργάζεται καθημερινά για την καταπολέμηση παθογόνων παραγόντων. Προσοχή: εδώ, γίνεται λόγος για το εσωτερικό του κόλπου, όχι για την περιοχή των εξωτερικών χειλέων, της κλειτορίδας ή του περίνεου, τα οποία πρέπει να καθαρίζονται.

Είναι απαραίτητες οι κολπικές πλύσεις;

Σύμφωνα με άρθρο του γυναικολόγου Ευάγγελου Γκικόντε στο Iatronet, οι κολπικές πλύσεις δεν είναι καθόλου απαραίτητες. Μπορούν να λειτουργήσουν προστατευτικά για την κολπίτιδα, αλλά, όπως σημειώνει ο γιατρός «η κατάχρηση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις γυναίκες». Ο γυναικολόγος, συμβουλεύει να αποφεύγεται η υπερβολική χρήση ενδοκολπικών πλύσεων.


Τι είδους σαπούνια πρέπει να χρησιμοποιούμε;

Στο ίδιο άρθρο, ο γυναικολόγος συστήνει πράσινο σαπούνι και χλιαρό νερό για την φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής, «το πράσινο σαπούνι καθαρίζει καλά, χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς», υπογραμμίζει. Ένα ήπιο αντισηπτικό σαπούνι, που δεν είναι ιδιαίτερα αλκαλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τακτική καθαριότητα, που ιδιαίτερα τους καλοκαιρινού μήνες είναι απαραίτητη, αφού ο ιδρώτας ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων.

Για την περιποίηση της ευαίσθητης περιοχής, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κοινά σαπούνια και αφρόλουτρα. Είναι καλό να αποφεύγεται η χρήση αρωματικών σαπουνιών, αφού επηρεάζουν αρνητικά την ισορροπία των καλών βακτηρίων και τα επίπεδα του PH του κόλπου.

Η σημασία της σωστής σειράς

Όταν κάνετε μπάνιο, φροντίστε να πλένετε πρώτα την περιοχή του αιδοίου και έπειτα αυτήν του πρωκτού, ούτως ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά επικίνδυνων μικροοργανισμών. Αντίστοιχα, φροντίστε να σκουπιστείτε με την ίδια σειρά.

Προσοχή στο σκούπισμα

Οι γυναικολόγου εφιστούν την προσοχή των γυναικών στη φάση του σκουπίσματος. Ιδανικά, η πετσέτα με την οποία σκουπίζετε την ηβική περιοχή, δεν πρέπει να είναι αυτή με την οποία σκουπίσατε τα μαλλιά ή το πρόσωπό σας, αφού, μ’ αυτό τον τρόπο, επικίνδυνα βακτήρια ενδέχεται να… μεταναστεύσουν στον κόλπο σας.

Μία φορά την ημέρα είναι αρκετή

Όπως κάθε μέρος του ανθρώπινου σώματος, όσο περισσότερο το πλένουμε, τόσο περισσότερο το ξεραίνουμε, μειώνοντας τη φυσική του λιπαρότητα. Αν λοιπόν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, προσπαθήστε να μην πλένεστε περισσότερο από μία φορά την ημέρα. Εξαίρεση αποτελούν προφανώς οι ημέρες της έμμηνου ρύσης.

Πλύνετε καλά το περίνεο

Περίνεο ονομάζεται η περιοχή ανάμεσα στον κόλπο και τον πρωκτό και, σύμφωνα με τους γυναικολόγους, είναι πολύ σημαντικό να διατηρείται καθαρή, με ήπιο σαπούνι και χλιαρό νερό.

Πηγή 

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ