2017-11-18 10:44:28
Φωτογραφία για “υγιεινά” τρόφιμα που πρέπει να ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΤΩΡΑ!
Σίγουρα θα ξέρεις ότι τα πατατάκια και οι γκοφρέτες κανονικά δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στα ντουλάπια της κουζίνας σου. Το ήξερες όμως ότι το ίδιο ισχύει και για πολλά από τα

“υγιεινά” τρόφιμα που κρύβονται εκεί μέσα; Κι όμως, σύμφωνα με την Pamela Salzman,

 σύμβουλο υγείας πολλών celebrities του Χόλιγουντ, είναι καιρός να πιάσεις τη σακούλα των σκουπιδιών γιατί έχεις πολύ ξεκαθάρισμα να κάνεις. Να ποια τρόφιμα είναι καιρός να αποχωριστείς:

1. Τεχνητά γλυκαντικά

“Δεν είναι φυσικά και μπορούν να επιβραδύνουν το μεταβολισμό σου, ενώ έχει αποδειχθεί ότι δεν βοηθούν με το αδυνάτισμα”, υποστηρίζει η Pamela. Μάλιστα σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Canadian Medical Association Journal, όσοι τα καταναλώνουν σε τακτική βάση είναι πιο επιρρεπείς σε θέματα υγείας, όπως αύξηση του σωματικού βάρους, παχυσαρκία, διαβήτη αλλά και καρδιακές παθήσεις.


2. Δημητριακά

“Σχεδόν όλα τα δημητριακά είναι έντονα επεξεργασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε όλα τα θρεπτικά συστατικά τους να έχουν καταστραφεί. Πολλά μάλιστα περιέχουν και GMO, ζάχαρη, σιρόπι καλαμποκιού και συντηρητικά”, λέει η Pamela. Αντί για αυτά προτίμησε ένα μπολ απολαυστικής βρώμης με φρούτα και ξηρούς καρπούς για να ξεκινήσεις την ημέρα σου.

3. Διαιτητικά σνακ

Νομίζεις ότι επιλέγοντας ένα light συσκευασμένο σνακ με χαμηλά λιπαρά, κάνεις τη σωστή και υγιεινή επιλογή; Ξανασκέψου το! “Πρόσεξε αυτά τα τρόφιμα! Δεν είναι πραγματικό φαγητό. Είναι στην ουσία μια σακούλα γεμάτη με απλούς υδατάνθρακες, ζάχαρη, συντηρητικά, χημικά και άλλες τεχνητές ουσίες”, προειδοποιεί η Pamela. Βρες ΕΔΩ μερικά από τα αγαπημένα μας θρεπτικά σνακ.

4. Λάδι κανόλα

“Πρόκειται για ένα από τα χειρότερα λάδια που μπορεί να επιλέξει κανείς, καθώς είναι γεμάτο με προ-φλεγμονώδη ωμέγα-6 λιπαρά”, υποστηρίζει. “Είναι συνήθως γενετικά τροποποιημένο”, συνεχίζει. Αντί αυτού, προτίμησε το παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και Ε, ενώ παράλληλα έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επίσης, ως βασική πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων βοηθά στη μείωση της κακής χοληστερίνης (LDL) και τη διατήρηση της καλής χοληστερίνης (HDL) στο αίμα, ενώ βοηθά στην πρόληψη φραγής των αρτηριών και καρδιαγγειακών παθήσεων.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ