2018-03-21 10:52:26
Φωτογραφία για Οι «δύο θητείες» αφήνουν έξω τους περισσότερους Διευθυντές από τις επόμενες κρίσεις
Οι θητείες των στελεχών εκπαίδευσης-μοναδική εξαίρεση στο δημόσιο- και η προφανής αντισυνταγματικότητα της διάταξης Σύμφωνα με το άρθρο 30 παρ.3 του σχεδίου νόμου του υπουργείου παιδείας που δόθηκε στη δημοσιότητα:»..δεν επιτρέπεται η επιλογή για τρίτη συναπτή θητεία σε όμοια θέση στελέχους της εκπαίδευσης.

Εξαιρούνται από αυτή τη διάταξη οι υπδντές σχ.μονάδων και οι προϊστάμενοι ολιγοθεσίων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων».

Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος είναι δντής σχολείου δυο συνεχόμενες θητείες ή Δντής Εκπαίδευσης ή Συντονιστής εκπκού έργου ή Περ.Δντής κλπ δεν θα μπορεί να διεκδικήσει για τρίτη (συνεχόμενη ) θητεία την ίδια θέση.Θα μπορεί να διεκδικήσει-αν το επιθυμεί -άλλη.

Η διάταξη στοχεύει ,κυρίως,στη διακοπή της θητείας των Δντών Σχολικών Μονάδων ,που είναι πάνω από 7000 σε ΠΕ και ΔΕ ,οι οποίοι δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν στις επόμενες κρίσεις τρίτη θητεία (η συντριπτική πλειοψηφία έχει ήδη δυο θητείες), αλλά θα μπορούν να διεκδικήσουν μία από τις 155 θέσεις Συντονιστών Εκπκού έργου ή τις 58 θέσεις Δντών Εκπαίδευσης ή τις 13 θέσεις περ.Δντών.


Δηλαδή οι 7000 θα διεκδικήσουν μία από τις 250 περίπου προσφερόμενες θέσεις αν υπάρξουν κι αυτές γιατί η επιλογή γίνεται σε διαφορετικό χρόνο και ήδη μπορεί να έχουν καλυφθεί.

Πρόκειται, προφανώς. για κοροϊδία.

Επί της ουσίας αποτελεί καρατόμηση των ήδη υπηρετούντων Δντών σχ.μονάδων.

Η διάταξη είναι προδήλως αντισυνταγματική και θα καταπέσει ,όπως κατέπεσε και ο ν4327/15 ,στα δικαστήρια.Κι αυτό γιατί αντιβαίνει στην αρχή της ισότητας και της ισονομίας των πολιτών.Η κυβέρνηση κι ο υπουργός παιδείας δεν μπορούν να νομοθετούν κόντρα στο Σύνταγμα.

Στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα όπου τώρα γίνονται οι επιλογές ,με βάση τον ν4369/16 που η σημερινή κυβέρνηση ψήφισε,δεν υπάρχουν θητείες.Υπάρχουν προκηρύξεις κι ο καθένας με βάση τα προσόντα του διεκδικεί τη θέση.Δεν μπορεί,λοιπόν,να ισχύουν δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Αν η κυβέρνηση θέλει θητείες τότε οφείλει να το θεσμοθετήσει στο Σύνταγμα-όπως υπάρχει για τον Πρόεδρο της ΔημοκρατίαςΜΟΝΟ-και να μην ψηφίζει αντισυνταγματικές διατάξεις.

Δ. Μπράτης f/b
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ