2012-06-01 00:39:05
Φωτογραφία για Η ηθική της πολιτικής συνεργασιών των κομμάτων αναφέρει αναγνώστης
Φίλες και φίλοι αναγνώστες δεν θα μακρηγορήσω.

Παρακολουθώ εδω και μέρες τις εξελίξεις στις... προεκλογικές συνεργασίες των κομμάτων.

Αρχικά ο κ. Τζήμερος με τη Δημιουργία Ξανά, εκεί που κατακεραύνωνε τους πολιτικούς και διείσδυε στην κοινωνία με το σύνθημα ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ανακαλύπτει προεκλογικά ότι τα κουκιά που του έλειψαν για την είσοδο στη Βουλή τα έχει ένας πολιτικός ο κ. Μάνος. Η συνεργασία τους στις επόμενες εκλογές ίσως θα είχε καλύτερη τύχη αν ειλικρινώς στεγαζόταν κάτω από το σύνθημα ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΞΑΝΑ.

Στο ΣΥΡΙΖΑ, που μου είναι πιο συμπαθής, βλέπουμε όλοι με δυσπιστία την προσχώρηση προσώπων του παλαιού ΠΑΣΟΚ αλλά κυρίως το φλερτ με την κ. Κατσέλη που όσο συμπαθής κι αν είναι και αυτή δεν μπορεί να αποτινάξει έτσι απλά το μνημονιακό παρελθόν της. Για τη ΔΗΜΑΡ μια από τα ίδια με πιο πασοκοεκσυγχονιστικό περίβλημα.

Τέλος, η πιο ειδεχθής έκφανση αυτού του φαινομένου κατά την ταπεινή μου άποψη εντοπίζεται στο χώρο της ΝΔ.


Η κ. Μπακογιάννη και οι παρατρεχάμενοι της ΔΗΣΥ προ της πολιτικής επιβίωσης, δεδομένου ότι ο λαός τους έδειξε το δρόμο της εξόδου από τα θεσμικά τουλάχιστον όργανα, προτιμούν να υπαναχωρήσουν από τις θέσεις τους σφυρίζοντας αδιάφορα στη ρητορική της ΝΔ περί αναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, με αντάλλαγμα εκλόγιμες θέσεις στις λίστες.

Εδώ λοιπόν, αφελώς μάλλον διερωτώμαι... Πόσο έλλειμμα αυτοσεβασμού κι αξιοπρέπειας πρέπει να έχει κάποιος για να δεχθεί να πάρει έδρα στη Βουλή βασισμένος στις δυνάμεις και τον αγώνα άλλων, όταν ξέρει πως τον ίδιο ο λαός τον έχει απορρίψει;

Και αν η ΝΔ αναδειχθεί πάλι πρώτο κόμμα με αυξημένα ποσοστά, η επιτυχής έκβαση θα συγκαλύψει την ανηθικότητα και την αναξιοκρατία. Σκεφτείτε όμως το ενδεχόμενο η ΝΔ να μην βγει πρώτο κόμμα! Θα βρεθεί στη Βουλή με δραματικά μειωμένο αριθμό Βουλευτών ανάμεσα στους οποίους θα είναι σίγουρα οι εκπρόσωποι της ΔΗΣΥ, εκτοπίζοντας ήδη εκλεγμένους νεοδημοκράτες βουλευτές.

Τελικά φίλες και φίλοι ο πολιτικός λόγος δεν είναι παρά το password της συγκυρίας.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ