2012-06-12 19:42:05
Φωτογραφία για Οι χρησμοί της Πυθίας
αντι-γράφει ο Κώστας

Η μόνη καθαρή ψήφος διαμαρτυρίας, χωρίς παρερμηνείες, παρενέργειες και... παραισθήσεις είναι η αποχή (πρώτο κόμμα στις τελευταίες εκλογές με 35%). Δείτε τι έγινε με την συμμετοχή. Είδαμε ηγέτες, καβάλα στο καλάμι, να αυτοπροβάλλονται ως ηγέτες της... Ευρώπης και άλλους να παρατάσσουν την κοινοβουλευτική τους ομάδα... σε τριάδες ! Τι σόι αισιόδοξα “μηνύματα” για το......... μέλλον, μπορούν να περιμένουν, από κάτι τέτοια, όσοι διαμαρτυρήθηκαν με αυτό τον τρόπο;

Υ.Γ.1. Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχετικές με τις τελευταίες εκλογές: α) οι εγγεγραμμένοι ήταν 9.949.401 και ψήφισαν 6.476.751. Απείχαν, δηλαδή δεν τους εξέφραζε κανένα από τα εμφανισθέντα κόμματα, 3.472.650 πολίτες, ήτοι ποσοστό 34.90% (πρώτο, ενιαίο και συμπαγές, κόμμα). β) Ποσοστό 19%, περίπου 1.000.000 επί των ψηφισάντων, συγκέντρωσαν τα 21+ κόμματα που δεν μπήκαν στην Βουλή λόγω 3% (δεύτερο κόμμα (;)), γ) Τα ποσοστά με τα οποία εμφανίστηκαν τελικά τα κόμματα, που μπήκαν στην Βουλή, έχουν υπολογισθεί επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, όχι επί των εγγεγραμμένων, ούτε καν επί των ψηφισάντων! Ο Λαός δηλαδή, στο όνομα του οποίου ομιλούν οι δήθεν ηγέτες μας, είναι μόνο τα 6.324.104 πολίτες που πήγαν και ψήφισαν και μάλιστα εγκύρως; Για να ξέρουμε τι λέμε δηλαδή, αν δεν μας αρέσει να μας δουλεύουν!

Υ.Γ.2. Όχι, όχι. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν άλλαξε ακόμα. Προηγείται η... χρηματοδότηση των κομμάτων και ας μην υπάρχουν φάρμακα για τους καρκινοπαθείς.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ