2012-06-19 09:42:12
Φωτογραφία για ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Συνεχίζονται και σήμερα οι διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, ο πρώτος γύρος των οποίων ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας με τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς με τον ομόλογό του της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη. Σε δηλώσεις του μετά τη συγκεκριμένη συνάντηση, ο κ. Σαμαράς τη χαρακτήρισε εποικοδομητική και είπε ότι θα ξανασυναντηθεί με τον κ. Κουβέλη, ο οποίος το πρωί της Τρίτης (10:00) αναμένεται να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αυτήν την ώρα το επικρατέστερο σενάριο για την επόμενη ημέρα είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας με τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, με τη συμμετοχή της τελευταίας να θεωρείται συνεκτικής σημασίας από την Ιπποκράτους - εξ ου και η συνάντηση Βενιζέλου με Κουβέλη σήμερα. 

Πάντως, ανώνυμη πηγή της Συγγρού, την οποία επικαλείται το Reuters εξέφρασε τη βεβαιότητά της για τη συγκρότηση κυβέρνησης που θα υποδεχθεί στην Αθήνα τους επικεφαλής της τρόικας, από τους οποίους θα ζητήσει τη χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής σε τέσσερα αντί για δύο χρόνια, αλλά και θα πατήσει γκάζι στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 28ης Ιουνίου.


Και οι τρεις, πάντως, εύχονται να εισακουστούν οι παροτρύνσεις τους από τις Βρυξέλλες και την Τρόικα προκειμένου να θέσουν στο πολιτικό «περιθώριο» τον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος εμφανίζεται με το «καλημέρα» έτοιμος για σκληρή αντιπολίτευση.

 Και τα τρία κόμματα εμφανίζονται να συμφωνούν στην ανάγκη τροποποιήσεων του προγράμματος, κάτι το οποίο έθεσε στις δηλώσεις του και ο κ. Σαμαράς, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχε με τον κ. Τσίπρα, αφού προηγουμένως ο τελευταίος είχε φροντίσει να «καρφώσει» τον κ. Σαμαρά, ότι δεν αναφέρθηκε στην αρχή της επαναδιαπραγμάτευσης στις πρώτες του δηλώσεις από το Ζάππειο.

Το παράδοξο είναι ότι η ΝΔ, η ΔΗΜΑΡ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να συμφωνούν ότι η πρόταση του κ. Βενιζέλου για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πριν από την κατάληξη της όποιας συμφωνίας εξυπηρετεί κατ’ αρχήν τους επικοινωνιακούς σχεδιασμούς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Από τη λεωφόρο Συγγρού απέφυγαν να μιλήσουν για «συνταγματική εκτροπή», όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο «γαλάζια» στελέχη σημείωναν χαρακτηριστικά πως «η συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας έχει νόημα μόνο με την παρουσίαση μιας συγκεκριμένης και καταληκτικής συμφωνίας για την κυβέρνηση που θα έχει σχηματιστεί». 
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ