2012-06-19 10:30:05
Φωτογραφία για Καλή η πλάκα με την Μέρκελ αλλά ας σοβαρευτούμε λίγο!
Καλημέρα σας. «Μέρκελ ετοιμάσου», «έτσι σας νικάνε αυτοί που σας χρωστάνε» και άλλα συναφή. Λίγο πολύ όλοι τα διαβάσαμε αλλά και τα ανεβάσαμε στο facebook. Καλή η πλάκα, αλλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει γιατί αυτό άλλωστε ζήτησαν και οι ίδιοι οι διεθνείς που κατάλαβαν πώς για κάποιους ο χαβαλές δεν έχει όρια.  Η όλη κατάσταση μου θυμίζει σκηνές από το μακρινό παρελθόν. Τότε που ένας αγώνας μπάσκετ ελληνικής ομάδας με τουρκική ήταν το γεγονός της χρονιάς. Λες και η έκβαση του θα έκρινε αν θα λυνόταν το Κυπριακό ή αν θα είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε πίσω την Πόλη! Τώρα λοιπόν το ματς της Παρασκευής για κάποιους δεν είναι ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, αλλά ο αγώνας απέναντι στον «κατακτητή». Λες και αν κερδίσουμε τους Γερμανούς, θα σβηστεί το μνημόνιο, οι μισθοί θα ανέβουν κατακόρυφα, οι δόσεις του στεγαστικού θα πέσουν ενώ οι Γερμανοί θα αναγκαστούν να μας πληρώσουν για τη σφαγή στο Δίστομο!


Είναι ένας απλός ποδοσφαιρικός αγώνας και έτσι πρέπει να τον δούμε. Είναι ένα παιχνίδι της Εθνικής στις πλάτες της οποίας απαγορεύεται κάποιοι να παίζουν άλλα παιχνίδια έστω και αν το κίνητρο είναι χαβαλές. Άλλωστε αυτό το είπαν χθες και οι διεθνείς που ζήτησαν να μην συγχέουμε το ποδόσφαιρο με την πολιτική και πολύ καλά έκαναν. Καμιά εθνική ταπείνωση δεν θα έρθει αν χάσουμε από την Γερμανία όπως και καμιά εθνική νίκη –έξω από τα ποδοσφαιρικά πλαίσια- δεν θα υπάρξει αν αποκλείσουμε τους Γερμανούς.

Με αυτά που διαβάζω δηλαδή και ακούω τις τελευταίες ώρες, δε θα μου φανεί παράξενο αν σε ενδεχόμενο αποκλεισμό κάποιος κάφρος γράψει «εθνική προδοσία» ή «εθνική ταπείνωση». Όπως είπε εύστοχα και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης η Ελλάδα δεν έγινε Βραζιλία για να είναι το φαβορί σε κάθε διοργάνωση Συμφωνώ πώς αρκετοί είναι αυτοί που θα ήθελαν ο επικείμενος αγώνας να έχει και πινελιές πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά για έναν απλό λόγο: να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τα πραγματικά προβλήματα και από τα δεινά που έρχονται αφού η οικονομική κρίση συνεχίζεται.

Η Εθνική μας Ομάδα ούτε τα προβλήματα μπορεί να λύσει με νίκη επί της Γερμανίας ούτε το μνημόνιο να επαναδιαπραγματευτεί. Αυτό που μπορεί να μας προσφέρει απλά είναι «γούστα» σαν αυτά του περασμένου Σαββάτου. Να μας κάνει και πάλι να χαμογελάσουμε, να ξεχαστούμε, να ξαναβγούμε στους δρόμους και να πανηγυρίσουμε και να σκεφτόμαστε τον επόμενο αγώνα. Μέχρι εκεί και τίποτε παραπάνω.

Καλώς ή κακώς ο αθλητισμός είναι η μοναδική όαση στις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας. Αυτές τις ημέρες είναι η Εθνική στο ποδόσφαιρο, σε λίγες εβδομάδες θα είναι τα παιδιά που προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς και ήδη είναι παραπάνω από 100 αθλητές και αθλήτριες. Μην αμαυρώσουμε λοιπόν τον αθλητισμό με μιζέρια, πολιτικοποίηση και πάει λέγοντας. Ας μην καταστρέψουμε την μοναδική πηγή «δροσιάς» στην μίζερη –ελέω των πολιτικών- ζωή μας. Καλημέρα σας!
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ