2012-06-19 11:50:08
Φωτογραφία για Στον εισαγγελέα η εκλογική αντιπρόσωπος της ΝΔ για νοθεία
Ενώπιον του Εισαγγελέα Λαμίας οδηγήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η 53χρονη εκλογική αντιπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας από τη Λαμία, που φέρεται να άλλαζε τα ψηφοδέλτια στο 128ο εκλογικό τμήμα στα Γαλανέικα στη Λαμία. Η 53χρονη αρνήθηκε τις σοβαρές κατηγορίες, που της απαγγέλθηκαν, για νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος και παραπέμφθηκε σε ρητή δικάσιμο, που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 21 Ιουνίου.

Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα, εξέδωσε δελτίο τύπου για το θέμα με τίτλο: "Τις απειλές και την ψυχολογική βία ακολούθησε η νοθεία"

Σε αυτό μεταξύ άλλων σημειώνεται πως «Στο 128 Εκλογικό Τμήμα Λαμίας η εκπρόσωπος της ΝΔ, κατά τη διαδικασία αποκάλυψης των ψηφοδελτίων, αφαίρεσε ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και τα αντικατέστησε με της ΝΔ. Η ενέργεια έγινε αντιληπτή από την δικαστική αντιπρόσωπο, πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής η οποία και προέβη σε όλες τις νόμιμες προβλεπόμενες ενέργειες, οδηγώντας την ποινικά κολάσιμη αυτή ενέργεια στην αυτόφορη διαδικασία (σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από την πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής) .


Το παραπάνω απαράδεκτο γεγονός συνέβη σε Εκλογικό Τμήμα της Λαμίας με πλήρη συγκρότηση της εφορευτικής επιτροπής και παρουσία εκπροσώπων και άλλων κομμάτων. Έχουμε κάθε δικαίωμα να υποθέτουμε ότι σε Εκλογικά Τμήματα με ελλιπή αριθμό μελών εφορευτικής επιτροπής και απουσία αντιπροσώπων κομμάτων μπορεί να συνέβησαν ανάλογες ενέργειες.

Δεκάδες χρόνια μετά τη δεκαετία του 1950 και αποκορύφωμα το 1961, με τις εκλογές της βίας και νοθείας οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις αδυνατούν να προσαρμοστούν σε στοιχειώδεις δημοκρατικούς κανόνες διεξαγωγής των εκλογών.»
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ