2024-08-13 17:00:02
Φωτογραφία για Τι έδειξε η έρευνα του εισαγγελέα για τον Ολλανδό που αποκλείστηκε απ’ την Eurovision;

 



Η εισαγγελική έρευνα στη Σουηδία για τον Ολλανδό τραγουδιστή Joost Klein, ο οποίος αποκλείστηκε από τη Eurovision 2024, έκλεισε χωρίς να βρεθούν στοιχεία που να υποστηρίζουν τις κατηγορίες εναντίον του. Η έρευνα αφορούσε ένα περιστατικό κατά το οποίο μια γυναίκα από την ομάδα παραγωγής ισχυρίστηκε ότι ο τραγουδιστής προσπάθησε να τη χτυπήσει.

Η εισαγγελία αποφάσισε ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις πρόθεσης ή ικανότητας πρόκλησης φόβου, ωστόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης επιμένει στον αποκλεισμό του Klein.

«Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο άνδρας έκανε μια κίνηση με αποτέλεσμα να χτυπήσει την κάμερα της γυναίκας. Η πορεία των γεγονότων ήταν ταχεία και έγινε αντιληπτή με διαφορετικό τρόπο από τους αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού», αναφέρει η ανακοίνωση της Εισαγγελικής Αρχής της Σουηδίας.

Από την πλευρά του ο εισαγγελέας Φρέντρικ Γιόνσον δήλωσε: «Σήμερα τερμάτισα την έρευνα, διότι δεν μπορώ να αποδείξω ότι η ενέργεια ήταν ικανή να προκαλέσει σοβαρό φόβο ή ότι ο άνδρας είχε οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση».

Παρόλα αυτά η EBU επιμένει στην απόφασή της. «Όπως όλοι οι υπεύθυνοι εργοδότες, δεν ανεχόμαστε ανάρμοστες συμπεριφορές και θα απαντάμε πάντα σε κάθε θέμα που προκύπτει στον χώρο εργασίας και μας αναφέρεται», δήλωσε o αναπληρωτής γενικός διευθυντής της EBU Ζαν Φιλίπ ντε Τεντέρ.

Ο μάνατζερ του Joost Klein ανέφερε χαρακτηριστικά στο ANP: «Εμείς, ως ομάδα, είμαστε απίστευτα χαρούμενοι και ανακουφισμένοι ότι αυτή η περίοδος αβεβαιότητας πλέον τελείωσε. Εντέλει, μπορούμε να το φωνάξουμε: δεν υπήρχε ποτέ λόγος για αυτήν την υπόθεση».



Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ