2012-06-19 13:06:03
Φωτογραφία για Κύπρος: Αναστολή δίωξης για τον Π.Τσαλικίδη καταχωρεί ο Γ. Εισαγγελέας
Σε καταχώρηση αναστολής ποινικής δίωξης του τέως αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Πέτρου Τσαλικίδη, θα προχωρήσει μεθαύριο Πέμπτη η Νομική Υπηρεσία στο... Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, στο οποίο είναι ορισμένη η υπόθεση για την τραγωδία στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

Μετά τις εξελίξεις στην Ελλάδα όπου οι Αρχές αποφάσισαν να μην τον εκδώσουν αλλά να τον δικάσουν εκεί, ο Γενικός Εισαγγελέας δεν έχει άλλη επιλογή από του να ζητήσει την αφαίρεσή του από το κατηγορητήριο. Αυτό θα γίνει με την καταχώρηση γραπτής έγκρισης από την εκπρόσωπο της κατηγορούσας Αρχής, με την έγκριση του Δικαστηρίου.

Ο κ. Τσαλικίδης που κατηγορείται μαζί με άλλα επτά πρόσωπα για την τραγωδία στο Μαρί και το θάνατο 13 προσώπων, αρνείτο εξ αρχής να εμφανιστεί στη δίκη. Παρά το γεγονός ότι η κλήση του επιδόθηκε με θυροκόλληση για να παραστεί στη δίκη, αυτός απάντησε με επιστολή που απέστειλε ο νυν αρχηγός ΓΕΕΦ, αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης, ότι δεν μπορεί να δικαστεί στην Κύπρο.


Στο μεταξύ, την ερχόμενη Πέμπτη όπου είναι ορισμένη η υπόθεση στο Δικαστήριο Λάρνακας, αναμένεται να κατηγορηθούν οι επτά που βρίσκονται στο κατηγορητήριο και στη συνέχεια θα οριστεί η δίκη τους ενώπιον Κακουργιοδικείου. Πρόκειται για τους δύο τέως υπουργούς Μάρκο Κυπριανού και Κώστα Παπακώστα, τον τέως υπαρχηγό ΓΕΕΦ, Σάββα Αργυρού, τον συνταγματάρχη Γιώργο Γεωργιάδη, τον διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Νικολάου, τον υποδιευθυντή της ίδιας Υπηρεσίας, Χαράλαμπο Χαραλάμπους και τον διοικητή της ΕΜΑΚ, Ανδρέα Λοϊζίδη.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι οι δικηγόροι των κατηγορουμένων προτίθεται να ζητήσουν από το Κακουργιοδικείο την εκδίκαση της υπόθεσης το ταχύτερο δυνατό και μάλιστα επί καθημερινής βάσης, ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο.

Σημειώνεται ότι οι τρεις που προέρχονται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκονται σε διαθεσιμότητα (ορισμένοι έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο) ενώ ο κ. Γεωργιάδης έχει επιστρέψει στα καθήκοντά του.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ