2024-08-29 12:40:20
Φωτογραφία για ΦΣΘ: Αναστολή επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων σε ασφαλισμένους Ταμείου Στρατού Ξηράς από 01/09/2024



Θεσσαλονίκη, 29 Αυγούστου 2024  



AΡΙΘΜ. Πρωτ: 24-00961

Προς: Μέλη του ΦΣΘ

Θέμα: Αναστολή επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων σε ασφαλισμένους Ταμείου Στρατού Ξηράς

 Αγαπητοί συνάδελφοι,

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, σε συνεδρίασή του της 28ης Αυγούστου 2024, αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων σε ασφαλισμένους του Ταμείου Στρατού Ξηράς από την 1η Σεπτεμβρίου 2024.

Αιτία αποτελεί η συνεχιζόμενη, μη έγκαιρη εξόφληση οφειλόμενων λογαριασμών από συνταγές ασφαλισμένων του Ταμείου που έχουν εκτελεστεί στα φαρμακεία μας. Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις του Συλλόγου μας, το Ταμείο Στρατού Ξηράς δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια οριστικής επίλυσης του προβλήματος, με αποτέλεσμα τα φαρμακεία να επιβαρύνονται οικονομικά για την κάλυψη της φαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων του.

Για το λόγο αυτό, ο Σύλλογος μας....





.... προχωρεί σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων σε ασφαλισμένους του Ταμείου Στρατού Ξηράς, μέχρι οι πληρωμές να επανέλθουν στο προβλεπόμενο από την ισχύουσα σύμβαση χρονικό πλαίσιο.

Οι φαρμακοποιοί καλούνται να καταθέσουν στο ΔΙΛΟΦ όλες τις συνταγές του Ταμείου Στρατού Ξηράς, το αργότερο έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2024. Οι συνταγές των ασφαλισμένων του Στρατού που θα εκτελούνται από 1/9/2024 στα φαρμακεία μας, θα εξοφλούνται μετρητοίς και οι ασφαλισμένοι θα κάνουν οι ίδιοι δαπάνη στο Ταμείο τους με την απόδειξη του φαρμακείου.

Επίσης, παρακαλούμε να ενημερώσετε το προσωπικό των φαρμακείων σας για τις εξελίξεις ώστε να γνωρίζουν τη νέα διαδικασία για τους ασφαλισμένους του Στρατού.

 

Με τιμή

Για το Δ.Σ. του  Φ.Σ.Θ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ                                      ΑΝΝΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ


farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ