2024-08-29 11:41:58
Φωτογραφία για Ένα ταξίδι φτάνει στο τέλος του
Αποχαιρετιστήρια Επιστολή του σιδηροδρομικού ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΑΖΟΥ

Αγαπητοί μου συνάδελφοι,

Όταν πέρασα για πρώτη φορά την πόρτα του μηχανοστασίου Θεσσαλονίκης ακριβώς 43 χρόνια πριν, δεν θα μπορούσα να πιστέψω, ότι ο σιδηρόδρομος θα γινόταν η δεύτερη μου οικογένεια , αν και προερχόμουν από σιδηροδρομική οικογένεια .

Μια οικογένεια μεγάλη, ενωμένη στα εύκολα και τα δύσκολα, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες.

Μια οικογένεια που δυστυχώς ολοένα συρρικνώνεται σε έναν σιδηρόδρομο που φυτοζωεί, με μειωμένο δίκτυο , χωρίς δρομολόγια στην Θράκη μας , στην Μακεδονία μας ,στην Πελοπόννησο , με δρομολόγια που αντί να γίνονται με τρένο γίνονται με πούλμαν , με σταθμούς -φαντάσματα με ελάχιστους εργαζόμενους και πολλές φορές χωρίς επιβάτες.

Για την οικογένεια αυτή κι από την θέση που μου εξασφάλισε η εμπιστοσύνη σας εργάσθηκα με ζήλο και αυταπάρνηση για το κοινό καλό.


Την επιτυχία η την αποτυχία μου θα την κρίνουν ο χρόνος και οι σιδηροδρομικοί, θέλω όμως να σας διαβεβαιώσω, ότι σε όλες τις επιλογές μου κίνητρο αποτέλεσε η αφοσίωση και η αγάπη μου για το τρένο και τους ανθρώπους του.

Στο πέρας, λοιπόν, του εργασιακού και του συνδικαλιστικού μου βίου, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου σιδηροδρομικούς, από την Φλώρινα και το Ορμένιο μέχρι την Πάτρα και τον Πύργο και ιδιαίτερα το Μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης που ήταν, είναι και θα είναι το δεύτερο σπίτι μου, ο χώρος που ανδρώθηκα εργασιακά και συνδικαλιστικά και πέρασα αμέτρητες στιγμές, οι οποίες θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην μνήμη μου.

Ευχαριστώ και όλους τους συναδέλφους συνδικαλιστές, από όλες τις παρατάξεις στον σιδηρόδρομο για την άψογη συνεργασία που είχαμε.

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ, χρωστώ στην παράταξη μου, την ΔΑΚΕ, η οποία με στήριξε , από τον πρόεδρο της μέχρι και το πιο απλό μέλος της, στην πορεία μου στον συνδικαλισμό, αλλά και σε όλους τους φίλους και συνεργάτες μου, οι οποίοι ήταν συνεχώς δίπλα μου.

Ευχαριστώ όλους για τα γεμάτα χρόνια που περάσαμε μαζί, την υποστήριξη σας, την εκτίμηση, τον σεβασμό και την αγάπη που εισπράττω όλα αυτά τα χρόνια.

Εύχομαι καλή συνέχεια και δύναμη σε όσους παραμένουν για έναν σιδηρόδρομο, όπως αξίζει Στον Ελληνικό Λαό.

Για πάντα σιδηροδρομικός

Για πάντα μαζί σας

Λάζου Νικόλαος

Αγαπητέ Νίκο, με υγεία και ευτυχία να περάσεις τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής σου sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ