2012-06-19 15:30:09
Φωτογραφία για Νευρικότητα στην αγορά συναλλάγματος
Το ευρώ εξακολουθεί να διατηρεί τα κέρδη του έναντι του δολαρίου καταφέρνοντας να παραμείνει πάνω από τα 1,2600 δολάρια παρά τη μεταβλητότητα που τροφοδότησε νωρίτερα τόσο η δημοπρασία ομολόγων στην Ισπανία με «δυσθεώρητο» κόστος δανεισμού όσο και ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών ZEW στη Γερμανία που υποχώρησε σε χαμηλά 14 ετών. Αρνητικά ήταν και τα στοιχεία κατασκευαστικής παραγωγής για τον Απρίλιο στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο ZEW, η μείωση των οικονομικών προσδοκιών τον Ιούνιο στις -16,9 μονάδες από τις 10,8 μονάδες οφείλεται κυρίως στις μειωμένες εξαγωγές, στην πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης και στα πακέτα διάσωσης χωρών της Ευρωζώνης.

Από την πλευρά της, η ισοτιμία GBPUSD δέχτηκε πιέσεις μετά την ανακοίνωση της πτώσης του πληθωρισμού στη Βρετανία στο 2,8% το Μάιο σε ετήσια βάση, σε χαμηλά 2,5 ετών και σε αρνητικό έδαφος στο -0,1% σε μηνιαία βάση, μετρήσεις που ανοίγουν το δρόμο για μια νέα επέκταση της στήριξης από τη BoE.


Με την Ελλάδα να βρίσκεται στη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης κι ενώ η πορεία των διεργασιών φαίνεται θετική, στην Ισπανία πήρε παράταση έως το Σεπτέμβρη η έκθεση ελέγχου των ισπανικών τραπεζών. Την ίδια στιγμή η Μαδρίτη, ενώ πέτυχε τον στόχο αντλώντας λίγο πάνω από 3 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία 12μηνων και 18μηνων έντοκων γραμματίων, το κόστος δανεισμού στα πρώτα εκτινάχτηκε στο 5,074% από το 2,985% αντίστοιχης προηγούμενης δημοπρασίας.

Υποστηρικτικά στο ενιαίο νόμισμα φαίνεται ότι λειτούργησε σειρά δηλώσεων, όπως είναι η διατήρηση από την ΕΕ του στόχου για ενεργοποίηση του μηχανισμού ESM στις 9 Ιουλίου. Παράλληλα, ο Kraemer του οίκου S&P ανέφερε ότι οι εκλογές στην Ελλάδα περιόρισαν την πιθανότητα εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.

Στις υπόλοιπες ισοτιμίες, το ευρώ διαπραγματεύεται κάτω από τα 100 γιεν, ενώ η ισοτιμία USDJPY κάτω από τα 79,00 γιεν.
zougla.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Διαγράφτηκε ο Λέτο»
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Διαγράφτηκε ο Λέτο»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ