2020-06-24 10:34:59
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Πόσοι γιατροί έχουν κάνει σύμβαση με ξενοδοχεία;
Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί. Γιατροί και νοσηλευτές παίρνουν ανάσα Σε αναζήτηση γιατρών είναι ακόμη δεκάδες ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα προκειμένου να συμβληθούν μαζί τους για την υγειονομική κάλυψη του κορονοϊού.

HR

Ωστόσο πολλοί γιατροί αρνούνται να κάνουν συμβάσεις με ξενοδοχεία, καθώς προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά για την αστική ευθύνη, το ωράριο αλλά και τις συνολικές υποχρεώσεις για την αντιμετώπιση ενός περιστατικού με covid -19 σε κατάλυμα.

Πολλοί Ιατρικοί Σύλλογοι μάλιστα ανά τη χώρα επιχειρούν να υπογράψουν μνημόνια συνεργασίας με τα ξενοδοχειακά επιμελητήρια προκειμένου να διασφαλισθεί έστω η κατώτερη αμοιβή για τους γιατρούς και να μην υπάρχουν αδικίες.

Ένα όμως ακόμη εξίσου σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι ξενοδόχοι είναι η ανεύρεση καταλυμάτων για τη νοσηλεία ασθενών με covid-19. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: « Κορονοϊός: Αναζητούνται άρον άρον ξενοδοχεία για να φιλοξενήσουν ασθενείς με Covid – 19 στα νησιά»


Πάντως ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση ότι για να διευκολύνει τους ξενοδόχους αύξησε τη τιμή αποζημίωσης για τα δωμάτια:

Aπό 10 σε 15 ευρώ όταν μένουν κενά και σε 35 από 30 ευρώ εάν νοσηλεύουν ασθενείς με κορονοϊό.

Διευκρίνισε επίσης ότι κάθε ξενοδοχεία θα μπορεί να χρησιμοποιεί για φιλοξενία ασθενών δωμάτια απομόνωσης προσωρινής καραντίνας, που θα πρέπει να καλύπτουν το 3% του συνόλου του καταλύματος.

Πόσοι γιατροί έχουν συμβληθεί

Κατά τον κ. Θεοχάρη ήδη 800 γιατροί σε όλη τη χώρα έχουν κάνει συμβάσεις με ξενοδοχεία άνω των 50 κλινών.

Σε ότι αφορά τους προβληματισμούς των γιατρών που αρνούνται να συμμετάσχουν αυτοί είναι:

–Η αστική ευθύνη που μπορεί να αντιμετωπίσουν.

-Το άλλο αγκάθι αφορά στη διαθεσιμότητα. Οι γιατροί που θα συνεργασθούν με ξενοδοχεία θα πρέπει να είναι επί 24ωρου βάσεως υπ ατμόν για να αντιμετωπίσουν πιθανά κρούσματα. Γεγονός που δυσκολεύει το ιδιωτικό έργο των γιατρών ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο.

-Οι αμοιβές από την άλλη αλλά και το ακριβές πλαίσιο εργασίας είναι ασαφές, αφού δεν έχουν καθοριστεί κατώτατα όρια αποζημίωσης για το ιατρικό προσωπικό που θα ασχοληθεί.

-Ένας άλλος πονοκέφαλος για τους γιατρούς σχετίζεται με το γεγονός ότι σε πολλά νησιά δεν υπάρχουν καν νοσοκομεία αλλά μόνο Κέντρα Υγείας ή Περιφερειακά Ιατρεία.

-Τέλος, βασικό αγκάθι αποτελεί και η πιστοποίηση που πρέπει να λάβουν υποχρεωτικά οι γιατροί που θα συνεργαστούν με καταλύματα. Μέχρι χθες 20 Ιουνίου έπρεπε να την είχαν λάβει όσοι συνεργαστούν με ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας και μέχρι 5 Ιουλίου όσοι συμβληθούν με εκείνα της 6μηνης διάρκειας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ