2012-06-26 08:42:47
Φωτογραφία για ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΝΕΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ
Μετά την άρνηση του Βασίλη Ράπανου να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών, οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι αποδύονται σε έναν αγώνα δρόμου για να βρουν το κατάλληλο πρόσωπο να αναλάβει τα δύσκολα καθήκοντα. 

Ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται πως θέλει τεχνοκράτη, ενώ οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης προκρίνουν τη λύση ενός πολιτικού προσώπου. Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν στην κατοικία του πρωθυπουργού και όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Κεδίκογλου «μετά τη συνάντηση θα ανακοινωθεί ο υπουργός Οικονομικών».

Τα ονόματα που ακούστηκαν χθες ήταν πολλά: Από τον πρώην υπουργό των Εξωτερικών Σταύρο Δήμα έως τους κυρίους Γιάννη Στουρνάρα, Τάσο Γιαννίτση, Γιώργο Ζαννιά και Γκίκα Χαρδούβελη.

Σημειώνεται πάντως, πως για τις περιπτώσεις των κυρίων Γιαννίτση και Στουρνάρα, κάτι τέτοιο θεωρείται μάλλον απίθανο αφού ήδη και οι δυο βρέθηκαν εκτός του αρχικού σχεδιασμού και των προτάσεων των κυβερνητικών εταίρων, κάτι που φούντωσε τα σενάρια περί δυσαρέσκειας του κ
. Ράπανου για το οικονομικό επιτελείο. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως η επιστολή του κ. Ράπανου δόθηκε στη δημοσιότητα την ίδια ημέρα που ο κ. Σαμαράς πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Τα ονόματα αυτά, μαζί με του κ. Παπαδήμου, που όμως νωρίς νωρίς διαψεύστηκε, όπως αναγνωρίζουν κυβερνητικά στελέχη, έχουν ήδη «καεί» αν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ακόμη και των εσωτερικών αλλαγών στην κυβέρνηση με σενάριο μετακίνησης του Κωστή Χατζηδάκη στο Οικονομίας και αλλαγή στο υπερυπουργείο του οποίου σήμερα προΐσταται.

Ακόμη και αυτό το ενδεχόμενο, όμως, δεν φαίνεται αρκετά πιθανό αφού για το συγκεκριμένο υπερ - υπουργείο η ΝΔ έδωσε «μάχη» προκειμένου να το κρατήσει υπό τον έλεγχό της προτείνοντας ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο τον Κωστή Χατζηδάκη.

Το βέβαιο είναι πως το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να κλείσει το θέμα το γρηγορότερο δυνατόν αφού ήδη υπάρχει σημαντικός αρνητικός αντίκτυπος στα δημοσιεύματα ξένων μέσων ενημέρωσης, πολλά από τα οποία συνδέουν την περίπτωση του κ. Ράπανου με την αναβολή της επίσκε
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Kυβερνηση Karagoz Perde
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Kυβερνηση Karagoz Perde
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ