Σε μια δεκαετία από τώρα ενδεχομένως όχι απλώς να μην κουβαλάτε παντού τον φορτιστή του κινητού ή του λάπτοπ μαζί σας όπου πάτε, αλλά όλες οι φορτίσεις των συσκευών σας να γίνονται με πολύ απλό και ανέξοδο τρόπο και, κυρίως… ανιδρωτί.
Άνθηση γνωρίζει τα τελευταία 4-5 χρόνια η τεχνολογία ασύρματης φόρτισης που θα παρέχει ασύρματα ρεύμα, χωρίς τη χρήση την πρίζας ή του φορτιστή.
Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Τόκιο με επικεφαλής τον Τακούγια Σασατάνι ετοιμάζουν, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του scientificamerican.com, μια νέα τεχνολογία μαγνητικών πεδίων για μεγάλες αποστάσεις για ένα δωμάτιο που θα μπορεί να παράγει ισχύ έως 50 watts.
Οι ερευνητές μάλιστα σημειώνουν εμφατικά ότι η τεχνολογία αυτή θα υφίσταται δίχως την παραγωγή των ηλεκτρομαγνητικών εκείνων πεδίων που θα μπορούσαν να είναι επιβλαβή για τον ανθρώπινο οργανισμό ή τα ζώα συντροφιάς που θα κατοικούν εντός της οικίας.
Πώς θα λειτουργεί το δωμάτιο ασύρματης φόρτισης;Πως θα λειτουργεί όμως αυτό το ασύρματο δωμάτιο φόρτισης ονόματι Room S2; Το μόνο που απαιτείται από τον χρήστη είναι να έχει μια και μόνο συσκευή που μπορεί να φορτίζει τα πάντα ασύρματα
[embedded content]
Οι πρώτες δοκιμές έγιναν σε ένα μικρό δωμάτιο και με τη βοήθεια της συγκεκριμένης στήλης στο κέντρο του φορτίστηκαν μια σειρά από συσκευές όπως λάμπες, ανεμιστήρες και κινητά τηλέφωνα – μάλιστα οι συσκευές φορτίστηκαν επαρκώς σε οποιοδήποτε σημείο του χώρου κι αν τοποθετήθηκαν.
Προς το παρόν, ο Σασατάνι επισημαίνει πως «δεν υπάρχει περιορισμός στο μέγεθος του δωματίου που μπορεί να δημιουργηθεί και θα μπορούσαμε να δούμε την τεχνολογία ακόμη και σε μεγάλα κτίρια, όπως μεγάλα εμπορικά κέντρα και mall».
Ωστόσο, σύμφωνα με το δημσίευμα, το πραγματικά συναρπαστικό είναι πως μια τέτοια εφαρμογή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για ιατρικούς σκοπούς, όπως λόγου χάρη στα εμφυτεύματα καρδιάς που θα μπορούσαν να ξεφορτωθούν άπαξ ακι δια παντός όλα τα καλώδια και τις συσκευές από τα οποία εξαρτώνται μέχρι σήμερα.
Οι ερευνητές, πάντως, σημειώνουν πως το project είναι ακόμη στα αρχικά του στάδια και ίσως χρειαστούν αρκετά, έως και δέκα χρόνια, μέχρι να δούμε την τυπική του εφαρμογή σε μια οικία ή ένα διαμέρισμα.
Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr