2012-06-28 16:30:07
Φωτογραφία για Ernst & Young: Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη στην Ελλάδα η ανεργία θα φτάσει 25%
Όπως τονίζεται σε σχετική έκθεση, ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ έχει μειωθεί, αλλά δεν έχει εκλείψει Αν και ο σχηματισμός  κυβέρνησης στην Ελλάδα απομακρύνει την πιθανότητα διάλυσης της Ευρωζώνη, νέα έκθεση της Ernst & Young, Eurozone Summer Forecast (EEF), τονίζει ότι η «υγεία» της Ευρωπαϊκής οικονομίας αναμένεται να επιδεινωθεί, κατά το επόμενο εξάμηνο πριν εμφανίσει, στην καλύτερη περίπτωση, μια ελαφρά  ανάκαμψη το 2013. Επιπλέον, γενικές προβλέψεις αναφέρουν αρκετούς κινδύνους, ιδιαίτερα αν οι πολιτικοί της Ευρωζώνης δεν συμφωνήσουν σε μια κοινή  πορεία προόδου, κατά τη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί αυτήν την εβδομάδα, στις Βρυξέλλες.    

Σύμφωνα με την   Ernst & Young οι  εκλογές της 17ης Ιουνίου, ανέδειξαν μια κυβέρνηση συνεργασίας κομμάτων που στηρίζουν το πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ, ωστόσο η κυβέρνηση συνεργασίας υποσχέθηκε να επαναδιαπραγματευθεί ορισμένους από τους όρους του προγράμματος με τους επίσημους δανειστές
. «Τα περιθώρια για την Ελλάδα να μην πετύχει τους στόχους μείωσης του ελλείμματος, μπορεί να είναι μικρά, καθώς θα πρέπει να επιτύχει σημαντικά πρωτογενή πλεονάσματα για αρκετά χρόνια προκειμένου να μειώσει τη σχέση χρέους/ΑΕΠ μέχρι το τέλος της δεκαετίας» αναφέρεται στην έκθεση και σημειώνεται ότι ήδη τα μέτρα λιτότητας έχουν βυθίσει την οικονομία σε βαθιά ύφεση. «Το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 6,9% το 2011, τέταρτο έτος μείωσης, και εξακολουθούσε να είναι μειωμένο κατά 6,5% σε ετήσια βάση κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, ενώ το ποσοστό ανεργίας πλησίασε το 22% στις αρχές του 2012. Επιπλέον, η παρατεταμένη, για αρκετά χρόνια λιτότητα, θα αποδυναμώσει περαιτέρω την εγχώρια οικονομία, προκαλώντας περαιτέρω μειώσεις της παραγωγής και ακόμη υψηλότερη ανεργία. Αν δεν αναληφθούν σημαντικές πρωτοβουλίες για την επανεκκίνηση της οικονομίας, αναμένεται ότι η οικονομία θα παραμείνει σε ύφεση για τρία ακόμη χρόνια, με το ποσοστό της ανεργίας να ξεπερνά το 25%» υπογραμμίζεται.

Στην έκθεση τονίζεται πως η άμεση απειλή εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έχει υποχωρήσει, αλλά ο κίνδυνος παραμένει.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ