2012-06-28 18:19:04
Φωτογραφία για Με γεμάτο το απουσιολόγιο η ορκωμοσία των 300!
Η ώρα της ευλογίας από τον Αρχιεπίσκοπο στην σημερινή τελετή ορκωμοσίας των 300 της Βουλής αποκάλυψε και πάλι τις διαφορές μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και Αριστεράς. Ενώ για παράδειγμα αρκετοί εκ της... κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ έτρεξαν να ασπαστούν το σταυρό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αντιστάθηκε και πάλι σθεναρά αρκούμενος στην ευλογία από το μπουκέτο του βασιλικού που κρατούσε ο Ιερώνυμος.

Η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αντί της ευλογίας του βασιλικού και του σταυρού που της έτεινε ο Μακαριότατος επέλεξε να τείνει χείρα προς τον Αρχιεπίσκοπο σε μορφή χειραψίας ενώ ο Φώτης Κουβέλης της ΔΗΜΑΡ δεν μπήκε καν στον κόπο να κατέβει από τα ορεινά και να πλησιάσει τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Από την όλη διαδικασία θυμίζουμε ότι απουσίαζαν ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λόγω του γνωστού προβλήματος Υγείας και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής κι έτσι ουσιαστικά την κυβέρνηση την εκπροσώπησε ο έτερος της συγκυβέρνησης, Φώτης Κουβέλης.


Στα χαριτωμένα της όλης διαδικασίας συγκαταλέγεται η γρηγοράδα του προέδρου της Χ.Α. Νίκου Μιχαλολιάκου ο οποίος μόνο φτερά που δεν έβγαλε προκειμένου να ευλογηθεί πριν απ’ όλους αν και τον πρόλαβαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης και ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Την προηγούμενη φορά βλέπετε, μη γνωρίζοντας την ταχύτητα που έπρεπε να αναπτύξει προκειμένου να κατέβει εγκαίρως από τα άκρα δεξιά ορεινά προς το σημείο όπου βρισκόταν ο Αρχιεπίσκοπος, έλαβε τελευταίος την ευλογία και το έφερε βαρέως.

Επίσης, για μία ακόμη φορά οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν σηκώθηκαν όταν ο Γιάννης Τραγάκης ως αντιπρόεδρος της Βουλής κάλεσε τους τρεις μουσουλμάνους βουλευτές, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Αϊχάν Καραγιουσούφ, Αχμέτ Χατζηοσμάν, να ορκιστούν στο Κοράνι.

Το ίδιο είχαν κάνει και στην προηγούμενη ορκωμοσία Πάντως, η γκαντεμιά που έχει χτυπήσει την νέα κυβέρνηση φαίνεται ότι επεκτείνεται επικίνδυνα και στα άλλα κόμματα.

Πριν καλά καλά προλάβει η σύζυγος Μιχαλολιάκου, και βουλευτής της Χ.Α. Ελένη Ζαρούλια να πατήσει το κόκκινο χαλί που έχει στρωθεί στην είσοδο της Βουλής, έσπασε το τακούνι του λευκού πέδιλου που φορούσε κι έμεινε μονοσάνδαλη.

Αλλά και ψύχραιμη οφείλουμε να της αναγνωρίσουμε καθώς παρά την ατυχία, μάζεψε το τακούνι και συνέχισε την πορεία της για τα εντός της Βουλής, ισορροπώντας αριστοτεχνικά στο κενό...

briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Είναι στα καλά τους;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Είναι στα καλά τους;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ