2024-06-19 18:00:56
Φωτογραφία για Αρχιεπίσκοπος Καλκούτας: Το σιδηροδρομικό δυστύχημα αποκάλυψε τη διαθρησκειακή φιλία
Σε συνέντευξή του στο Vatican News, ο Αρχιεπίσκοπος Τόμας Ντ' Σόουζα της ανατολικής ινδικής πόλης Καλκούτα (πρώην Καλκούτα), προσφέρει λόγια παρηγοριάς μετά την τραγική σύγκρουση τρένου αυτή την εβδομάδα, αλλά προτείνει ότι το καταστροφικό επεισόδιο έδειξε μια γνήσια συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων διαφορετικών θρησκειών που βοηθούν ο ένας τον άλλον.

Της Deborah Castellano Lubov

vaticannews.va

Μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα μεταξύ εμπορευματικής και επιβατικής αμαξοστοιχίας στη Δυτική Βεγγάλη της Ινδίας τη Δευτέρα, ο Αρχιεπίσκοπος Thomas D'Souza της Καλκούτας (περιοχή της Καλκούτα), Ινδία, μίλησε στο Vatican News για την καταστροφή και τις επιπτώσεις της.

Στη συνέντευξη, ο Ινδός προκαθήμενος όχι μόνο θρήνησε αυτούς που χάθηκαν και πρόσφερε λόγια παρηγοριάς και προσευχές σε όσους θρηνούσαν, αλλά παρατήρησε επίσης ότι εν μέσω μεγάλης ταλαιπωρίας, ο ινδικός λαός ενώθηκε μαζί για να βοηθήσει όσους είχαν ανάγκη.


Σύμφωνα με τις αρχές, δεκαπέντε πτώματα ανασύρθηκαν από τα παραβιασμένα βαγόνια στο σημείο του ναυαγίου και περισσότεροι από 50 άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Πρώτα από όλα, τα συλλυπητήριά μας για τις ζωές που χάθηκαν σε αυτή την τραγωδία. Πώς είναι οι άνθρωποι μετά από αυτό το φρικτό περιστατικό; Προφανώς ήταν ένα σοκ.

Λοιπόν, το ατύχημα έγινε τη Δευτέρα περίπου εννέα το πρωί. Το τρένο που ερχόταν από τη βορειοανατολική πολιτεία Agartala, την πρωτεύουσα, και κατέβαινε προς Sealdah στην Καλκούτα. Ξαφνικά όλοι ένιωσαν ένα τράνταγμα, πετάχτηκαν και τα φορεία βγήκαν από την πίστα. Αυτό που είχε συμβεί ήταν ότι ένα τρένο εμπορευμάτων από το πίσω μέρος ήρθε και χτύπησε στο επιβατικό τρένο. Περισσότεροι από 10 πέθαναν και δεκάδες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Λένε ότι ήταν ανθρώπινο λάθος. Αυτό λένε τα χαρτιά. Αυτή είναι η επίσημη έκδοση. Οι οδηγοί αυτού του τρένου εμπορευμάτων ήταν μεταξύ αυτών που έχασαν τη ζωή τους, μαζί με, πιστεύω, τον φύλακα της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Ως εκ τούτου, πολλές ζωές χάθηκαν, επίσης, μεταξύ των σιδηροδρομικών.

Αυτή είναι μια φοβερή τραγωδία, αλλά οι χωρικοί ήρθαν τρέχοντας. Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια του Bakrid, μιας μεγάλης γιορτής για τους Μουσουλμάνους, οι οποίοι, ως εκ τούτου, ήταν απασχολημένοι με το νάμα ζ (ισλαμική προσευχή) το πρωί. Όταν όμως άκουσαν αυτόν τον κρότο και τα νέα κυκλοφόρησαν, συντόμευσαν τις προσευχές τους και έσπευσαν στο σημείο. Μας είπαν ακόμη και πριν φτάσουν στο σημείο οι επίσημοι διασώστες του σιδηροδρόμου, ότι αυτοί οι χωρικοί βοηθούσαν τους ανθρώπους να βγουν έξω ή ακόμα και να ανασύρουν ή να απομακρύνουν πτώματα από το σημείο. Προσέφεραν ό,τι βοήθεια χρειαζόταν. Μπορεί να είναι ένα τέτοιο χάος.

Μέχρι να έρθει ο κόσμος και τα λοιπά, μαζεύτηκε μεγάλο πλήθος και το οργάνωναν. Και μετά, φυσικά, ο Υπουργός από το Δελχί, ο δικός μας Αρχηγός από την Καλκούτα, ο Πρωθυπουργός της Δυτικής Βεγγάλης ήρθαν όλοι, επισκέφθηκαν τον χώρο και πρόσφεραν παρηγοριά.

Αυτό σίγουρα ήταν μια τραγωδία. Τα τρένα μας έχουν κόσμο και όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, πολλοί μπορεί να τραυματιστούν.

Αυτό εγείρει ανησυχίες για την ασφάλεια; Θυμόμαστε το τρομερό δυστύχημα πέρυσι τον Ιούνιο του 2023, στο οποίο συμμετείχαν τρία τρένα στην ανατολική πολιτεία της Οντίσα, στο οποίο σκοτώθηκαν περίπου 300 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 1.000 άλλοι. Απαιτείται κάποια ηθική ευθύνη για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των Ινδών όταν μεταφέρονται;

Μεγάλη αλήθεια. Το περσινό ατύχημα ήταν τρομερό. Φυσικά, ήταν πολύ πιο σοβαρό από αυτό, επειδή εμπλέκονταν δύο επιβατικά τρένα και περίπου 300 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους. Τα επίσημα στοιχεία ήταν διαφορετικά, αλλά ένας τεράστιος αριθμός πέθαναν. Σίγουρα, είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί ξανά. Οι άνθρωποι πληρώνουν με τη ζωή τους σε αυτές τις τραγωδίες. Στην πραγματικότητα, στεναχωρήθηκα πολύ όταν άκουσα ότι ένας κύριος που σκοτώθηκε μόλις είχε πάρει καθήκοντα για πρώτη φορά, μετά από σύντομες διακοπές μέχρι την Κυριακή. Ήταν η πρώτη του μέρα. Αναλογιζόμενος αυτό από μόνο του, μπορείτε να φανταστείτε πόσο λυπηρό ήταν για αυτόν και την οικογένειά του. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλές ιστορίες παρόμοιες με αυτήν, αλλά, ανεξάρτητα, η καλοσύνη των ανθρώπων είναι εμφανής στο να βοηθούν ο ένας τον άλλον. Δεν διατηρούν το δικό τους πλεονέκτημα ή τη δική τους δυσκολία, αλλά μάλλον στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και βοηθούν ο ένας τον άλλον. Αυτή είναι η ομορφιά της ανθρώπινης κοινωνίας όπου οι άνθρωποι συγκεντρώνονται για να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον. Και αυτό ήταν πολύ ορατό, ειδικά στο σημείο του τρένου.

Σύγκρουση τρένων στην πολιτεία της Δυτικής Βεγγάλης της Ινδίας

Πράγματι. Έχετε ένα μήνυμα προσευχής ή παρηγοριάς που θα θέλατε να προσφέρετε;

Πρώτα απ 'όλα, εκτιμώ την επικοινωνία σας μαζί μου και επίσης τα συλλυπητήριά σας. Σίγουρα φτάνουν στους δικούς μας ανθρώπους. Προσευχόμαστε για όλους όσους έχασαν τη ζωή τους. Ζητάμε από τον Επουράνιο Πατέρα μας να τους χαρίσει αιώνια ανάπαυση και αιώνια ζωή και αιώνια ειρήνη, αυτό είναι το αιώνιο δώρο Του σε αυτούς και σε όλους τους τραυματίες. Ευχόμαστε σε όλους ταχεία ανάρρωση. Υπάρχουν πολλές οικογένειες που επηρεάστηκαν από αυτό και οι προσευχές και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια απευθύνονται σε αυτές. Προσευχόμαστε να μπορέσουν να ξαναρχίσουν μια κανονική ζωή το συντομότερο δυνατό.

Το τραύμα του δυστυχήματος θα αργήσει να εξαφανιστεί από τη μνήμη των ανθρώπων. Αλλά προσευχόμαστε. Προσευχόμαστε. Εδώ μπαίνει η προσευχή. . Τα συλλυπητήριά μας σε όλους όσους έχασαν τη ζωή τους και τις οικογένειές τους και προσευχές για ανάρρωση στους τραυματίες. Σας ευχαριστούμε για το δικό σας ενδιαφέρον για εμάς. Είμαστε τόσο μακριά από το σημείο που βρίσκεστε, αλλά είμαστε όλοι η ανθρώπινη οικογένεια και είμαστε όλοι μαζί. Ό,τι συμβαίνει σε μια γωνιά του κόσμου επηρεάζει και άλλους. Είμαστε όλοι συγγενείς με αυτόν τον τρόπο, και αυτό ήταν όμορφο, η χειρονομία ανησυχίας και στοχασμού σας, και θέλω να σας ευχαριστήσω.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ