2024-06-20 13:51:58
Φωτογραφία για Οι ευρωπαϊκοί σιδηρόδρομοι (CER) είναι ικανοποιημένοι με την πρόοδο στη βελτίωση της αγοράς επιβατών
Βρυξέλλες – Οι σιδηροδρομικές μεταφορές επιβατών βρίσκονται σε καλό δρόμο για την επίτευξη των επιδιωκόμενων στόχων διευκόλυνσης επιβατών και απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές . 

eunews.it

Αυτό αναφέρεται στην έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Πλατφόρμα για τις Διεθνείς Σιδηροδρομικές Μεταφορές Επιβατών και παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της ΕΕ. Το έγγραφο αξιολογεί θετικά την πρόοδο που σημειώθηκε στην επίτευξη μιας ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς τρένων, η οποία επιτρέπει στους πολίτες να αγοράζουν εισιτήρια σε μια ενιαία πλατφόρμα και επιτρέπει στις εταιρείες να λειτουργούν εύκολα σε πολλά κράτη.

Η έκθεση που υποβλήθηκε στους υπουργούς μεταφορών της ΕΕ είναι προϊόν της τρίτης έκθεσης της Πλατφόρμας για τις διεθνείς σιδηροδρομικές μεταφορές επιβατών. Αυτή η συγκεκριμένη δομή δημιουργήθηκε το 2020 για τη βελτίωση των συνθηκών για την ανάπτυξη διεθνών σιδηροδρομικών υπηρεσιών επιβατών στην Ευρώπη και την επίτευξη των στόχων της Πράσινης Συμφωνίας. Μέσα σε αυτό υπάρχουν διάφορες ομάδες του κόσμου των σιδηροδρομικών μεταφορών, η σημαντικότερη από τις οποίες είναι η Κοινότητα Ευρωπαϊκών Εταιρειών Σιδηροδρόμων και Υποδομών (CER) .


Στην έκθεση προκύπτουν πολλά σημεία στα οποία η ευρωπαϊκή σιδηροδρομική αγορά κατάφερε να βελτιωθεί: πάνω από όλα, η εισαγωγή του καθολικού ψηφιακού εισιτηρίου , στόχος που υπάρχει επίσης στον οδικό χάρτη της CER . Ο δρόμος που ακολουθήθηκε, επισημαίνει η έκθεση, είναι ο σωστός για να φτάσουμε το 2025 σε ένα ανοιχτό μοντέλο πώλησης και διανομής εισιτηρίων. Όσον αφορά τις πωλήσεις εισιτηρίων, παραμένουν ορισμένα κρίσιμα ζητήματα, όπως στην περίπτωση ορισμένων εθνικών νομοθεσιών που περιορίζουν τις πωλήσεις περισσότερο από ένα μήνα νωρίτερα.

Πρόοδος σημειώνεται επίσης στη συμφωνία για τη συνέχιση του ταξιδιού (AJC), η οποία παρέχει εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση ακύρωσης ή καθυστέρησης ενός τρένου και δεν επιτρέπει στους ταξιδιώτες να συνδεθούν με άλλο τρένο. Οι ουγγρικές εταιρείες Mav-Start και Gysev υπέγραψαν πρόσφατα τη συμφωνία ACJ δίνοντας νέα ώθηση στο έργο. Επιπλέον, για να βελτιωθεί η ακρίβεια των αμαξοστοιχιών στην ΕΕ, ο σιδηροδρομικός κλάδος συνεχίζει να αναζητά λύσεις για τον επαναπρογραμματισμό των συρμών (τόσο των εμπορευματικών όσο και των επιβατών) πιο αποτελεσματικά .

Ο εκτελεστικός διευθυντής της CER, Alberto Mazzola , σχολίασε θετικά την έκθεση: «Οι ευρωπαϊκές σιδηροδρομικές υπηρεσίες επιβατών αναπτύσσονται και βελτιώνονται και οι σιδηροδρομικοί φορείς είναι πρόθυμοι να προσφέρουν αποτελέσματα». Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί ότι η πρόοδος που σημειώθηκε στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών συμβαίνει επίσης χάρη στην κρατική και την παρέμβαση της ΕΕ , τόσο πολύ που ο Mazzola πρόσθεσε: «Ζητούμε τη συνεχή υποστήριξη τόσο των εθνικών κυβερνήσεων όσο και των ευρωπαϊκών θεσμών για την αντιμετώπιση των εναπομενόντων εμποδίων. και να διασφαλίσουμε την επιτυχία των δεσμεύσεών μας».

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ