2024-07-03 12:56:50
Φωτογραφία για Ο Μπάιντεν θα απονείμει μετά θάνατον Μετάλλιο Τιμής σε δύο κλέφτες τρένων του Εμφυλίου Πολέμου
 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα απονείμει μετά θάνατον το Μετάλλιο της Τιμής σε δύο στρατιώτες του αμερικανικού στρατού που συμμετείχαν σε ένα παράτολμο σώμα του Στρατού της Ένωσης που έκλεψε ένα τρένο της Συνομοσπονδίας κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Πηγή: Reuters

Ο Φίλιπ Σάντραχ και ο Τζορτζ Γουίλσον θα λάβουν τα μετάλλια κατά τη διάρκεια τελετής στον Λευκό Οίκο, η οποία θα αναγνωρίσει τη «γαλανοπάθεια και την απτόητη» τους κατά τη διάρκεια αυτού που έγινε γνωστό ως Great Locomotive Chase, μία από τις πρώτες ειδικές επιχειρήσεις στην ιστορία του αμερικανικού στρατού, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η επιχείρηση, η οποία έλαβε χώρα 200 μίλια (322 χλμ.) πίσω από τις γραμμές της Συνομοσπονδίας στις 12 Απριλίου 1862, είδε στρατιώτες της Ένωσης ντυμένοι ως πολίτες να αρπάζουν ένα τρένο στη Τζόρτζια και να το οδηγούν βόρεια στο Τενεσί για 87 μίλια, τοποθετώντας εκρηκτικά στη γραμμή πίσω τους. κατευθύνθηκαν βόρεια για να καταστρέψουν τις υποδομές της Συνομοσπονδίας.


Έξι από αυτούς τους συμμετέχοντες έγιναν οι πρώτοι παραλήπτες του Στρατού του τότε νεοσύστατου Μεταλλίου Τιμής. Τις επόμενες δύο δεκαετίες, άλλα 13 μέλη αναγνωρίστηκαν για τον ρόλο τους στην αποστολή, αλλά ο Shadrach και ο Wilson, που και οι δύο απαγχονίστηκαν για τις πράξεις τους μετά τη σύλληψή τους, δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ μέχρι τώρα.

Η τελετή του Λευκού Οίκου προσφέρει στον Μπάιντεν μια σύντομη ανάπαυλα από τις αυξανόμενες επικρίσεις ορισμένων από τους συναδέλφους του Δημοκρατικούς μετά την κλονισμένη και σταματημένη απόδοσή του στο προεδρικό ντιμπέιτ της περασμένης εβδομάδας κατά του Ρεπουμπλικανού πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η αποστολή είδε 24 άνδρες να διεισδύουν στο Νότο σε μικρές ομάδες, συναντώντας ραντεβού βόρεια της Ατλάντα στη Μαριέττα της Τζόρτζια. Την ημέρα που εκτελέστηκε η επιχείρηση, 22 από τους άνδρες διοικούσαν μια ατμομηχανή γνωστή ως «Ο Στρατηγός» και προχώρησαν βόρεια, σκίζοντας σιδηροδρομικές γραμμές και κόβοντας τηλεγραφικά καλώδια καθώς πήγαιναν.

Ο Shadrach, ένας ντόπιος Πενσυλβανός ορφανός σε νεαρή ηλικία, ήταν μόλις 21 ετών όταν προσφέρθηκε εθελοντικά στην επικίνδυνη αποστολή. Ο Wilson, γεννημένος στο Οχάιο, ήταν τεχνίτης υποδηματοποιός που κατατάχθηκε στον Στρατό της Ένωσης τον Αύγουστο του 1861.

Ο Λευκός Οίκος είπε ότι δεν ήταν σαφές γιατί οι Shadrach και Wilson δεν προτάθηκαν αρχικά για το Μετάλλιο της Τιμής.

Το Μετάλλιο της Τιμής απονέμεται σε μέλη των ενόπλων δυνάμεων που επιδεικνύουν μεγάλη προσωπική γενναιότητα ή αυτοθυσία και διακρίνονται με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής ενώ συμμετέχουν σε στρατιωτικές ενέργειες.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ