2024-07-09 18:20:58
Φωτογραφία για Η Κίνα σταματά να πληρώνει τη Ρωσία για αποστολές φορτίου τρένου
Οι ρωσικές εταιρείες αδυνατούν ολοένα και περισσότερο να πραγματοποιήσουν πληρωμές για αγαθά που πρόκειται να εισαχθούν από την Κίνα σιδηροδρομικώς, καθώς οι κινέζοι δανειστές λαμβάνουν πρόσθετες προφυλάξεις για να αποφύγουν τις κυρώσεις για τον πόλεμο της Μόσχας κατά της Ουκρανίας.

Του Micah McCartney

Ρεπόρτερ China News

Από τον Μάιο, οι πληρωμές για περίπου τις μισές από αυτές τις σιδηροδρομικές αποστολές απορρίπτονται τώρα, έγραψε την Κυριακή το πρακτορείο ειδήσεων The Moscow Times που εδρεύει στο Άμστερνταμ , επικαλούμενο μια ρωσική πηγή που εργάζεται στον τομέα της εφοδιαστικής. Αυτό φέρεται να είναι πέντε φορές το ποσοστό απόρριψης των συναλλαγών για εισαγωγές που παραδίδονται μέσω άλλων μέσων μεταφοράς.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται καθώς μεγάλες κινεζικές τράπεζες εξετάζουν εξονυχιστικά τις ρωσικές παραγγελίες, τους παραλήπτες και άλλες λεπτομέρειες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι συναλλαγές να τίθενται όλο και περισσότερο σε αναμονή για μεγάλες περιόδους δέουσας επιμέλειας, ακόμη και να απορρίπτονται, καθώς αυτές οι τράπεζες προσπαθούν να αποφύγουν τις δευτερεύουσες κυρώσεις που απειλεί η Ουάσιγκτον εναντίον εκείνων που διευκολύνουν το εμπόριο που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τη στρατιωτική βάση της Ρωσίας.


Ο λόγος για τον οποίο οι παραδόσεις φορτίου με τρένο πλήττονται περισσότερο από τις απορριφθείσες συναλλαγές είναι ότι ένας μεγάλος αριθμός εταιρειών που εμπλέκονται στις σιδηροδρομικές μεταφορές περιλαμβάνονται στη λίστα κυρώσεων, σύμφωνα με έναν Ρώσο έμπορο.

Αυτή η εικόνα του 2017 δείχνει μια ηλεκτρική ατμομηχανή να τραβάει φορτίο στην περιοχή Sverdlovsk της Ρωσίας. Ρώσοι εισαγωγείς έχουν παραπονεθεί ότι οι κινεζικές τράπεζες απορρίπτουν πληρωμές για σχεδόν τα μισά κινεζικά προϊόντα που πρόκειται να εισαχθούν 

"Ζητούν, μεταξύ άλλων, δεδομένα για τη διαδρομή μεταφοράς — και συχνά πολύ λεπτομερή, μέχρι τον αριθμό του εμπορευματοκιβωτίου ή της σιδηροδρομικής πλατφόρμας στην οποία θα μεταφερθεί το εξαγωγικό φορτίο", είπε στο κατάστημα . Η συναλλαγή θα απορριφθεί εάν διαπιστωθεί ότι εμπλέκεται μια οντότητα που υπόκειται σε κυρώσεις, πρόσθεσε η πηγή.

Τον περασμένο μήνα, το ρωσικό τμήμα της Τράπεζας της Κίνας, ακολούθησε άλλους «Τέσσερις Μεγάλους» Κινέζους διεθνείς δανειστές στην αναστολή πληρωμών σε κινεζικό γουάν. Αναλυτές του χρηματοοικονομικού τομέα είπαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι αυτό θα ωθήσει τις ρωσικές εταιρείες προς τους μη τραπεζικούς παράγοντες που χειρίζονται συναλλαγές και θα αυξήσει τον κίνδυνο απάτης.

Το κινεζικό εμπόριο, συμπεριλαμβανομένων των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου, έχει στηρίξει την απομονωμένη οικονομία της Ρωσίας από την έναρξη του πολέμου, φτάνοντας τον εμπορικό κύκλο εργασιών ρεκόρ των 240 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι.

Ωστόσο, οι κινεζικές εξαγωγές στη Ρωσία μειώθηκαν κατά 15,7% τον Μάρτιο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με στοιχεία των κινεζικών τελωνείων, σημειώνοντας την πρώτη πτώση από το 2022. Οι εξαγωγές μειώθηκαν και πάλι τον Απρίλιο κατά 13,6%.

Ο Ρώσος οικονομικός εμπειρογνώμονας Egor Susin ανέφερε την υψηλότερη βάση που επιτεύχθηκε το 2023 ως κύριο λόγο για την ολίσθηση. Ωστόσο, «μπορεί να υποδεικνύει προβλήματα με τις πληρωμές για εισαγωγές», έγραψε σε ανάρτηση στο Telegram.

Τον Ιούνιο, η Ουάσιγκτον πρόσθεσε 300 οργανισμούς και άτομα στον κατάλογο κυρώσεων, εκ των οποίων περίπου 50 βρίσκονται στην ηπειρωτική Κίνα ή το Χονγκ Κονγκ, λόγω του υποτιθέμενου ρόλου τους στην εξαγωγή τσιπ και άλλης τεχνολογίας διπλής χρήσης που θα μπορούσε να βοηθήσει τη ρωσική πολεμική μηχανή.
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ