2024-07-11 07:39:34
Φωτογραφία για DIY Καλοκαιρινά διακοσμητικά τοίχου από Σκοινί
Καλοκαιρινή διακόσμηση τοίχου 

με ξύλο και σκοινί

Πολύ ιδιαίτερα, καλαίσθητα, οικονομικά και απλά στην κατασκευή τους  DIY ξύλινα διακοσμητικά εξωτερικών ή και εσωτερικών χώρων σε καλοκαιρινά - θαλασσινά σχέδια, δημιουργημένα από σκοινί.  

Κατάλληλα επίσης και για διακόσμηση επαγγελματικών χώρων, βιτρίνες, υπαίθρια cafe, beach bar κλπ. 

Για την κατασκευή τους θα χρειαστείτε:

Παλετόξυλα ή όποιο άλλο είδος ακατέργαστου ξύλου-σανίδας, ξύλινα πηχάκια, χρώμα και βερνίκι ξύλου σε όποιες αποχρώσεις προτιμάτε, χοντρό σκοινί, καρφιά ή βίδες και θερμοκολλητικό πιστόλι ή μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης. 

Aρχικά θα χρειαστεί να 

περάσετε ελαφρά τα ξύλα με γυαλόχαρτο, αν έχουν ιδιαίτερα άγρια όψη και να τα ενώσετε μεταξύ τους σε όποιον σχηματισμό και μέγεθος επιθυμείτε να έχει η τελική κατασκευή.

Θα το κάνετε καρφώνοντας στην πίσω όψη τους κάθετα ή οριζόντια πηχάκια, ανάλογα με το σχήμα της κατασκευής, με καρφιά ή βίδες ανάλογα με το πάχος των ξύλων
. Δύο τέτοια πηχάκια είναι αρκετά για να συγκρατήσουν στέρεα μια κατασκευή αυτής της μορφής μέτριου έως ελαφρά μεγάλου μεγέθους. Αν το κρίνετε απαραίτητο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα. Φυσικά μπορείτε να δουλέψετε και πάνω σε κάθε τύπου ενιαίο κομμάτι ξύλου.  

Αφού βάψετε το ξύλινο "φόντο" σε όποια απόχρωση θέλετε, με απλό μολύβι σχεδιάστε το περίγραμμα του μοτίβου που θέλετε ή μεταφέρετε ένα σχέδιο αντίστοιχου μεγέθους με την μέθοδο της ...ξεπατικωτούρας από οποιαδήποτε εκτύπωση. Δείτε για παράδειγμα εδώ τέτοια σχέδια που μπορείτε να εκτυπώσετε και να μεγενθύνετε σε ένα φωτοτυπικό κατάστημα σε όποιο μέγεθος θέλετε.

Κολλήστε το σκοινί περιμετρικά του σχεδίου με το πιστόλι ή την κόλλα και περάστε με βερνίκι ξύλου ή χρώμα το εσωτερικό μέρος, έτσι ώστε η απόχρωση στο συγκεκριμένο σημείο να δημιουργεί αντίθεση με την γενική απόχρωση που έχετε βάψει τα ξύλα. 

Όσο πιο χοντρό το σκοινί που θα χρησιμοποιήσετε, τόσο πιο "τρισδιάστατη" όψη αποκτά το τελικό αποτέλεσμα.

Σε πιο σύνθετα σχέδια και κυρίως αν δουλέψετε με περισσότερα από ένα χρώματα, ολοκληρώστε αρχικά το βάψιμο-επεξεργασία τόσο του ξύλινου φόντου όσο και του επιμέρους σχεδίου και στην συνέχεια κολλήστε, περιμετρικά ή και σε όποια άλλα σημεία απαιτεί το σχέδιο, το σκοινί. 

Από δύο πρόσθετα καρφιά, που θα καρφώσετε στο κατάλληλο ύψος πάνω στα πηχάκια της πίσω όψης, στερεώστε ένα κομμάτι σκοινί για να κρεμάσετε την κατασκευή. 

Οι επιμέρους παραλλαγές που μπορείτε να κάνετε είναι πολλές. Μπορείτε για παράδειγμα να δώσετε στο ξύλο παλαιωμένη όψη με μια απλή τεχνική, να χρησιμοποιήσετε παραπάνω από δύο αποχρώσεις τόσο στο βάψιμο του φόντου και του σχεδίου όσο και στο σκοινί, εκτός από το περίγραμμα να χρησιμοποιήσετε σκοινί και σε επιμέρους λεπτομέρειες του σχεδίου,  να σχηματίσετε ολόκληρο το μοτίβο με σκοινί, να προσθέσετε στοιχεία από βότσαλα, θαλασσόξυλα, ύφασμα-λινάτσα κλπ. 

Δείτε στο Beach By Design Co πολλές τέτοιες έτοιμες κατασκευές που διατίθενται προς πώληση. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

etsy.com/shop/BeachByDesignCo
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ