2024-07-11 07:45:59
Φωτογραφία για 50+ Κατασκευές με Θαλασσόξυλα
Και όχι μόνο με θαλασσόξυλα. Χρησιμοποιείστε μαζί και συνδυάστε κάθε είδους παλιό "άχρηστο" κομμάτι ξύλου όπου κι αν το βρείτε και που μοιάζει στην όψη με εκείνη που δημιουργεί η θάλασσα πάνω σε ξύλινες επιφάνειες, για να φτιάξετε διακοσμητικά καραβάκια, καθρέφτες, ρολόγια, επιτραπέζιες λάμπες, κρεμάστρες, κηροπήγια, μικρά ράφια αλλά και αμιγώς διακοσμητικές-καλλιτεχνικές δημιουργίες, για την καλοκαιρινή διακόσμηση του σπιτιού, του μπαλκονιού, του κήπου ή του εξοχικού σας. 

Τρύπες στα ξύλα θα κάνετε με ένα λεπτό τρυπάνι, όπου χρειαστεί να σκαλίσετε για να δημιουργήσετε π.χ θήκες για κεράκια σε ένα κηροπήγιο χρησιμοποιείστε dremel ή  ειδικό σκαρπέλο ή ένα πλατύ κατσαβίδι και σφυράκι.

Για να προσθέσετε σκοινί, πετονιά ή σύρμα πάνω στο ξύλο σε κατασκευές όπως π.χ τα καραβάκια καρφώστε στα σημεία που χρειάζεται μια μικρή πρόκα για να τα στερεώσετε και για να κολλήσετε ξύλα μεταξύ τους θα χρειαστείτε μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης, σε μικρές ειδικά κατασκευές δεν χρειάζεται να είναι ειδική για ξύλο, ή πιστόλι σιλικόνης.


Ειδικά για τις κατασκευές κηροπηγίων, ένας πρακτικός τρόπος αντί να σκαλίσετε το ξύλο για να δημιουργήσετε τις εσοχές που θα στερεωθούν τα κεριά είναι να ενσωματώσετε-κολλήσετε ή να καρφώσετε πάνω στο ξύλο έτοιμες μεταλλικές βάσεις για κεράκια που θα ...αποσυναρμολόγησετε από παλιά ή φθηνά κηροπήγια που θα βρείτε στην αγορά.

Σε κάθε είδος τέτοιου ξύλου μπορείτε να δώσετε και "παλαιωμένη" όψη, απλώς περάστε μ΄ένα πινέλο βερνίκι ξύλου σε όποια φυσική απόχρωση θέλετε ή καφέ ή άσπρο χρώμα και στην συνέχεια τρίψτε με ένα ψιλό γυαλόχαρτο αφαιρώντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της μπογιάς.

Tέτοιου τύπου κατασκευές είτε αποκλειστικά ξύλινες είτε συνδυασμένες με βότσαλα, κοχύλια, σκοινί, ύφασμα, λινάτσα, σύρμα, απλά κεραμικά στοιχεία που θα φτιάξετε από έτοιμο πηλό κλπ έχουν ελάχιστο, σχεδόν μηδενικό κόστος, η διαδικασία μιας απλού σχεδιασμού τέτοιας κατασκευής δεν είναι καθόλου δύσκολη και εκτός από την χρήση τους για την διακόσμηση εσωτερικών-εξωτερικών χώρων του σπιτιού, είναι μια εξαιρετική ιδέα και για χειροποίητα ...καλοκαιρινά δώρα.

Τόσο οι χρηστικές όσο και οι διακοσμητικές κατασκευές από θαλασσόξυλα θα αδιαβροχοποιηθούν πλήρως και θα προστατευτούν από σκόνη, φθορές κλπ. αν μετά την ολοκλήρωσή τους περάσετε 2-3 χέρια ματ/σατινέ προστατευτικό βερνίκι ξύλου γενικής χρήσης. 

Δείτε και ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ με θαλασσόξυλα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ