2024-07-17 21:35:22
Φωτογραφία για Ομιλία: Στάθηκα στους ώμους γιγάντων



Αστεροσκοπείο Ασέας

Αγαπητοί φίλοι, το Σάββατο 20 Ιουλίου, σας προσκαλούμε στην επόμενη επιστημονική μας διάλεξη "Στάθηκα σε ώμους γιγάντων: Η ιστορία της αστρονομίας και της ανθρώπινης νόησης από τον Θαλή μέχρι τον Νεύτωνα" με καλεσμένο ομιλητή από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τον δρ Αλέξανδρο Χιωτέλλη.

Πως η ανθρωπότητα πέρασε από τον μύθο στην επιστήμη; Μπορεί μία επανάσταση να γίνει χωρίς όπλα και σπαθιά και ένας νους να είναι δύο χιλιάδες χρόνια πιο μπροστά από την εποχή του; Υπάρχει πάντα τιμιότητα στην ιστορία της επιστήμης ή μπορεί να σπουδαία ανακάλυψη να ξεκινήσει από μία… κλοπή; Είναι δυνατόν ένας επιστήμονας να έχει μία πολύ σπουδαία ανακάλυψη στο συρτάρι του και να μην το έχει πάρει χαμπάρι;

Αυτά και άλλα πολλά θα συζητήσουμε μαζί με τον αστροφυσικό δρ Αλέξανδρο Χιωτέλλη μέσα από μία όμορφη ιστορία του κόσμου και της ανθρώπινης νόησης. Θα αγγίξουμε τους Ουρανούς σκαρφαλώνοντας στους ώμους των γιγάντων της επιστήμης. Μετά τη διάλεξη θα παρατηρήσουμε την υπέρλαμπρη Πανσέληνο του καλοκαιριού καθώς το φεγγάρι θα είναι στην κοντινότερη απόσταση του από τη Γη και θα φωτίζεται από τον Ήλιο σε ποσοστό 99,3%.

Για τη συμμετοχή σας, απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής στο astroasea.gr. Το τονίζουμε αυτό για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας. Η βραδιά συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Τρίπολης.


tinanantsou.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ