2024-07-29 17:05:04
Φωτογραφία για Η Google ενισχύει την ασφάλεια του Chrome με νέες προειδοποιήσεις για τα data



 Σε μια σημαντική κίνηση για την ενίσχυση της ασφάλειας των χρηστών, η Google ανακοίνωσε την εισαγωγή νέων προειδοποιητικών μηνυμάτων για δυνητικά ύποπτες και κακόβουλες λήψεις αρχείων μέσω του προγράμματος περιήγησης Chrome. Αυτή η ενημέρωση έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους χρήστες σαφέστερες και πιο λεπτομερείς προειδοποιήσεις, ώστε να τους βοηθήσει να λαμβάνουν πιο τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τις λήψεις τους.

 

Η ομάδα ασφαλείας του Chrome, η οποία εκπροσωπείται από τους Jasika Bawa, Lily Chen και Daniel Rubery, αποκάλυψε ότι τα προηγούμενα γενικά προειδοποιητικά μηνύματα έχουν αντικατασταθεί από ένα πιο διαφοροποιημένο σύστημα δύο επιπέδων. Αυτή η νέα ταξινόμηση, που βασίζεται στις αποφάσεις του Google Safe Browsing, κατηγοριοποιεί τα αρχεία είτε ως «Ύποπτα» είτε ως «Επικίνδυνα», το καθένα με ξεχωριστά εικονίδια, χρώματα και κείμενα για τη διαφοροποίηση του επιπέδου απειλής.

 

Για τους χρήστες που έχουν επιλέξει τη λειτουργία ενισχυμένης προστασίας του Chrome, η Google προσθέτει αυτόματες βαθιές σαρώσεις για να απλοποιήσει τη διαδικασία. Αυτοί οι χρήστες δεν θα χρειάζεται πλέον να στέλνουν χειροκίνητα αρχεία για βαθιά σάρωση, καθώς το πρόγραμμα περιήγησης θα το χειρίζεται αυτόματα. Επιπλέον, εάν τα αρχεία είναι ενσωματωμένα σε αρχεία που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης, οι χρήστες μπορούν πλέον να εισάγουν τον κωδικό πρόσβασης για να επιτρέψουν στην Ασφαλή περιήγηση να εκτελέσει μια ολοκληρωμένη σάρωση.

 

Η Google διαβεβαιώνει τους χρήστες ότι το απόρρητο αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Τα αρχεία και οι σχετικοί κωδικοί πρόσβασης διαγράφονται αμέσως μετά τη σάρωση και τα δεδομένα που συλλέγονται χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για τη βελτίωση της προστασίας των λήψεων. Για όσους χρησιμοποιούν τη λειτουργία τυπικής προστασίας, η λήψη ύποπτων κρυπτογραφημένων αρχείων θα προκαλέσει μια προτροπή για τον κωδικό πρόσβασης, αλλά το αρχείο και ο κωδικός πρόσβασης θα παραμείνουν τοπικά, ενώ μόνο τα μεταδεδομένα θα ελέγχονται από το Safe Browsing.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ