2024-08-01 07:27:20
Φωτογραφία για Το μεγαλύτερο ταξίδι με τρένο στον κόσμο που εκτείνεται σε 5.772 μίλια σε οκτώ ζώνες ώρας
Το ταξίδι διαρκεί οκτώ ημέρες και επτά νύχτες(Εικόνα: Getty)

Περιγραφόμενο ως κάτι σαν «θρύλος», το μεγαλύτερο ταξίδι με τρένο στον κόσμο εκτείνεται σε πάνω από 5.000 μίλια και διασχίζει οκτώ ζώνες ώρας. Ξεκινώντας από τη Μόσχα και καταλήγοντας στο Βλαδιβοστόκ οκτώ ημέρες αργότερα, ο εντυπωσιακός Υπερσιβηρικός Σιδηρόδρομος συνδέει την Ευρωπαϊκή Ρωσία με τη ρωσική Άπω Ανατολή.

.express.co.uk

Διαφορετικά γνωστό ως η Μεγάλη Σιβηρική Διαδρομή, τα τρένα κάνουν το μακρύ ταξίδι δύο φορές την εβδομάδα από την πρωτεύουσα της Ρωσίας . Στη διαδρομή, οι ταξιδιώτες θα πάρουν μια γεύση από τα όμορφα βουνά Ουράλια και τη λίμνη Βαϊκάλη.

Τα εισιτήρια για το εντυπωσιακό τρένο ποικίλλουν. Για ταξιδιώτες με προϋπολογισμό, ο φθηνότερος τρόπος για να φτάσετε από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ θα είναι περίπου 200 £ ανά διαδρομή, για ένα κρεβάτι σε κοινόχρηστο τετράκλινο.

(Εικόνα: Getty)

Οι επιβάτες μπορούν να καθίσουν αναπαυτικά καθώς το τρένο ξεκινά για το μακρύ του ταξίδι καθώς διασχίζει τα βάθη της παγωμένης Σιβηρίας, προτού κάνουν κύκλους γύρω από τη λίμνη Βαϊκάλη στο δρόμο του προς το Βλαδιβοστόκ. Το ταξίδι περνά και από τα Ουράλια Όρη, που αποτελούν το φυσικό όριο της Ευρώπης και της Ασίας.

Στο ταξίδι των οκτώ ημερών, το τρένο διέρχεται από σχεδόν 90 πόλεις και πόλεις της Ρωσίας , οπότε οι ταξιδιώτες είναι απίθανο να βαρεθούν την εντυπωσιακή θέα που προσφέρει. Η σιδηροδρομική γραμμή έκλεισε προσωρινά κατά τη διάρκεια της πανδημίας και με την εκ νέου έναρξη της σιδηροδρομικής υπηρεσίας, ξεκίνησε ένα έργο επέκτασης που έφερε συνδέσεις μεταξύ Μογγολίας και Κίνας.

ευγενική χορηγία

Επιβάτες ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο για να κάνουν το ταξίδι με τον περίφημο σιδηρόδρομο, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως το «ταξίδι μιας ζωής». Η απόσταση του τρένου είναι πιο μακριά από το Λονδίνο και το Λος Άντζελες - ωστόσο, κάνει μόνο 15 στάσεις.

Ο σιδηρόδρομος είναι επίσης γνωστός ως «Μεγάλη Διαδρομή της Σιβηρίας» και έχει πλούσια ιστορία, που κατασκευάστηκε μεταξύ 1891 και 1916. Προσπαθώντας να ανταγωνιστεί τη Βρετανική Αυτοκρατορία, η Ρωσία χρειαζόταν έναν τρόπο να συμβαδίσει με την αυξημένη ζήτηση καθώς αυξανόταν το εμπόριο.

Πριν από την κατασκευή του σιδηροδρόμου, υπήρχαν λίγες επιλογές για ταξίδια στην τεράστια χερσαία μάζα της Ρωσίας . Οι περισσότεροι άνθρωποι ταξίδευαν με άλογα ή έλκηθρο, κάτι που ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο τους κρύους μήνες του χειμώνα.

Στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ο σιδηρόδρομος έπαιξε σημαντικό ρόλο. Ο Υπερσιβηρικός σιδηρόδρομος παρείχε δυνάμεις σε στρατιώτες που πολεμούσαν στην Ευρώπη και αρκετοί Εβραίοι χρησιμοποίησαν το τρένο για να γλιτώσουν από τη δίωξη και να ταξιδέψουν στην Ασία. Στις μέρες μας, το τρένο χρησιμοποιείται συχνά από εργάτες, που θέλουν να ανέβουν στη μεγάλη χώρα

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ