2024-08-04 20:37:38
Φωτογραφία για Οι χώρες στην Ευρώπη όπου οι εργοδότες πληρώνουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς στους υπαλλήλους
Το αγκάθι της κλιματικής κρίσης έχει οδηγήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση στη θέσπιση φιλόδοξων κλιματικών στόχων, ώστε να ενθαρρύνει την απομάκρυνση από τα αυτοκίνητα.

.reader.gr

Σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η ελκυστικότητα των βιώσιμων μεταφορών και να ελαφρυνθεί το οικονομικό φόρτο των πολιτών, ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν ζητήσει από τους εργοδότες να πληρώσουν για το κόστος των δημόσιων μεταφορών.

Αυτό συνήθως λειτουργεί λαμβάνοντας τη μηνιαία ή ετήσια συνδρομή ταξιδιού σας κανονικά και στη συνέχεια παραδίδοντας την απόδειξή σας στην εταιρεία σας, η οποία θα επιστρέψει μέρος ή όλο το ποσό.

Βρυξέλλες, Βέλγιο. | Shutterstock.

Καλύπτεται η πλειονότητα των δαπανών δημόσιων μεταφορών στο Βέλγιο και τη Γαλλία

Το Βέλγιο δεν είναι μόνο ο βασιλιάς της σοκολάτας και της μπύρας, έχει επίσης ένα γενναιόδωρο πρόγραμμα αποζημίωσης για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.


Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του Euronews, υπάρχει ένα υποχρεωτικό ελάχιστο 75% που καλύπτεται από τον εργοδότη. Σε μια πόλη όπως οι Βρυξέλλες, όπου ένα μηνιαίο πάσο κοστίζει 50 ευρώ, σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώνετε μόνο 12,50 ευρώ το μήνα για να έχετε πρόσβαση σε όλα τα ΜΜΜ.

Η γειτονική Γαλλία του Βελγίου έχει επίσης έναν εθνικό υποχρεωτικό κανόνα για τις επιστροφές. Έτσι, οι Γάλλοι υπαλλήλους να δικαιούνται τουλάχιστον το 50% του κόστους των μέσων μαζικής μεταφοράς.Shutterstock

Στην Κεντρική Ευρώπη, οι Σλοβένοι εργοδότες προβλέπεται επίσης να καλύπτουν το κόστος των μετακινήσεων των εργαζομένων από και προς την εργασία.

Αυτό γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις στους χώρους εργασίας και συνήθως έχει τη μορφή πληρωμής εισιτηρίων για τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή ένα συγκεκριμένο ποσό ανά χιλιόμετρο για άτομα που μετακινούνται με αυτοκίνητο.

Στην Αυστρία οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι πλέον δωρεάν για όλους τους εργαζόμενους που εργάζονται για την πόλη της Βιέννης.

Όσοι δεν είναι δημοτικοί υπάλληλοι μπορεί εξακολουθούν να δικαιούνται αποζημίωση για τα έξοδα μετακίνησης με τη μορφή φορολογικής αποζημίωσης έως 463 ευρώ, ανεξάρτητα από τη μορφή μεταφοράς που χρησιμοποιήθηκε.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ