2024-08-05 11:12:00
Φωτογραφία για Το τρένο των Μάγια γοητεύει τους ξένους τουρίστες: «Είναι πολύ γρήγορο και άνετο»
Οι YouTubers γνωστοί ως Rusos Reaccionan κατέγραψαν το ταξίδι τους στο τρένο των Μάγια , στο οποίο έμειναν έκπληκτοι από την άνεση και την ταχύτητα του ταξιδιού.

polemon.mx

Μέσω ενός βίντεο στην πλατφόρμα του YouTube , οι δύο Ρώσοι τουρίστες, ονόματι Ilia Kiselev και Katerina Kiseleva, δημοσίευσαν την εμπειρία τους ταξιδεύοντας με το τρένο των Μάγια , το οποίο εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο Andrés Manuel López Obrador τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Το ζευγάρι Ρώσων, το οποίο συνοδευόταν από τις Ισπανίδες Αναστασία και Ούγκο , ταξίδεψε από τον σταθμό Βαγιαδολίδ στο Γιουκατάν στο Τσιτσέν Ιτζά , μια διαδρομή μόλις 25 λεπτών με το τρένο των Μάγια.

Επιβάτης του τρένου των Μάγια στο Κανκούν. Φωτογραφία: Elizabeth Ruiz / Cuartoscuro

Από την αρχή του βίντεό τους μπορείτε να δείτε τους τουρίστες πολύ ενθουσιασμένους με το ταξίδι , στην περίπτωση των Ρώσων θα ήταν το δεύτερο ταξίδι τους με το τρένο των Μάγια, ενώ οι Ισπανοί ταξίδευαν σε αυτό για πρώτη φορά.


Κατά την άφιξή τους στο σταθμό του Βαγιαδολίδ , ανέφεραν ότι ο χώρος των χώρων τους δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, οπότε προέβλεψαν ότι θα υπάρχουν πολλά καταστήματα τροφίμων . Τόνισαν επίσης ότι αν και τα καταστήματα δεν έχουν ανοίξει ακόμη, «το σημαντικό είναι ότι το τρένο τρέχει τώρα».

«Νομίζω ότι είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσω τις διάφορες πόλεις και κωμοπόλεις. Πιστεύω επίσης ότι είναι πιο οικολογικό γιατί μειώνει την επίδραση της ρύπανσης των αυτοκινήτων, θα πρέπει να το επισκεφτούμε σύντομα», είπε η Αναστασία, η Ισπανίδα τουρίστας.

Επιβάτης του τρένου των Μάγια στο Κανκούν. Φωτογραφία: Elizabeth Ruiz / Cuartoscuro

Μετά την άφιξή τους στο τρένο, η ομάδα των Ευρωπαίων τουριστών περιηγήθηκε στα βαγόνια, όπου τόνισαν ότι υπάρχουν προς πώληση φαγητό και ποτό, από καφέ μέχρι ταμάλε σε κάποια ταξίδια.

Το δεύτερο που ξεχωρίζει είναι η άνεση των καθισμάτων , καθώς διαθέτει μαξιλαράκια με στηρίγματα λαιμού για μεγάλες διαδρομές, στηρίγματα ποδιών και διαθέτει επίσης τραπέζι σέρβις για την τοποθέτηση φαγητού .

Στην περίπτωση της Αναστασίας, της Ισπανίδας τουρίστριας, τόνισε ότι τα καθίσματα είναι ευρύχωρα ακόμα και για ανθρώπους σαν αυτήν και τη σύντροφό της που έχουν ύψος τουλάχιστον 1,80 μέτρα.

Στον ίδιο γιο, ο Ilia , ο Ρώσος τουρίστας, τόνισε την άνεση των χώρων των βαλιτσών και το μέγεθος των τουαλετών, αφού ακόμη και ένα άτομο μπορεί να χωρέσει με τα χέρια του πλήρως τεντωμένα.

Επομένως, ένα άτομο μπορούσε να αλλάξει ρούχα πολύ εύκολα μέσα στην τουαλέτα, «5 κορίτσια μπορούν εύκολα να μπουν» εξέφρασαν.

Οι άμαξες έχουν χώρο για άτομα με αναπηρία, καθίσματα «premier class» που είναι πιο ευρύχωρα και περιλαμβάνουν φαγητό.

Επιπλέον, τόνισαν οι τουρίστες, το τρένο είναι πολύ ήσυχο , άρα «μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος» και διαθέτει κλιματισμό για να δροσίζει τους επιβάτες.

Στο ταξίδι τους, η ομάδα θυμήθηκε όταν ταξίδεψαν με το τρένο στις πατρίδες τους , κάτι που τους έφερε λίγη νοσταλγία, και μάλιστα εξέφρασαν ότι στην περίπτωσή τους «είναι κρίμα που το ταξίδι διαρκεί τόσο σύντομο».

«Πηγαίνει εξαιρετικά ομαλά, εξαιρετικά γρήγορα, είναι πραγματικά απόλαυση. Δεν είναι όπως τα τρένα πριν, τίποτα να δεις, οπότε αν μπορείς να ταξιδέψεις», είπε ο Hugo.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση του σταθμού Chichén Itzá, όταν κατεβείτε από το τρένο, μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο λεωφορείου με 50 πέσος, το οποίο σας μεταφέρει απευθείας στην αρχαιολογική ζώνη που θεωρείται ένα από τα θαύματα του κόσμου.

Εδώ μπορείτε να δείτε το πλήρες βίντεο.

sidirodromikanea.blogspot.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ