2024-08-12 17:03:58
Φωτογραφία για Η Ιταλία δοκιμάζει μη επανδρωμένο σύστημα για την προστασία των σιδηροδρόμων από βανδαλισμούς και κλοπές
Η Ιταλία ξεκίνησε δοκιμές ενός καινοτόμου μη επανδρωμένου διαγνωστικού συστήματος που έχει σχεδιαστεί για χρήση σε σιδηροδρομικές υποδομές, σύμφωνα με την πύλη ειδήσεων των σιδηροδρομικών μεταφορών Railway Supply 

.Φωτογραφία: RFI.blogger.com/

railway.supply

Οι δοκιμές διεξάγονται στο τμήμα Μπολόνια – Σαν Ντονάτο, όπου βρίσκονται εγκαταστάσεις του φορέα εκμετάλλευσης RFI, υπεύθυνος για το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Αυτό το έργο στοχεύει στην ενίσχυση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Η κύρια λειτουργία του συστήματος είναι να παρακολουθεί την τεχνική κατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής και να εντοπίζει μη εξουσιοδοτημένα άτομα στις γραμμές.

Μια σημαντική πτυχή είναι η μείωση των κινδύνων που σχετίζονται με βανδαλισμούς και κλοπές σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις.

Το σύστημα σχεδιάζεται να λειτουργεί σε περιόδους που η κυκλοφορία των τρένων σε γραμμές υψηλής ταχύτητας διακόπτεται προσωρινά, ελαχιστοποιώντας τις επιπτώσεις στα δρομολόγια των επιβατών.


Οι τεχνικές δυνατότητες του συστήματος περιλαμβάνουν τόσο την αυτόνομη λειτουργία όσο και τον τηλεχειρισμό από έναν χειριστή.

Αυτό του επιτρέπει να προσαρμόζεται σε διάφορες συνθήκες λειτουργίας. Οι ενσωματωμένοι αισθητήρες LiDAR, υπέρυθρες και οπτικοί αισθητήρες εξασφαλίζουν υψηλή ακρίβεια και αξιοπιστία στην παρακολούθηση.

Η μέγιστη ταχύτητα κίνησης φτάνει τα 200 km/h και η αυτόνομη λειτουργία είναι δυνατή για έως και τέσσερις ώρες χωρίς διακοπή.Φωτογραφία: RFI

Αν και ο κατασκευαστής αυτού του καινοτόμου συστήματος παραμένει άγνωστος, ο κορυφαίος προμηθευτής διαγνωστικών τρένων για RFI σήμερα είναι η εταιρεία Mermec με έδρα την Ιταλία.

Αυτό υπογραμμίζει τον σημαντικό ρόλο των ιταλικών εταιρειών στην ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών για τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Έτσι, η έναρξη των δοκιμών του μη επανδρωμένου διαγνωστικού συστήματος καταδεικνύει τη δέσμευση της Ιταλίας στην εφαρμογή σύγχρονων λύσεων για την ασφάλεια και τη βιώσιμη ανάπτυξη της σιδηροδρομικής υποδομής.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ