2024-08-19 12:53:15
Φωτογραφία για Οι ανακοινώσεις για 5G internet στο μετρό - Πού θα έχει WiFi
Σήμα και ίντερνετ στο μετρό θα έχουν επιτέλους οι επιβάτες. Πότε ανακοινώνονται οι λεπτομέρειες, τι γνωρίζουμε.

Η πολυαναμενόμενη εγκατάσταση WiFi internet στο μετρό της Αθήνας καταφτάνει από Σεπτέμβριο, με τις ανακοινώσεις να αναμένεται να γίνουν από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου. Παρότι το έργο έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο, φαίνεται πως έχει μπει η τελική ευθεία για να παραδοθούν οι αποβάθρες που θα διαθέτουν WiFi.

ieidiseis.gr

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το σήμα θα είναι στους σταθμούς του μετρό και όχι μέσα στις σήραγγες.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της ΚτΠ για το «Smart Readiness» στα μέσα Ιουλίου, ο κ. Παπαστεργίου αποκάλυψε ότι στα τέλη Ιουλίου θα παρουσιαστεί ο πρώτος σταθμός με Internet, ακολουθούμενος από δύο ακόμα σταθμούς έως τον Σεπτέμβριο. Το αρχικό πλάνο περιλαμβάνει την έναρξη από τους σταθμούς του μετρό στα νότια προάστια.


Τα δύο αυτά έργα έχουν καθυστερήσει εδώ και χρόνια, στερώντας από το μετρό της Αθήνας τη δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο είτε στους σταθμούς είτε εν κινήσει. Το δωρεάν WiFi στους σταθμούς του μετρό εντάσσεται στο έργο «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο».

Η επόμενη φάση περιλαμβάνει την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε διάφορα σημεία του δικτύου και τις σήραγγες, έργο που είχε ανακοινώσει και ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ