2024-08-27 08:17:50
Φωτογραφία για Η Microsoft «σκοτώνει» το Control Panel από το Windows μετά από 40 χρόνια



 Καθώς η Microsoft συνεχίζει να δοκιμάζει και να προσθέτει νέα χαρακτηριστικά για το λειτουργικό σύστημα Windows, συνεχίζει επίσης να αποβάλλει πράγματα που η εταιρεία θεωρεί ότι δεν είναι πλέον απαραίτητα. Αυτά προστίθενται στη λίστα των απαρχαιωμένων λειτουργιών του Windows, και το πιο πρόσφατο σε αυτή τη λίστα είναι το Paint 3D το οποίο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν.

Παρομοίως με το Paint 3D, το οποίο η Microsoft φαινομενικά ήλπιζε να τερματίσει νωρίτερα, το Control Panel του Windows είναι ένα χαρακτηριστικό που ο τεχνολογικός γίγαντας ήθελε να καταργήσει εδώ και καιρό.

Οι πρώτες τέτοιες αναφορές άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους το 2011, όταν ένα screenshot του Windows 8 που διέρρευσε έδειχνε ότι η Microsoft επεδίωκε να αντικαταστήσει το Control Panel με το «PC settings». Αυτή η επιλογή Settings έγινε με γνώμονα τη φιλικότητα προς την αφή, αν και το Control Panel συνέχισε να υφίσταται.

Αργότερα, το 2015, φημολογήθηκε ότι η εταιρεία μπορεί να το καταργήσει τελικά, καθώς ένας ανώτερος αξιωματούχος της Microsoft επιβεβαίωσε ότι «τα Settings θα αντικαταστήσουν τελικά το Control Panel». Ωστόσο, η εφαρμογή συνέχισε να υπάρχει και πάλι, καθώς ορισμένα πράγματα δεν είχαν μεταφερθεί.

Παρόλο που αυτό ειπώθηκε από έναν υπάλληλο της Microsoft πριν από σχεδόν μια δεκαετία, η ίδια η εταιρεία δεν δημοσίευσε ποτέ κάτι τέτοιο στη σελίδα της μέχρι πριν από λίγες ημέρες. Σε μια νέα σελίδα υποστήριξης σχετικά με τα διάφορα εγγενή εργαλεία διαμόρφωσης για Windows, η Microsoft δήλωσε τελικά ότι το Control Panel «βρίσκεται σε διαδικασία απόσυρσης προς όφελος της εφαρμογής Settings».

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Control Panel εισήχθη για πρώτη φορά το 1985 στην έκδοση Windows 1.0.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ