2024-08-28 06:50:57
Φωτογραφία για Τουρκία, Ιράκ, Κατάρ και ΗΑΕ: Έναρξη έργου για την ανάπτυξη διαδρόμων  που θα συνδέουν την Ασία και την Ευρώπη
Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας, Abdulkadir Uraloğlu, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί τετραμερής συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη για να συζητηθεί ένα στρατηγικό έργο για την ανάπτυξη των ιρακινών δρόμων.

 Αξιωματούχοι από το Ιράκ, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα συμμετάσχουν σε αυτή τη συνάντηση, σύμφωνα με την πύλη ειδήσεων των σιδηροδρομικών μεταφορών Railway Supply 

Το έργο των 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων στοχεύει στη δημιουργία ενός διαδρόμου μεταφοράς που θα συνδέει το λιμάνι του Al-Faw στο νότιο Ιράκ με τα τουρκικά σύνορα.

Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της επέκτασης των σιδηροδρομικών και οδικών υποδομών. Στη συνάντηση αναμένεται να ληφθούν βασικές αποφάσεις για το έργο.

Πολλές αραβικές, περιφερειακές και ευρωπαϊκές χώρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο έργο, τόσο μέσω επενδύσεων όσο και μέσω κατασκευαστικής συμμετοχής. Το έργο είναι ζωτικής σημασίας ως σύνδεσμος μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.


Τον Απρίλιο του περασμένου έτους, το Ιράκ, η Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για το έργο «Iraq Development Road».

Η συμφωνία υπεγράφη από τον πρωθυπουργό του Ιράκ Μοχάμεντ Σιά αλ-Σουντάνι και τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας και στη δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών για την υλοποίηση του έργου.

Το έργο «Δρόμος Ανάπτυξης» αναμένεται να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη και να ενισχύσει την περιφερειακή και διεθνή συνεργασία.

Θα προωθήσει την οικονομική ολοκλήρωση μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Η επιχειρησιακή έναρξη του δρόμου προβλέπεται να αυξήσει τον όγκο του εμπορίου μεταξύ Τουρκίας και Ιράκ από 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε 30-40 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επιπλέον, το έργο θα μπορούσε να μετατρέψει το Ιράκ σε σημαντικό διαμετακομιστικό κόμβο, μειώνοντας τον χρόνο μεταφοράς μεταξύ Ασίας και Ευρώπης και παρέχοντας ανταγωνισμό στη Διώρυγα του Σουέζ.

Ο Al-Sudani ανέφερε ότι το έργο θα περιλαμβάνει έναν σιδηρόδρομο χωρητικότητας 3,5 εκατομμυρίων τόνων στην πρώτη φάση και 7,5 εκατομμυρίων τόνων στη δεύτερη φάση.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή ενός αυτοκινητόδρομου, αγωγών ενέργειας, του Grand Port of Al-Faw και μιας βιομηχανικής πόλης που θα γίνει μια από τις μεγαλύτερες στη Μέση Ανατολή.

Αυτό θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες απασχόλησης και επενδυτικές προοπτικές για το Ιράκ και ολόκληρη την περιοχή, καθώς και θα προσελκύσει το παγκόσμιο εμπόριο.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ