2024-08-28 08:07:17
Φωτογραφία για Ο τυφώνας Shanshan διακόπτει δρομολόγια τρένων  στην Ιαπωνία
Ο τυφώνας Shanshan, μια τρομερή καταιγίδα με ανέμους που φτάνουν τα 216 km/h (134 mph), προκαλεί όλεθρο στη νότια Ιαπωνία, ιδιαίτερα καθώς πλησιάζει στο αρχιπέλαγος Amami. 

Το πρωί της Τρίτης, οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν προσωρινή αναστολή των δρομολογίων τρένων μεταξύ Hamamatsu και Toyohashi. Αν και η υπηρεσία αποκαταστάθηκε γρήγορα, οι καθυστερήσεις και οι ακυρώσεις συνεχίστηκαν σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας, επηρεάζοντας τις διαδρομές που διαχειρίζονται οι Central Japan Railway και West Japan Railway.

Συνιστάται στους ταξιδιώτες να προβλέπουν πιθανές περαιτέρω διακοπές στις λειτουργίες των τρένων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ανάλογα με την τροχιά της καταιγίδας. 

Ειδοποιήσεις καιρού  από την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (JMA)

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (JMA) εξέδωσε προειδοποιήσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα για τις πληγείσες περιοχές. Προβλέπουν έως και 400 χιλιοστά (15,7 ίντσες) βροχοπτώσεων στο νησί Amami μέσα στις επόμενες 24 ώρες και έως και 500 χιλιοστά (19,7 ίντσες) στην περιοχή Kyushu από Τετάρτη έως Πέμπτη. Συνιστάται στους κατοίκους να προετοιμαστούν για ισχυρούς ανέμους, υψηλά κύματα, κατολισθήσεις, πλημμύρες και πιθανές πλημμύρες ποταμών.


Οι ταχύτητες των ανέμων προβλέπεται να φτάσουν τα 90 mph στο νότιο Kyushu και στην περιοχή Amami από την Τρίτη, με πιθανή αύξηση στα 110 mph μέχρι την Τετάρτη. Παρά τις έντονες συνθήκες, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σημαντικές ζημιές.

Το ταξιδιωτικό χάος που προκλήθηκε από τον τυφώνα Shanshan υπογραμμίζει την ανάγκη για τους ταξιδιώτες να ενημερώνονται για τις επιλογές μεταφοράς τους. Όσοι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν ενθαρρύνονται να ελέγχουν τακτικά την κατάσταση των υπηρεσιών τους και να παραμένουν σε εγρήγορση για πιθανές καθυστερήσεις και ακυρώσεις καθώς εξελίσσεται η καταιγίδα.

Ιστορικά, η περιοχή έχει αντιμετωπίσει αρκετές τροπικές καταιγίδες και τυφώνες μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου. Φέτος, έχει αντιμετωπίσει τρεις τροπικές καταιγίδες, δύο τυφώνες και έναν μεγάλο τυφώνα, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τον μέσο αριθμό καιρικών φαινομένων που παρατηρούνται συνήθως από το 1991 έως το 2020, ο οποίος περιλαμβάνει περίπου οκτώ τροπικές καταιγίδες, τέσσερις τυφώνες και δύο μεγάλους τυφώνες την ίδια περίοδο.

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ